Dodaj do ulubionych

sen w 3cim miesiącu

23.09.03, 10:44
Hej
Moja córeczka zaczęła przesypiać całe noce. Ma nieskończone 3 miesiące -
zasypia ok. 21 a budzi sią ok.5-6 rano. Cała noc bez karmienia (jest na
cycusiu)! Czy ktoś z Was się z czymś takim spotkał? Z jednej strony to dość
wygodne, ale czytałam, że w nocy pokarm jest inny - bogatszy w tłuszcz -
sprzyjający rozwojowi mózgu. Może powinnam ją budzić??? Proszę poradźcie

Mama Kajeczki
Obserwuj wątek
    • gota Re: sen w 3cim miesiącu 23.09.03, 14:28
      czesc,
      ja sie spotkalam . moj synek (ur. 28.06)tez tak czasem spi a pierwszy raz
      zdazylo mu sie to jak mial ok. miesiac- obudzilam sie przerazona o 4 a on do
      5 jeszcze slodko spal. nie wiem od czego to zalezy bo czasami budzi sie po 5
      godzinach spania i kolejne 3 nie spi - wtedy koszmar. no wiec jak spi to go
      nie budze (sama tez spie kamiennym niemalze snem). mysle ze dzidzia wie czego
      jej najbardziej potrzeba. jesli jest zdrowa i normalnie zawsze domaga sie
      jedzenia to mozna jej zaufac.
      pozdrawiam - gota z Jonatanem
      • nusiek3 Re: sen w 3cim miesiącu 23.09.03, 20:43
        A co na to Wasze piersi ? (zajrzyjcie na forum: "Karmienie piersią" - wątek "Śpi
        8 godzin-piersi wariują" czy coś takiego)
        Ja mam to samo z moim synkiem (2,5 mies.) - fajnie jest się wyspać, ale boję się
        o piersi (zastój, zapalenie, zanikanie pokarmu itp.)
        Ania
      • imann Re: sen w 3cim miesiącu 24.09.03, 11:35
        Hej! Dzięki za wasze posty. Wczoraj była u mnie pielęgniarka środowiskowa i
        powiedziała, że to normalne, że mała tyle śpi. Skoro dobrze waży i dużo je w
        dzień i w dodatku mało śpi w ciągu dnia - to nie ma się o co martwić.

GOTA!!! Moja Kajka jest z tego samego dnia, co twój synek - 28 czerwca!!!

Imann
    • mirra52 Re: sen w 3cim miesiącu 23.09.03, 21:03
      Witam!
      Moja Kasia ma skonczone 2 miesiace, od miesiaca przesypia cale noce i wcale
      suie nie martwie z tego powodu, a jesli mam przepelnione piersi to pokarm
      odciagam i nie mam zadnego problemu z zastojem itpsmile
      Od czego sa laktatory?

Pozdrawiam Agata
    • marios12 Re: sen w 3cim miesiącu 23.09.03, 22:45
      U mnie jest tak samo: Antek potrafi spać od 21 do 7 rano. Ładnie przybiera na
      wadzę, więc myślę, że to OK. POza tym przed pójściem spać ssie pierś przez
      ponad godzinę, i to obie a w ciągu dnia wystarcza mu jedna. Zdaje się, że robi
      sobie po prostu zapasy na noc...
      Oczywiście rano piersi sa przepełnione, bolą a prześcieradło mam trochę
      przemoczone, mimo że zawsze śpię w biustonoszu i wkładkach. Rano Antek zjada
      jedną pierś, którą obżera się jak bąk i z reguły jeszcze pośpi z godzinkę, a ja
      w tym czasie odciągam pokarm z drugiej piersi i zamrażam.
      Zastanawiam się tylko, czy nie odciągać już wieczorem, powiedzmy około 23, tuż
      przed pójściem spać? Tylko co będzie jak akurat się obudzi i będzie chciał jeść?
      Ale ogólnie myślę, że to, że dzidziuś przesypia całą noc to jedynie powód do
      zadowolenia. A jak śpi, to rośnie, no nie?
      POZdrawiam,
      Magda
      • kaazka Re: sen w 3cim miesiącu 23.09.03, 23:04
        Moja 9-tygodniowa corcia spi od kilku dni bardzo dobrze, od 21 do 7 rano z
        przerwa ok. 4-5. Tez zauwazylam zmiany w piersiach i nie wiedzialam za bardzo
        dlaczego rano sa takie pelne i obolale, teraz dotarlo wink
        Nie zamierzam na razie odciagac, mam nadzieje ze to samo sie jakos wyreguluje.
        • umasumak Re: sen w 3cim miesiącu 23.09.03, 23:24
          Witam! Moja Anielka zaczęła przesypiać noce gdy skończyła 3 tygodnie. Spała
          wtedy od 20 do 4-5, potem po karmieniu jeszcze około 4 godzin. Gdy skończyła
          miesiąc sen wydłużyła sobie do 7. po karmieniu ucinała sobie jeszcze 40
          minutową drzemkę. Od tygodnia muszę ją niestety dokarmiać ( okazała się że za
          mało przybiera na moim mleczku sad ). Mała dostaje butle na noc i śpi od 20 do 8
          rano! Szczerze mówiąc też boję się o laktację, bo Anielka ma dopiero 10 tygodni
          a planuję ją\karmić przynajmniej do roku.
          Za to w dzień nie śpi prawie wogóle i cały czas wisi na cycku. I co robic z
          takim łobuzem?
    • mamaoscara Re: sen w 3cim miesiącu 23.09.03, 23:20
      Oskar skończył 10 tyg. i od jakiegoś m-ca przesypia całe noce, czyli po 8-9
      godz. Wszystkie znajome matki, które wstają co 2 godziny wmawiały mi, że
      kłamię albo dziecko jest chore. Cieszę się, że to normalne. A ja miło mieć
      cały wieczór dla siebie, nieprawdaż?
    • wilga_kasia Re: sen w 3cim miesiącu 24.09.03, 07:13
      Zazdroszczę Wam smile Moja starsza córeczka zaczęła przesypiać noce, jak miała 6
      tygodni. MOja młodsza Majcia ma teraz 3 m-ce i ani myśli przesypiać. Mam
      nadzieję, że już niedługo się wyśpię smile

---------

Natura lubi się ukrywać
    • kopytko1 Re: sen w 3cim miesiącu 24.09.03, 11:45
      Witaj,mój synek też tak sypiał.Aż piersi pękały od nadmiaru mlaka.Ale ma teraz
      4,5 miesiąca i marzę żeby znowu choćby spał z 5 godzin ciurkiem.Budzi się
      nieustannie a najlepiej mu sie śpi z cycusiem w buzi.Może to jest związane z
      ząbkowaniem..Ale nie budź swojej niuni do jedzenia,ciesz się nocką...Widocznie
      nie potrzebuje jedzienia w nocy.
      Pozdrawiam,Ewa
    • monika340 Re: sen w 3cim miesiącu 25.09.03, 19:24
      Moja Paulinka skończyła 3 miesiące i przez ostatnie półtora tygodnia rówież
      przesypiała całe noce spała po 7 , 8 a nawet i 9 godzin ale wczoraj i dziś w
      nocy budziła się żeby................pogadać a nie jeśc .Pytałam doktór o taki
      długi sen i mówi że wszystko jest ok i żeby jej nie budzić do jedzenie jęsli
      będzie głodna wstanie sama ięc powinnyśmy sie cieszyć że mamy takie CUDOWNE
      dzieci!!!pozdrawiam Monika z Paulisią
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka