Dodaj do ulubionych

budzi się po 3 godz i nie chce zasnać-pomocy!!!

19.12.07, 10:39
mam problem z moja córką, zasypia ok 20 po kapieli bez problemu ale spi ok 2-3 godz i wybudza sie tak ze nie moge jej juz uspic,placze w łozeczku, u nas w łózku, jak ja wezme na rece to sie uspokaja rozglada zaczyna sie bawic...konczy sie tak ze siedze z nia pozniej do 2 w nocy i walcze z uspieniem jej na nowa (jest placz i..)co robic??od stycznia wracam do pracy i jestem przerazona!!potem mala rano spi bardzo dlugo do ok 11-12,budzic ja wczesniej??dodam ze ma skonczone 7 m-cy-czy ktoras tak miala pomocy!!???
Obserwuj wątek
    • kasiu-83 Re: budzi się po 3 godz i nie chce zasnać-pomocy! 19.12.07, 11:10
      moja ma 10mcy i jest prawie to samo może to zęby może coś innego nie pozwala
      zasnąć nie mam pojęcie wiem tylko że nie mam już siły
      • kikua Re: budzi się po 3 godz i nie chce zasnać-pomocy! 19.12.07, 15:32
        dziewczyny ja mam to samo mój synek ma 8 miesięcy i bardzo czesto
        budzi sie w nocy, ja juz padam z wyczerpania, co prawda kupilam
        ksiazke na temat snu nie mowlat to powiemwam ze niewiem jak bym ja
        stosowała to i tak sie budzi!!!moze to taki urok naszych pociech!!!!
        POZDRAWIAM
        • saha_ra Re: budzi się po 3 godz i nie chce zasnać-pomocy! 19.12.07, 23:33
          kąp później i kładź później. No i porządne pełnowartościowe
          kaloryczne posiłki. Moja mała budziła się tak, bo godzina spania
          była dla niej zbyt wczesna, a poza tym trochę jak na swoje potrzeby
          nie dojadała. Po skorygowaniu tych dwóch spraw jest ekstra!
          • agairafal Re: budzi się po 3 godz i nie chce zasnać-pomocy! 20.12.07, 09:46
            kapie ok 19.30-20,je wydaje mi sie ze malo ale nie moge jej jednorazowo wiecej wcisnac,moze trzeba czesciej jeszcze ja karmic - sprobuje, a mozesz podac Twój plan dnia -ile Twoje dziecko je i jak zasypia w dzien i na noc??bede wdzieczna
            • saha_ra Re: budzi się po 3 godz i nie chce zasnać-pomocy! 20.12.07, 11:40
              hej smile mogę, mogę, oczywiście. Tylko nie sugeruj się proszę za
              bardzo, bo jednak każdy dzieciaczek jest zupełnie inny. No i miesiac
              temu całkowicie odstawiłam maludę od piersi, a wcześniej była na
              piersi i mieszance. Moja gwiazda je teraz pięć razy dziennie.
              Zrezygnowaliśmy z przekąsek i "zapojek", bo rozwalały grafik
              karmień. Rano (7.00-9.00) daję małej wodę oraz mleko (Nan Active2
              180ml). Koło południa zjada shake'a - ok. 220ml mieszaniny
              stworzonej z mleka, musu owocowego (np pół słoiczka Hipp) i miarki
              kleiku ryżowego. Jak się nie naje, to podaję jeszcze sam przecier
              owocowy łyżeczką. Około 15.00/16.00 pora na obiad - woda, potem
              sloiczek mięsno-warzywny (łyżeczką). jak się nie naje, to jeszcze
              troszkę mleczka z kleikiem kukurydzianym. Około 19.00 2 miarki
              kaszki Humana wanilia z lyżeczki i znowu shake owocowy. Kąpiel koło
              21.00. Trwa u nas długo, bo poza myciem jest relaks, mała leży na
              takim plastikowym "szezlongu" i trzyma dmuchaną książeczkę. Zależy
              mi żeby się odprężyła w ciepłej wodzie. Po kąpieli wycieranie,
              pielęgnacja i ubieranie w piżamkę no i w końcu jedzenie. Woda i
              mleko z kleikiem kukurydzianym (180ml i 2 miarki kleiku), w tle
              kołysanki Turnaua. Jak widać dzieciątko dostaje przed posiłkami
              wodę, czego nie poleca się, bo teoretycznie woda wypełnia żołądek i
              dziecko potem mniej zje, ale moja ma i tak apetyt jak wilk, a
              pomiędzy posiłkami pić nie chce. Teraz przynajmniej nie jest
              odwodniona. Po każdym jedzeniu odpoczywa na leżaczku albo na
              kolanach u nas, odbije jej się i ułoży. Potem bawi się w turlanki na
              kocyku. Po 1,5 godz. od jedzenia kładziemy ją spać. Nie dotyczy to
              tylko wieczora, po kąpieli nie ma już zabaw. No i takie to
              sprawy....smile) Ostatnio mała zasypia przed 22.00, zapłacze raz czy
              dwa do północy, a potem już cicho sza do.......9.00. Serio smile
              • saha_ra Re: budzi się po 3 godz i nie chce zasnać-pomocy! 21.12.07, 13:38
                aaaa zapomniałam zaznaczyć, że praktycznie codziennie jest spacer na
                świeżym powietrzu. Z reguły przed obiadem. Nie wiem jak to jest
                naprawdę, ale osobiście wierzę, że dziecko dotlenione to dziecko
                zdrowsze i spokojniejsze.
                Mam nadzieję, że może choć jakiś ułamek naszego grafika pomoże ci smile
    • malwa85 Re: budzi się po 3 godz i nie chce zasnać-pomocy! 21.12.07, 13:48
      Ja mam ten sam problem.Córka ma 8mies.Próbowałam ją kłaść póżniej nawet o22,ale
      ona i tak po około dwóch godzinach się budziła i dwie godziny najpierw się
      bawi,a potem płacz,że nie może usnąć.Próbowałam też budzić o 7 rano,żeby
      wydłużyć dzień i to samo.Zrezygnowałam też z jednego spania w dzień i też nic
      nie pomogło.Od ponad dwóch tygodni budzi się po ok.2godz. snu i nie chce dalej
      spać,albo marudzi,albo się bawi.Nie przeszkadza jej nawet to,że my z mężem
      udajemy,że śpimy.Jestem już u kresu sił.
    • malgohan Re: budzi się po 3 godz i nie chce zasnać-pomocy! 21.12.07, 14:54
      moja córeczka ma 7,5 miesiąca i nocne pobudki są coraz częstsze,
      teraz budzi się co 2 godziny czasami co godzinę i mało tego na
      rękach (i przy piersi) przyspia a po odłożeniu jej do łóżeczka
      wybudza się, kopie nóżkami, wierci się, czasami siedzę tak z nią
      godzinę aż przyśnie na tyle twardo by móc ją odłożyć...ja padam z
      wyczerpania a moja mała budzi się o 7 wyspana i zadowolonasmile dodam,
      że nie ma jeszcze ząbków i zastanawiam się czy to nie jest główny
      winowajca...ale sama nie wiem, niby wszystko gryzie, slini siejuz
      chyba od 3 miesięcysmilea do tego przez ostatni tydzien ma jakby
      mniejszy apetyt, na zupki nie chce nawet patrzyć. Pomocy ja już
      jestem bezradna i chronicznie niewyspana. Co Wy na to? Ząbkuje? A
      może odstawienie od piersi załatwi probkem? Bo ja już nie mam
      siły...Pozdrawiam wszystkie mamy
      • 20maniunia07 do malgohan 21.12.07, 21:45
        A może nie jest najedzona i dlatego wstaje tak jak wczesniej spróbuj tej metody
        Możesz na kolacje dać jej zamiast piersi jakiś pożywniejszy posiłek na przykład
        kleik ryżowy na mleku albo coś w tym rodzaju
    • agairafal Re: budzi się po 3 godz i nie chce zasnać-pomocy! 21.12.07, 15:34
      moja dziś w nocy przeszła sama siebie, obudziła się o 00.30 i zaczela gaworzyc bawic sie itd dalam jej butle mleka przysnela po 40 min bujania po czym sie obudzila znow i do 3.30 szalenstwo,placz,zabawa na zmiane,jestem zalamana i juz nie mam pomyslu co zrobic zeby sie az tak nie wybudzala, od stycznia wracam do pracy i juz wiem ze bedzie ciezko,dzis sprobuje dac jej od razu ajk sie przebudzi butle moze ja zmuli i przysnie znow...pewnie sie łudze ale coz mi zostalo,dziekuje za rady i wsparcie pozdrawiam wszusykie z tym problemem
    • 20maniunia07 rady od pediatry 21.12.07, 21:41
      ja mam troszke łagodniej ale i tak mnie to drażni przy wizycie opowiedziałam o
      tym lekarce i wiesz mysle ze powinnaś swoja córeczką postąpic w ten sposób: kąp
      ją troche później najwczesniej o 20 wczesniej może sie przespać, w dzień daj jej
      pospać tylko po południu tak wybudzaj ją jak śpi zbyt długo jak bedzie marudzić
      z niewyspania to ululaj ja znowu. Po kąpieli spróbuj jej nie uśpić od razu niech
      troche się pomęczy a jeśli twoje dziecko zawsze usypia po kąpieli to kąp ja
      nawet między 21-22 Powinno pomóc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka