dziobek6 13.09.08, 14:02 moj 4miesieczny syn jak widzi obraz w telewizji to sie tak jakby zawiesza i sie smieje nie wiadomo do czego.czy to normalne? ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pati9.78 Re: czy to normalne? 13.09.08, 14:23 Koniecznie idź do neurologa. Mojej koleżanki synek tak sie zachowywał i okazało się, że ma pewien rodzaj zaburzeń, bardzo poważnych wymagających rehabilitacji i leczenia farmakologicznego. Pędem do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
gabiagus00 Re: czy to normalne? 13.09.08, 16:09 A to mnie przestraszylyscie. Moj syn odkad pamietam (ma teraz 4m i 2tyg)ciagle patzry w telewizor. Czasami wydaje mi sie ze po prostu ogladal jakby rozumial ( taki wpatrzony ). Jej nawet na mysl mi nie przyszlo ze to moze oznaczac cos zlego. On naprawde uwielbia telewizje. Odpowiedz Link Zgłoś
laska251 Re: czy to normalne? 24.09.08, 09:42 sama idz do lekarza najlepiej do psychiatry madra mamusiu wszystkowiedzaca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziobek6 Re: czy to normalne? 13.09.08, 15:26 wlasnie rozmawialam z lekarzem.musze obserwowac dziecko,jesli tylko przy telewizji tak sie zachowuje to ok.poza tym mial juz usg glowy wiec chyba gdyby cos bylo nie tak to by juz dawno wyszlo???a jak lekarz nazwal to schorzenie u dziecka twojej znajomej?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
agatka.007 Re: czy to normalne? 13.09.08, 16:02 ale to wcale nie musi byc zaburzenie, choć lepiej sprawdzić. Dzieci patrząć w monitor widzą kolory i to moze je wrcćz hipnotyzować. Tak bylo w przypadku moich zdrowych dzieci, mają dziś 8, 6 i 3 latka i w pełni zdrowo sie rozwijają. Najmłodszy skarb, dwu-miesięczny wcale nie patrzy w ekran, jak na razei wystacza mu mama. Agata,szczęsliwa mama czwóreczki. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_maz7 Re: czy to normalne? 13.09.08, 16:37 Moja mała ma 7 miesięcy i też jakoś w wieku Twojego dziecka zaczęła interesować się telewizją. Jakoś nigdy nie myślałam ani ja ani nikt z otoczenia że to może być jakaś choroba. Też czasami jest zapatrzona, szczególnie jak jest coś kolorowego np. bajka. A o jakiej chorobie mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kululunia Re: czy to normalne? 13.09.08, 17:27 Poważnie jak dziecko patrzy się w telewizor i śmieje, to jest to choroba? Odpowiedz Link Zgłoś
pati9.78 Re: czy to normalne? 14.09.08, 00:31 Jestem w szoku, że uwierzyłaś w to, co napisałam wcześniej. To była ironiczna odpowiedź na wyimaginowany problem rozhisteryzowanej mamusi. Nie siedź za dużo na forum, bo każdą głupotę przyjmujesz za prawdę. To NORMALNE, że dziecko "zapatruje" się w ruchome obrazki z telewizora, ale to trzeba mieć sprawnie działający umysł, by to wiedzieć.W każdym razie potraktuj móją odpowiedź jako przestrogę w ślepe zawierzanie swoich choćby wyimaginowanych problemów w ręce forumowiczek.Pa,pa Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: pati9.78 14.09.08, 00:40 Wiesz co? Nie podoba mi sie Twoja ironia!!! Zamiast pisac głupoty lepiej zwrócic uwage wszystkim tym mama, ktore pozwalaja ogladac TV swoim malenkim dziecia! Dla mnie jest to nie do pomyslenia. A zabuzenia moga wystapic własnie na skutek ogladania przez niemowlaka TV. W tym, miedzy innymi problemy ze snem i zasypianiem! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: pati9.78 15.09.08, 11:55 dla mnie nie do pomyślenia są twoje błędy. Nie, nie mogłam się powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajaneczki Re: pati9.78 17.09.08, 00:24 alpepe napisała: > dla mnie nie do pomyślenia są twoje błędy. > Nie, nie mogłam się powstrzymać. He, he, dobre)). A tak swoją droga pati, ja też łyknęłam Twoją odpowiedź jak pelikan. Czy to oznacza że jestem niedorozwinięta i nawet neurolog mi już nie pomoże? A jak ktoś na forum grzecznie pyta to się odpowiada. Grzecznie. Odpowiedz Link Zgłoś