kululunia 26.02.08, 09:24 Moja 1,5 miesięczna córka często wytyka język czego wcześniej nie robiła. Czego to może być oznaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarina0 Re: Języczek 08.03.08, 22:56 ...albo tego , że chce mleczka Mój syneczek już jak sie urodził wystawiał i chował języczek. Wczesniej gdzieś wyczytałam,że jest to tzw. "język jaszczurki"co oznacza,,że dziecko chce jeść-u mnie to się sprawdzało. W końcu jakos musi nam to zasygnalizować. Teraz synek ma już 9 miesiecy i tego nie robi........ a było to takie słodkie.Przezywaliśmy sie wtedy na niego Ciamkuś ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
emi.czm Re: Języczek 09.03.08, 10:57 To normalny etap rozwoju dziecka w ten sposób poznaje swoje ciało-narazie tylko buzke niedługo bedzie pchać do buzi rączki potem nózki i wszystko co wpadnie w ręce.Nie ma sie czym martwić.Gdzies jeszcze czytałam że jak w ten sposób dziecko wypycha jezyk to nie jest gotowe do innych pokarmów(papki)czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ir-ena Re: Języczek 10.03.08, 13:34 Moj syn tez wystawial jezyczek ,mial gdzies kolo 2 miesiaca, teaz przestal. Odpowiedz Link Zgłoś
kangoashja Re: Języczek 11.03.08, 13:37 U mnie się okazało ze to nie była oznaka checi jedzenia, tylko refluksu.Moj syn był wtedy w wieku Twego dziecka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś