agata688 13.02.08, 18:07 dziewczyny pomóżcie! co dać na roczek od chrzestnego?? co dostawały wasze dzieci lub co wy dawałyście?kompletnie brak mi pomysłu.bede wdzieczna za kazda rade. )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krztyna Re: co na roczek ? 13.02.08, 19:38 U nas w rodzinie króluje prezent - sanki, ale dzieci jakoś tak jesienno-zimowe są. A moze po prostu zapytaj rodziców chrześniaka? ------------ Aniołek Platek ma braciszka Skorpka Odpowiedz Link Zgłoś
cytruska1 Re: co na roczek ? 13.02.08, 20:02 Ja ide za pare dni na roczek i jestem mama chrzestna. Pytalam mame chesniaka co by sobie zyczyli no i wspolnie ustalilismy ze kupie taki rowerek na trzech kolach z plastiku. Moja druga chrzesniaczka taki ma i korzysta juz z niego drugi rok, bo jak byla mniejsza to sie zalozylo taka porecz dookola siedzonka i nie wypadla a teraz sama wchodzi i schodzi. Treaz dziecko ma roczek a na wiosna tuz tuz wiec prezent jak znalazl koszt: w hurtowni okolo 100-130zl. Gorzej w sklepie- jakies 160-200zl ale ja ide do hurtowni Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: co na roczek ? 14.02.08, 06:25 Rowerek naprawdę będzie bardzo dobrym prezentem. Wczoraj moja 8 m- czna Zuza dostała od dziadków taki przypominajacy motocykl ze światłami lusterkami i melodyjkami i jest zachwycona. Siedziała na nim około godziny i siłą musielismy ją z niego zdejmować a przeważnie nowe zabawki nudzą się jej po około 15 min. Rowerek kosztował 99 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mmilki Re: co na roczek ? 14.02.08, 16:06 ...kon na biegunach, do tego dolaczylam bluzeczke i spodenki dzinsowe na szeleczkach, i oczywiscie karteczka na pamiatke, duzo bylo radosci i dla dziecka i dla mamy... polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: co na roczek ? 15.02.08, 14:23 dzieki za podpowiedz;] chyba zastanowimy sie nad tym rowerkiem,chociaz kon na biegunach tez fajny)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: co na roczek ? 15.02.08, 19:53 Jest taki zwyczaj ,ze ktores z chrzestnych kupuje buciki ,żeby sie maleństwu lekko szło przez zycie /zwłaszcza,ze koło roczku zaczyna chodzić/ to moze byc dodatkowy lub główny prezent. Pamietajcie o fajnej wróżbie żeby maluch wybrał sobie sposród róznych rzeczy/np.ksiazka,kieliszek,rozaniec,długopis,kluczyki do samochodu,pieniazek itp/ jedną,ktora ma wróżyć czym będzie sie zajmował w przyszłosci . Odpowiedz Link Zgłoś