mamuska5.pl 12.09.08, 13:48 Dziewczyny, mam pytanie...czy orientujecie się może gdzie można zrobić testy alergologiczne dziecku? Która pora roku jest najlepsza na takie testy no i czy 5 miesięczniakowi robi się wogóle takie testy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaja78 Re: testy alergologiczne 12.09.08, 16:07 W przypadku 5-miesięcznego dziecka to raczej nie ma sensu, lepsze wyniki da uważna obserwacja dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
anecik3 Re: testy alergologiczne 12.09.08, 16:16 a moj synek jak mial 5,5 miesiaca mial robione testy na alergie lekarka kazala mu zrobic,bo mial problemy ze skora.testy nic nie wykazaly,ale lekarka sama powiedziala ze negatywny wynik testu u takich maluszkow wcale nie oznacza ze maluszek na cos nie jest uczulony,poprostu nie wszytsko da sie wykryc na tym etapie Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: testy alergologiczne 12.09.08, 16:21 dochodzi jeszcze fakt, że AZS-owa skóra bywa efektem nie tylko alergii, ale również kandydozy oraz pasożytów w układzie pokarmowym ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalas Re: testy alergologiczne 12.09.08, 17:18 ja też slyszałam że nie ma sensu u takich maluszków robić testów, po pierwsze nie są wiarygodne a po drugie to się bardzo szybko zmienia i szkoda dziecko męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś