zuza21.10 26.09.08, 20:54 Czy Wasze dzieci miały kolkę, i czy ona na początku mogła trwać cały dzień?? bo mojego meza siostra urodziła 3tyg temu dziecko i ostatnio placze caly dzien i stwierdziła z moja tesciowa ze to kolka.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elle2006 Re: kolka 26.09.08, 21:03 Ekspertem nie jestem, myślę że kolka może męczyć dziecko cały dzień. Moja córcia tak miała, z mężem stawaliśmy na głowie żeby małej pomóc. Wieczorem zadzwoniła bratowa że od koleżanki wzięła dla małej proszek troisty, podałam małej razem z mlekiem i... jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
green_kumak Re: kolka 26.09.08, 21:06 Mnie pediatra również mówiła , że kolki mogą trwac cały dzień . U nas pomógł Infacol stosowany regularnie przed każdym posiłkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
asart2 Re: kolka 26.09.08, 22:06 Kolka pojawia się zawsze o tej samej porze, z zegarkiem w ręku. Moja mała dostała kolkę w 3 tygodniu. Godz 16.00 do 20. 00, to był koszmar, płakała, prężyła się. Stosowałam najpierw espumisan, nic nie pomagał, później dostałam receptę na debridat, nie chciała go brać i dostała drgawek, odstawiłam. Trochę pomógł infakol i gripe water+ suszarka i masowanie brzuszka i czopki wiburkol. Wreszcie ustało to okropieństwo w 4 miesiącu. Przy bardzo silnym ataku podawałam czopek paracetamolu. Kolka to błedne koło, dziecko boli więc płacze, płacząc łyka powietrze, trzeba próbować to przerwać. Pozdrawiam cieplutko i życzę żeby to nie była kolka. Odpowiedz Link Zgłoś