plustka28 28.07.08, 16:40 Przeczytałam wszystkie watki o tym leku i tak nie wiem jak go podawac.Co wypowiedź to inne podawanie.Nie wiem czy do każdego posiłku czy 2x dziennnie po 15 kropli wystarczy.Mała ma 4 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolina083 Re: Sab simplex 28.07.08, 16:45 jesli karmisz czesciej niz 2 godz. podawaj te krople co drugie karmienie po 15 kropli,przed lub po Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.chonly Re: Sab simplex 28.07.08, 16:54 W ulotce jest napisane przed, w trakcie lub po kazdym posilku, jednak jak poprzedniczka napisla: jesli karmisz czesciej jak co 2 godziny, podawaj krople co drugi posilek. Podstawa jednak to regularnosc. Ja dawalam do kazdego posilku i kolek nie bylo. Po 2-3 tygodniach zaczelam ograniczac podawanie. Teraz daje tylko do posilku przed snem i jak skonczy sie buteleczka mam zamiar calkiem odstawic Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Sab simplex 28.07.08, 16:58 karolina.chonly napisała: jesli karmisz czesciej jak co 2 > godziny, podawaj krople co drugi posilek. Podstawa jednak to > regularnosc. Absolutnie sie z tym zgadzam i tak zalecaja pediatrzy. :o) Koko :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
plustka28 Re: Sab simplex 28.07.08, 17:03 Mała jest na butelce ,je tak co 3,5-4 godziny.A czy w nocy też,bo ładnie spi i po nakarmieniu zasypia. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.chonly Re: Sab simplex 28.07.08, 17:08 Ja wyjatkowo pomijalam przy nocnym karmieniu, mala pila na spiaco i szkoda bylo mi ja rozbudzac i jeszcze krople wlewac itp. Za to podaja tez w ulotce, ze jakby kolki mocno meczyly, mozna podac tez tuz przed snem (bez posilku). Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Sab simplex 28.07.08, 17:14 Krople mozna wkropic tez do buletki z mlekiem (najlepiej podac napierw krople + 20 ml mleka np , potem reszte ) . Jesli dziecko pije srednio co 3-4 godziny to podawaj je do KAZDEGO posilka . :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Sab simplex 28.07.08, 17:16 karolina.chonly napisała: ze jakby kolki mocno meczyly, mozna podac tez > tuz przed snem (bez posilku). Mozna z powodzeniem podac tez bez posilku . Tego nie mozna praktycznie przedawkowac (oczywiscie bez przesady) . :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.chonly Re: Sab simplex 28.07.08, 17:16 Tak tak, ale z tym mlekiem to trzeba sprobowac, bo moja cwaniara nie chciala ruszyc Musze jej wciskac lyzeczka przed jedzonkiem Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Sab simplex 28.07.08, 17:18 Serio , hehehe ?? )) Dzieci to przewaznie lubia . :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.chonly Re: Sab simplex 28.07.08, 17:23 No wlasnie wzielam na wech i wydawalo mi sie, ze jej posmakuje, a tu masz - nic z tego Jak dostanie na lyzeczce tez mlaska i mlaska, to szybko daje butelke dla "zabicia" tego jakze potwornego smaku, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
plustka28 Re: Sab simplex 28.07.08, 17:35 Dziękuję za informacje.Teraz podałam małej pierwszy raz 10 ,wyprykała się i zasnelą w dzień i spi jużprawie 2 godziny.Ostatnie dni spala w dzień po 40 min i budziła się z płaczem i prykła albo była nie spokojna.Może spróbowac po 10 kropli narazie a potem jakby co zwiększyc czy juz nie cudowac i dawać po 15. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Sab simplex 28.07.08, 17:37 ...hehehe , nie cudowac i dawac po 15 kropli , napewno jej nie zaszkodza . :o) koko Odpowiedz Link Zgłoś
plustka28 Re: Sab simplex 28.07.08, 17:39 Dobrze to nie będę cudować.Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.chonly Re: Sab simplex 28.07.08, 17:52 Podpisuje sie pod tym - nie cudowac Nie zaszkodza, gdyz nie sa wchlaniane do krwi Sa wydalane w takiej formie jak zostaly polkniete Odpowiedz Link Zgłoś