Dodaj do ulubionych

nie chce nic pic :(

19.08.03, 17:18
Moja coreczka ma juz prawie 7 miesiecy. Dostaje juz zupki, owocki i kaszke.
Ale nie chce nic pic. Zadne soczki ani woda jej nie podchodza. Probowalam
podawac lyzeczka, kubeczkiem niekapkiem, kapkiem i nawet butelka i nic sad
Wykreca sie jak tylko wyczuje ze to cos do picia. Ile powinno pic ml
dziennie takie dziecko? Dodam, ze daje jej piers ok.3 razy dziennie i 1
czasem 2 razy w nocy. Czy macie jakies sposoby aby przekonac ja do picia?

Pozdrawiam
Patrycja
Obserwuj wątek
    • ewagg1 Re: nie chce nic pic :( 19.08.03, 20:22
      Witaj
      miałam podobny problem . Karmiłam piersią około 3 razy dziennie, a Mikołaj (
      który soków wogóle nie uznaje ) wypijał dziennie 20 ml herbatki wieczorem z
      czego połowę wychlapał. Tez sie martwiłam , ale w 8 miesiącu mały zaczął krócej
      ssać , pokarm stopniowo zanikał a teraz mu juz celowo nie podaje piersi w
      dzień .No i co sie stało ? Zapotrzebowanie na płyny wzrosło drastycznie. Na
      spacer biore butle 260 ml i przywoze pustą , średno wypija 2 takie dziennie w
      porywach do trzech. Myślę ,że karmienie piersią zaspokaja potrzeby Twojego
      dziecka.Moim zdaniem nie ma się co martwić i zmuszać do picia.

Pozdrawiam
    • utalia Re: nie chce nic pic :( 19.08.03, 21:39
      A moze nie ma potrzeby na sile jej przekonywac do picia. Dopoki bedziesz ja
      karmila piersia to ma plyny w postaci Twojego mleka. Byc moze kiedy
      przestaniesz karmic ja piersia, sama zainteresuje sie alternatywnym czyms do
      picia. Utalia
      • sugar_mama_danielcia Re: nie chce nic pic :( 11.11.03, 19:59
        Ja bym dalej karmila piersia, ale i przy tym oferowala wode. A jak nie to nie.
        Dziecko samo wie czego chce najlepiej. Sa taki dni, kiey moj maly wypija lyka
        dzienie, a sa i takie gdy z butla sie nie rozstaje. Ale najlepiej popija sie z
        maminej szklanki smile
        Pamietam, ze tak majac 7 miesiecy to Danielek tez niewiele pil, ale z wiekiem
        jego pragnienie sie zwiekszylo.

Pozdrawiam
        Sugar
        • justyna92 Re: nie chce nic pic :( 12.11.03, 09:28
          Mój synek też ma 7 miesięczny i bardzo lubi pić soczki. Potrafi wypić 2
          buteleczki soczku dziennie i dodatkowo karmię go piersią około 3-4 razy
          dziennie, sam sobie w rączkach trzyma małą buteleczkę i jest bardzo zadowolony.
          • anatemka Re: nie chce nic pic :( 13.11.03, 17:32
            podobno dziecko zaczyna normalnie pić po pierwszym roku zycia, chyba ze od
            małego jest na butelce i przepajane w miedzy czasie. Pozdrawiamsmile
            • agaa.k Re: nie chce nic pic :( 14.11.03, 11:29
              Witam, ja do niedawna miałam ten sam problem, moja mała- 7m. nic nie piła,
              tylko cyc. Kupiłam stosy butelek- aventu, nuka, canpolu i nic, nawet przez
              dziubek niczego nie chciała pić, aż w koncu dałam jej spróbować ze zwykłego
              kubka i tak jej się spodobało, że teraz pije tak herbatki i soczki. Spróbuj,
              może u was też się sprawdzi ta metoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka