sandraa3 22.12.07, 14:15 Czy mogę podac dziecku sciagniety pokarm, stojacy pare godzin w pokoju? Czy musze podgrzać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
22max2007 Re: temperatura pokojowa 22.12.07, 21:28 spokojnie możesz podac. nawet do 12 godzin pod warunkiem, ze mleko nie było przez dziecko "próbowane". W lodówce (nie na drzwiach) może sta nawet 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
olicaja Re: temperatura pokojowa 23.12.07, 22:51 Tak,można,chociaż nie zdziw się jak dzidzi nie będzie pic-moja nie chciała,musiałam podgrzac. Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_mamma Re: temperatura pokojowa 26.12.07, 19:47 moja też nie chce takiego mleka, ale jabłuszko itp w temp. pokojowej jej nie przeszkadza.Co ciekawe na dłużej niż godzinę stojące mleko krzywi się i pluje, a jak jest świeżutkie to temperatura nie ma dla niej znaczenia.Więc mleko poza lodówką trzymam do 1 godz. W lodówce do 2 dni max.To z 4 dniami to dla mnie dziwna sprawa, trochę źródeł tak podaje, ale jak każdy inny produkt dla dziecka po otwarciu można trzymac do 48 godzin w lodówce, to nie wiem jak z tym mlekiem.Wiem że jest cenne i najlepsze,ale może ma jeszcze jakieś magiczne właściwosci, że tyle się trzyma? Róbcie jak chcecie, ja bym nigdy nie podała mleka 4 dniowego mojemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek77 Re: temperatura pokojowa 26.12.07, 19:49 Ja podaje takie próbowane też - nie podgrzewane, nigdy nie wkładałam do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: temperatura pokojowa 06.01.08, 15:41 ja tez podaje probowane (nawet w szpitalu tak dawali), przechowuje tez w lodowce ale krotko do 24h max Odpowiedz Link Zgłoś