malgonia-k-77 25.02.08, 08:39 Mam problem i niewiem co mam robic.Moja mala ma 8-m i okolo tygodnia nie chce jesc owocow.Dawalam wczesniej jablko i banana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scharon Re: Nie chce jesc owocow 25.02.08, 10:55 Moze to przejsiowe,sproboj tez przemycac owoce w kisielu np.,lub budyniu (oczywiscie zrobonym specjalnie dla Malucha) Moze jesc tez znacznie wiecej owocow niz tylko jablko i banana Odpowiedz Link Zgłoś
scharon Re: Nie chce jesc owocow 25.02.08, 10:55 albo te owoce poprostu sie znudzily ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ninoczke Re: Nie chce jesc owocow 25.02.08, 12:55 Mój maluch też nie lubi owoców, ani tych ze słoiczków, ani samodzielnie przygotowywanych. Jabłka przygotowywałam na wszystkie sposoby - tarte, pieczone, gotowane i nic. Czasami udało mi się z bananem, ale musiał być dojrzały. Ja przemycam owoce w deserkach z jogurtem (polecam, o ile Twój maluch je już nabiał). Kupuję gotowe Hippa, albo Gerbera. Ostatnio zauważyłam, że owoce dodawane są do dań obiadowych w słoiczkach - np. jabłka, morele itd. Te formy mój synek akceptuje. Odpowiedz Link Zgłoś