agnes1122 08.09.07, 09:58 Kochane mamy, mam pytanko, chce zacząc podawać mojemu 3 tygodniowemu bobasowi herbtake koperkową Hippa (na bolący brzuszek). Porazdzcie w jakich ilościach i ile razy dziennie powinno sie ją stosować? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lyly80 Re: herbatka koperkowa 08.09.07, 10:34 Ja odradzam! mój mały miał po niej jeszcze większe gazy, nawet pediatra powiedział, że one są bardziej wzdymające niż na wzdęcia. Do picia najlepiej dawać wode niegazowaną a na bolący brzuszek kropelki Espumisan u nas sprawdziły się w 100%. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnes1122 Re: herbatka koperkowa 08.09.07, 10:44 hmm poważnie?to dlaczego wszedzie się ja poleca wlasnie na gazy...T? o musze sie 5 razy zastanowić zanim mu ją dam. Na ten espumisan to jest jeszcze za mały niestety. Dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: herbatka koperkowa 08.09.07, 11:17 moja w 3 tygodniu dostala espumisan, ale i tak nie pomagal,jak zreszta nic a wszelkie produkty z koprem powodowaly jeszcze wieksze bole i placz, wiec wszelkie herbatki z koprem, plantex itp wyrzucilam a tak poza tym bole brzuszka trzeba przezyc, poprostu, kazde dziecko to ma, no moze z malymi wyjatkami, i nie da sie w sumie duzo z tym zrobic, po 3 miesiacu minie i bedzie ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lyly80 Re: herbatka koperkowa 08.09.07, 12:48 ja podawałam Espumusan od samego poczatku (zalecenie pediatry), oczywiscie w mniejszych dawkach (5 kropelek na dobe) i nam pomagał a w awaryjnych sytuacjach najlepsza była herbatka PLANTEX. Odpowiedz Link Zgłoś
ingapol Re: herbatka koperkowa 08.09.07, 10:51 takiemu małemu dziecko wg mojej pediatry można podać 100 ml herbatki dziennie, najlepiej jakby piło po 50 ml za jednym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin30 Re: herbatka koperkowa 08.09.07, 22:32 Sab simplex podaje się właśnie od 3 tygodnia życia. Polecam na kolki i wzdęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
karina1907 Re: herbatka koperkowa 08.09.07, 22:38 Ja stosowałam krople Esputikon. Nazwa podobna do Espumisanu, ale lekarz powiedział,że działa skuteczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
brymka1 Re: herbatka koperkowa 08.09.07, 23:30 Mojemu maluszkowi pomogła herbatka właśnie HIPPA koperkowa i ułatwiająca trawienie. obie podawałam na zmianę, nie za często (1-2 razy dziennie po max 50 ml) i nie codziennie Odpowiedz Link Zgłoś