witalisas 20.11.07, 21:47 Kula ma 5,5 miesiąca i nie lubi leżec na brzuszku,polezy chwile ale zaraz płacze.Jak była malutka to bardzo lubiła nawet spała na brzuchu.Boje sie że nie będzie umiała raczkować.Poradzcie mi coś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katenowak Re: nie lubi leżeć no brzuszku 20.11.07, 21:56 moja Zuzia nie lubiala nigy lezec na brzuszku gdy w wieku 4 i pol mies poszlam na konsultacje do rehabilitantki okazalo sie ze ma slabe miesnie brzucha i slabrzy lewy bark co przeszkadalo jej w lezeniu na brzuszku zalecila cwiczenia i mala "zakochala" sie w lezeniu na brzuszku musialam wzmocnic jej miesnie,dac odruch przekrecania sie na brzuszek i wzmocnic ten slabszy bark sproboj udac sie do specjalisty bo moze to tylko widzimisie a moze cos jej w tym przeszkasza ta pozycja jak sama czujesz jest wazna w rozwoju maluszka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: do katenowak 20.11.07, 21:59 A jakie są ćwiczenia na wzmocnienie mięśni brzuszka u maluszków? Odpowiedz Link Zgłoś
witalisas Re: nie lubi leżeć no brzuszku 20.11.07, 22:36 Dzięki śliczne, napisz mi prosze czy trzeba mieć jakieś skierowanie do rehabiltantki?Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: nie lubi leżeć no brzuszku 27.11.07, 08:45 heja. Mój mały ma 11 tygodni i jak kłade go na brzuch to krzyczy w niebogłosy A najgorsze jest to, że tym samym słabo podnosi główke. Poradzcie jak go zachęcić do leżenia na brzuchu i trenowania podnoszenia główki??!! Odpowiedz Link Zgłoś
mozambia80 Re: nie lubi leżeć no brzuszku 20.11.07, 22:40 Moja mała tez nie wczesniej nie lubiła leżeć na brzuchu a teraz... skończyła 7 mies. i szaleje: nie moge jej przebrac pieluchy, ubrac jej, bo ona cały czas sie obraca na brzuch. po jedzeniu tez (co często kończy sie ulaniem ) Non stop brzuch samo jej to przyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia23k Re: nie lubi leżeć no brzuszku 22.11.07, 22:46 Moja Julcia też nielubi leżeć na brzuszku nigdy nie lubiała.I nie chce się przekręcać z plecków na brzuszek i odwrotnie a twoja dzidzia przekręca sie czy też ma problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: nie lubi leżeć no brzuszku 22.11.07, 22:49 Mój tez nie lubił, ale primo w tym wieku był duży i cięzki (po prostu było mu niwygodnie) a secundo miał lekko obniżone napięcie mięśniowe. Kładź jak najczęściej na brzuszek- do pierwszego protestu (nawet jak będzie to 10 sekund) i za kilka chwil znowu. U nas to pomogło błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjajp Re: nie lubi leżeć no brzuszku 26.11.07, 21:55 Nie przejmuj sie moja Olina 5,5 m-ca mimo ze sie sama przekreca na brzuszek tez dlugo nie lubi lezec na brzuszku chyba ze sie zapomni i zacznie sie bawic Odpowiedz Link Zgłoś
inaas Re: nie lubi leżeć no brzuszku 28.11.07, 21:59 mój maluch ma teraz 7 i pół miesiąca i bardzo polubił leżenie na brzuszku dopiero jak nauczył się przekręcać, teraz to nie chce leżeć na pleckach i od razu przekręca się na brzuch, natomiast moja starsz córcia wogóle nie leżała bo zanim zaczęła się przekręcać to już nauczyła się siedzieć i na tym był koniec, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś