marcel251 04.10.07, 11:54 tak zapytam z ciekawosci. czy puszczacie swoim niemowlakom kołysanki na cd? czy raczej spiewacie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania2613 Re: kołysanki 04.10.07, 11:57 nic tak nie dziala na malucha jak samemu sie spiewa mimo braku zdolnosci woklanych u mnie,nuce jej cos cicho przed zasnieciem czasem jakas kolysanka,a czasem wymyslam na poczekaniu cos,rozne cuda wtedy wychodza hehe Odpowiedz Link Zgłoś
jovila Re: kołysanki 04.10.07, 11:57 tylko i wyłącznie spiewam, odswiezyłam repertuar, który spiewała nam mama i bacia. Dla mnie i dla synka wielka radosc- ma 3,5m-ca i ma juz swoja ulubioną ) Odpowiedz Link Zgłoś
dolores113 Re: kołysanki 04.10.07, 12:40 A ja i śpiewam i puszczam CD. Mam świetne "kołysanki - utulanki" Magdy Umer i Grzegorza Turnaua. Sliczne, subtelne, delikatne. Moja córeczka ( 4 m-ce) ma już swoją ulubioną. Odpowiedz Link Zgłoś
donna28 Re: kołysanki 04.10.07, 12:43 ja śpiewam, żeby nie było dla mnie monotonnie (usypianie u nas trwać potrafi i 30 minut), to zmieniam słowa na jakieś śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
karina_b81 Re: kołysanki 04.10.07, 13:55 Witam Ja mojemu 6 i pol miesiecznemu synkowi wylacznie spiewam od dawna ma jedna ulubiona i ciagle musze ja spiewac bo jego strasznie uspokaja i jak tylko zaczyna plakac ja zaczynam mu spiewac i smieje sie w glos widac chyba z moich zdolnosci wokalnych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: kołysanki 04.10.07, 15:36 Jak mój synek był młodszy (teraz ma już prawie 1,5 roku ale do forum niemowlę lubię czasami wrócić) to bardzo często usypiałam go przy włączonych wspomnianych już "Kołysankach - utulankach", czasami przy okazji podśpiewywałam mu. Teraz śpiewać muszę sama bo włączone z płytki uznaje tylko "halo dziadku" Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: kołysanki 04.10.07, 15:42 Spiewam - jedną jedyną - kołysankę z Muminków. Jak tylko zaczynam - uspokaja się i uśmiecha, czasem trochę też "śpiewa" ze mną. Ma 7 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
skarbelka Re: kołysanki 04.10.07, 16:47 Ja tez sama spiewam, a czasem puszczam CD. Jak córcia była młodsz, to jausypiałam na rękach i zawsze spiewałam, teraz juz zasypia sama w łózeczku i "kołysanki-utulanki" jej towarzysza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia81 Re: kołysanki 05.10.07, 13:09 śpiewam mimo braku talentu wokalnego. MOja 5 miesięczna laura uspokaja się przy "Dorotce") Odpowiedz Link Zgłoś
magdam-0 Re: kołysanki 05.10.07, 13:25 Śpiewam i trwa to juz 9 miesięcy. Czasami tez opowiadam bajke. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.leny Re: kołysanki 05.10.07, 22:07 Śpiewam, ale jakoś dziwnie córka wtedy nie chce spać, tylko się uśmiecha Odpowiedz Link Zgłoś