emila200612 05.11.07, 18:11 w ktorym miesiacu zaczac sadzac niemowle na nocnik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: kiedy kupic nocnik i sadzac niemowlaka 05.11.07, 18:18 W żadnym. Dziecko w połowie wieku poniemowlęcego będzie akurat. A na przyszłosć, zanim założysz wątek, przeczytaj łaskawie tytuły postów chociaż z połowy pierwszej stronby forum - 11 postów pod twoim jest niemalże identyczny post. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: kiedy kupic nocnik i sadzac niemowlaka 05.11.07, 18:36 > A na przyszłosć, zanim założysz wątek, przeczytaj łaskawie tytuły postów chociaż > z połowy pierwszej stronby forum - 11 postów pod twoim jest niemalże identyczny > post. wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
karmasz Re: kiedy kupic nocnik i sadzac niemowlaka 06.11.07, 18:48 Mozesz sprobowac jak bedzie mial 18 mies. Wymagac zalatwiania sie na nocnik ok 2 roku zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
woi.mi Re: kiedy kupic nocnik i sadzac niemowlaka 06.11.07, 19:26 w tym wieku to moja siostrzenica sama wołała o nocnik Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina27670 do mika_p 06.11.07, 21:01 co to jest "połowa wieku poniemowlęcego"????? A tak w ogóle to wkurzają mnie takie posty. Może zamkniemy to forum,żeby było tylko do odczytu. Każdy chyba może zadawac takie pytania, na jakie akurat potrzebuje odpowiedzi i z czym ma problem(na temat niemowlaka oczywiście). A wątku o nocniku tu brak Odpowiedz Link Zgłoś
aggy80 Re: do mika_p 06.11.07, 21:14 ja kupiłam moim bliźniaczkom nocniki dwa tygodnie temu i jestem zaskoczona, że one od razu pojęły o co chodzi i robią siusiu bez problemu, a Malwinka nawet z kupką trafiła już kilka razy. oczywiście nie żegnam się z pieluchami ale myślę że to dobry moment na oswajanie nocnika. nie zmuszam ich do siedzenia, pytam się czy chcą na nocnik i gdy widzę że się śmieją i same łapią za nocnik to je sadzam i biję brawo po każdym udanym razie aga Odpowiedz Link Zgłoś
aggy80 Re: do mika_p 06.11.07, 21:20 ps moje dzieci skończyły roczek 14.X ale w sumie są jeszcze niemowlakami bo urodziły sie 5 tygodni za wcześnie i jeszcze traktuję je jako niemowlaki przez te parę dni aga Odpowiedz Link Zgłoś