kawusia111 01.08.08, 18:02 Moja 3-tyg. córeczka dostała potówek ale tylko na twarzy. Dodam że karmie piersią na leżąco. Pewnie to jest spowodowane takim sposobem karmienia ( poci się) tylko nie wiem czxym to potraktować. Woda z sodą oczyszczoną nie działa (. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanalui Re: Co najlepsze na potówki? 01.08.08, 18:30 kawusia111 napisała: > Moja 3-tyg. córeczka dostała potówek ale tylko na twarzy. Dodam że > karmie piersią na leżąco. Pewnie to jest spowodowane takim sposobem > karmienia ( poci się) tylko nie wiem czxym to potraktować. Woda z > sodą oczyszczoną nie działa (. Nie wyglada to przypadkiem jak normalne tradzik z biala koncowka? Jesli tak to jest to niemowlecy tradzik spowodowany twoimi hormonami. Zwykle wlasnie pojawia sie w 2-3 tygodniu zyciadziecka. Najlepiej nic nie robic, zadnych masci, cudow, samo przechodzi. Moze to potrwac nawet i miesiac, czasem dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
aglamama Re: Co najlepsze na potówki? 01.08.08, 22:16 Moja poprzedniczka ma racje, to moze byc tradzik noworodkowy. Utrzymuje sie on do 3 miesiaca. A jesli to faktycznie potowki, nie znam lepszego srodka niz kapiel w wodzie z dodatkiem krochmalu. U mnie zawsze dzialal. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna19gd Re: Co najlepsze na potówki? 02.08.08, 10:35 dziewczyny mają racje moja mama tez miałą ten tradzik...skóra zrobi sie w końcu taka chropowata...lekarz przepisał mi masc i po 2óch dniach znikło..a jesli to rzeczywiscie potówki to myj bużke własnie w krochmalu Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Co najlepsze na potówki? 02.08.08, 12:19 Mustela PhysiObebe, płyn do twarzy i pośladków dla niemowląt. Odpowiedz Link Zgłoś
mela-blonda Re: Co najlepsze na potówki? 05.08.08, 01:43 Smarowałam maścią cholesterolową (na receptę). Odpowiedz Link Zgłoś
devona25 Re: Co najlepsze na potówki? 09.08.08, 14:37 u nas były czerwone kropeczki z białą końcówką. najpierw była maść neomycynowa ale nie pomogło, później maść roniona z wit A i E ale tez nic. na koniec zasypywanie alantanem i przeszło. trzeba próbować Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: Co najlepsze na potówki? 09.08.08, 17:38 moj ma potowki,na buzi ,troche szyi i glowce-masa!!nie przegrzewam,nawet czapki nie nosi,tak jak mo glowka lezy tam potowki.,co robic??????? Odpowiedz Link Zgłoś
gkoz Re: Co najlepsze na potówki? 09.08.08, 18:37 nie chce Cię martwić ale mu jego synka tak objawiła sie skaza biłkowa, potem była straszna ciemienicha po tych kroskach na głowie, mojemu pomagała maść alantan plus, może to byc też uczulenie np. na proszek (ten w którym pierzesz swoją pościel jeśli kładziesz małego) Odpowiedz Link Zgłoś
akino-m1978 Re: Co najlepsze na potówki? 09.08.08, 19:04 Ja stosuję kurację, którą podpowiedziała mi pediatra - kąpiel w nadmanganianie potasu, szałwii i krochmalu. Ta mieszanina działa cuda, sprawdziłam wiele razy. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
aldakra Re: Co najlepsze na potówki? 09.08.08, 20:01 U mojego dziecka było to samo!!! I myślałam tak samo jak ty że to potówki bo się poci jak ja ją karmię - podkładałam pieluszkę tetrową by nie miała kontaktu buzią z moją gołą ręką - szukałam nawet w internecie jak potówki wyglądają Okazało się że to trądzik niemowlęcy - samo przyszło samo poszło - na szczęście dzieci z tego wyrastają nie martw się samo przejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
marcy_83 Re: Co najlepsze na potówki? 12.08.08, 11:44 jesli to rzeczywiscie sa potowki to mozna dziecko kapac w naparze kory debu -bardzo pomoaga ja tez przemywalam buzie malemu takim naparem i naprawde pomoagało Odpowiedz Link Zgłoś
kaszubek1979 Re: Co najlepsze na potówki? 12.08.08, 16:35 mój synek też miała takie krosteczki i ja przemywałam buźkę krochmalem, zeszło bardzo szybko, a dodam że wyglądało to strasznie. Mocno czerwone krostki z białymi końcówkami. Odpowiedz Link Zgłoś