aszyku 07.12.07, 12:43 mam czteromiesięcznego synka początkowo ćwiczyłam mu napletek lekko go ściągając ale póżniej przestałam i właśnie zauważyłam że zaczął mu się zrastać czy teraz stopniowo go ściągając ściągnę mu go czy niestety czeka go skalpel? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haja197222 Re: stulejka 07.12.07, 14:57 Dlaczego przestałaś ściągać napletek? Zapytaj pediatrę co dalej. Może wystarczy delikatne naciaganie w każdej kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
lula777 Re: stulejka 07.12.07, 16:39 witajcie, ja mam 5 latka (i 4 miesieczną córcię) i powiem Wam, ze nic nie robiłam z siusiakiem. Mimo, ze był trochę węższy na końcu. Koleżanka zciagała i chłopcu sie ropa lała pół roku. Zapytaj lekarza czy ma stulejkę, jak nie ma to nic nie rób, naprawde bo pogorszysz sprawę. Mój ma 5 lat i jeszcze ma trochę skórke przyklejoną. Koleżance dopiero jak miał 7 lat to sie całkowicie odkleiła i mozna było ją zciągać. Pozdrawiam L. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: stulejka 07.12.07, 16:49 Jestem przeciwko majstrowaniu dzieciom przy napletkach. Swojemu nie ruszałam (zgodnie ze wskazówkami lekarza) i wszystko gra. A już stulejka to zupełnie inna sprawa - to wada anatomiczna i ze ściąganiem nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś