lena216 16.11.07, 13:13 u mojej 4 mieisecznej corci zauwazylam tak jakby suche plamy na ciele na nozkach i raczkach co to moze byc smaryje kremem ale nie pomaga , to jest koloru skury tyle ze suche prosze o rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d0oti Re: suche plamy 16.11.07, 13:17 O ile pamiętam to moja córcia miała coś takiego na pleckach i u nas to było uczulenia na krem do opalania. Lekarka poleciła podawać wapno (malutka miała wtedy 4 miesiace, 2 razy dziennie, po pół łyżeczki) i zakupić emulsję do kąpieli Oilatum. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: suche plamy 16.11.07, 13:25 moja mala ma skaze i u nas te suche plamy to azs. smaruje emulsja Emolium,dla mie jest rewelacyjna. i kapie w oilatum. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sphinx Re: suche plamy 16.11.07, 13:51 Może to być problem skórny związany z alergią (może wprowadziłaś do diety zbyt dużo nabiału i teraz to wychodzi), AZS, lub spróbuj wykąpać małą w balneum lub ojlatum u mnie pomogło. A najlepiej skonsultuj to z lekarzem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jumami Re: suche plamy 16.11.07, 21:48 Mój Bobo miał tosamo.Wrażliwy na białko (bo 1x dziennie pił Enfamil) i przeszedł na Bebilon pepti.Skórę sparuję Emolium krem specjalny- pomaga.Ja teraz wykluczam na 2 tyg nabiał z iety(nadal karmię).Zobaczymy...... Odpowiedz Link Zgłoś