25.04.08, 11:26
Mój 3 miesięczny synek od jakiegoś czasu na przewijaku i w kąpieli pręży się , podnosi pupę do góry i robi "mostek". Na początku myslelismy że to taka zabawa, ale od wczoraj praktykuje to też w foteliku samochodowym i wtedy nie daje się tam włożyć ani nie poleży - a ja potrzebuję go tam włożyć na chwilkę tylko żeby podac mu debridat.
Wizyta u pediatry w nastepnym tygodniu - przesunięte szczepienie. Tam się zapytam. Ale może wy miałyście takie doświadczena?
Obserwuj wątek
    • ja_i_niki Re: "Mostek" 25.04.08, 11:29
      moja mała też tak miała ale jakoś samo jej przeszło... bunt 3 miesięczniaka??wink)
      • zygmundoponownie Re: "Mostek" 25.04.08, 12:03
        nasza ma 2 miesiące i od kilku dni tak robi, akurat dobrze, bo mozna dobrze
        pieluche wsadzic pod pupke wink
        • alajna2 Re: "Mostek" 25.04.08, 13:18
          normalne, my tez to mielismy i teraz /5mcy/ złagodniało, cwiczy
          sobie ot co! ja to nazywałam tanczeniem z pupka w górze po całym
          przewijaku, w foteliku faktycznie uciążliwe.
    • 2award Re: "Mostek" 25.04.08, 17:30
      mój 2-miesięczniak też tak robi, dodatkowo odkręca główkę do boku, ku górze -
      neurolog i rehabilitantka stwierdziły wzmożone napięcie mięśniowe.
      rehabilitantka pokazała nam kilka ćwiczeń oraz sposób w jaki takiego prężącego
      się brzdąca trzymać, nosić, jak go stymulować żeby ie robił mostku, a fasolkę.
      ale to niekoniecznie to musi być u Twojego szkraba, może taki nerwusek jest po
      prostu - pediatra najlepiej niech oceni
      • awtorek Re: "Mostek" 25.04.08, 18:49
        Moja trzymiesięczna córka robi tak samo (pisałam o tym na forum). Też się
        denerwowałam, myślałam że to wzmożone napięcie mięśniowe, byłam u neurologa ale
        nic nie stwierdziła. Powiedziała, że to właśnie rodzaj buntu. Faktycznie robi
        tak jak np. ubieram ją w kombinezonik na spacer, a nie lubi tego. A oprócz tego
        na pewno w jakiś sposób ćwiczy, poznaje swoje ciało i jego nowe możliwości.
    • dorota8011 Re: "Mostek" 26.04.08, 16:11

• musam Re: "Mostek" 26.04.08, 19:08
        nie wariujcie! lub nie dajcie sie zwariowac!
        to normalne, jak dziecko podnosi pupcie.
        Moje tez tak robily (a mam 3 dzieci), zadne napiecia miesniowe, czy
        jakies "bunty"(w wieku 2/3?!!! miesicy ) tylko normalny rozwoj
        dziecka.robi sie poprostu bardziej "ruchliwy", a nie lezacy jak
        placek.Dziecko zaczyna powoli "nauke " obracania sie itp. itd. co za
        bzdury wypisuja tu niektore mamy.Masakra.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka