jolach73 16.08.03, 13:36 Dziewczyny mój synek ma 4 miesiące i od jakiegoś czasu potwornie pocą mu się nóżki i rączki czy to normalne czy anomalie. Może to przyczyna upałów? Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wlekliczka Re: Pocenie nóżek i rączek 16.08.03, 17:31 Bez paniki. Mój synek Kajek właśnie dziś kończy 4 mies. Hurra! Od tygodnia pocą mu się nóżki i rączki. Szczególnie w czasie snu. Nie przykrywam go za ciepło ani grubo nie ubieram. Mam doświadczenie w takich sprawach, bo to mój drugi synek. Wystarczy regularne mycie. Nie od razu kąpiel kilka razy dziennie, a samo przemywanie w wodzie z płynem. Czasem masowanie oliwką dla dzieci. Problem sam znika z wiekiem (u pierwszego synka do roku), ważna jest higiena. I nie sypać talku, bo nic nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: Pocenie nóżek i rączek 16.08.03, 21:40 Uff! Mój też 4-miesięczny synek ma dokładnie to samo. Dobrze, że to normalne Kasia mama Juliusza Odpowiedz Link Zgłoś
jolach73 Re: Pocenie nóżek i rączek 16.08.03, 22:05 No, dzięki dziewczyny a myślałam że to niedobór wit. D. Mojej córci /4,5 roku/ nie pociły się nóżki więc już miałam obawy. Często przemywam mu buźke bo się potwornie ślini i to nie tylko na widok kobiet, ale też rączki i nóżki. Aż się boję co będzie w chłodniejsze dni kiedy włożę mu skarpety. Wieczorem po kąpieli czyszczę mu patyczkiem higienicznym między paluszkami bo się mu kiszonki robią, bardzo go to łaskocze i śmieje się w głos. Ach Ci nasi faceci i ich spocone nóżki. Pozdrawiam Was Mamusie i całuski dla chłopaków. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ola Re: Pocenie nóżek i rączek 17.08.03, 00:03 Hej! Moja Julcia tez dziś kończy 4 miesiące!!! Hurrrrrra!!! I mamy taki sam problem z jej stópkami-nawet gdy ma je zimne to są spocone... Odpowiedz Link Zgłoś
jamila Re: Pocenie nóżek i rączek 17.08.03, 12:20 U nas to samo, ale juz prawie od miesiaca (upaly, jak sadze). Nozki mokre i zimne. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agent11 Re: Pocenie nóżek i rączek 17.08.03, 21:43 hej! moja mała za kilka dni skończy 3 miesiące ale mamy ten sam problem. Nasz pediatra powiedział,że to wina nieukształtowanego jeszcze krwiobiegu i innych układów. Tak będzie do ukończenia przez dziecko 6 miesięcy. Zobaczymy. Ja myślę, że również wpływ maja upały, przecież to człowiek i odczuwa gorąco. pozdrawiam mama Oli Odpowiedz Link Zgłoś
doroy1 Re: Pocenie nóżek i rączek 18.08.03, 12:35 Witam> Tez myslę że to upały. Z tego co wiem to pocenie stópek i nóżek przy karmieniu to niedobór witaminy D3. Wiem bo moja malutka to miała, nic groxnego. Należy wybrać się do lekarza i on wyznaczy zwiękoszona dawkę witaminy i po kłopocie. Pozdrawiam. Mama 3miesiecznej Karolinki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.en Re: Pocenie nóżek i rączek 18.10.03, 21:44 Witajcie! Od dawna nic o tym, przy ktoryms podobnym watku mamay maialy napisac po konsultacji u lekarza... A wiec jak Wasze malemstwa i ich stopki? Mojej 5m corci nadal stopki sie bardzo poca, staja sie od tego chlodne, a ja nie wiem czy je rozgrzewac czy od tego spoca sie bardziej. Upalow juz raczej nie ma... Pediatra nie bardzo sie o tym wypowiada, wiem tylko ze wit. D3 musze ograniczyc do 1 kropli dziennie. A jak u Was ze stopkami??? Odpowiedz Link Zgłoś
magiszon Re: Pocenie nóżek i rączek 19.10.03, 20:17 Słuchajcie, u mojego Antka to samo. Ma 5 miesięcy, spocone i przy tym zimne stópki. Cały czas mam wrażenie, że jest mu zimno, ale tak było też podczas upałów. A jak u Waszych pociech? Pozdrówka Magda Odpowiedz Link Zgłoś
jamila Re: Pocenie nóżek i rączek 19.10.03, 21:45 Tak wlasnie, jak piszesz! I tez nie wiem, czy wkladac dodatkowo skarpetki czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś