Dodaj do ulubionych

Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem

07.10.08, 13:55
Poszukuję łóżeczka, które ma zdejmowany bok, tak, żeby można było dostawić do
naszego łóżka. Może być zarówno turystyczne jak i tradycyjne. Ja na razie nie
udało mi się czegoś takiego namierzyć, są tylko z opuszczanym bokiem, a to nie
to samo. Czy ktoś ma coś takiego i mógłby napisać jakiej firmy i jaki model? z
góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • cviety Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 07.10.08, 15:15
      Nie wiem, czy myślę o tym samym, ale obejrzyj łóżeczka z Ikei.
    • kaeira Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 07.10.08, 15:22
      Rok temu po uporczywych poszukiwaniach, znalazłam tylko w Ikei. Mamy takie i
      jesteśmy bardzo zadowoleni:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10115996
      Są tez takie:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116002

Takie przystawione łóżeczko bez boku to naprawdę świetne rozwiązanie, polecam
      wszystkim smile
      • mysza_myszynska Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 07.10.08, 17:18
        dzięki bardzo.

kaeira, a na ile łatwy w obsłudze jest ów zdejmowany bok, tzn. czy bez problemu
        da się go założyć na dzień, żeby podczas drzemek dzieciak się nie sturlał?
        pozdrawiam

ps: jeśli ktoś ma coś takiego używanego do sprzedaży to chętnie odkupię.
        • kaeira Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 07.10.08, 19:55
          mysza_myszynska napisała:
          > kaeira, a na ile łatwy w obsłudze jest ów zdejmowany bok, tzn. czy bez problemu
          > da się go założyć na dzień, żeby podczas drzemek dzieciak się nie sturlał?

A nie nie. Niestety to tak nie działa. Bok jest montowany, a nie zakładany/zdejmowany na bieżąco. Czyli jak bez boku to bez boku. Ale u nas żadnego niebezpieczeństwa sturlania nie było, bo łóżeczko było przysunięte dokładnie do naszego, o kilka cm wyższego łózka.
          Przynajmniej u nas ani razu (jeżeli chodzi o spanie dzienne) nie było nigdy jakiegolwiek problemu, żadnego spadnięcia z naszego łózka ani zejścia z niego i dostania się w jakieś tarapaty. Po prostu budziła się w swoim łóżeczku, "dawała głos", ja do niej szłam, i już. No a w nocy w ogole zero problemu. Ale oczywiście dzieci są różne uncertain
    • frida-marzec08 Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 07.10.08, 20:17
      też jestem w posiadaniu łóżeczka z Ikei ze zdejmowanym bokiem (z serii Hansvik).
      Niestety nie ma opcji: montaż=demontaż kiedy chcesz; musi w to zaingerować mąż z
      wkrętakiem wink- Więc albo masz zamontowany bok, albo nie.
      Ikea jednak (świat pełen pomysłów wink) proponuje montaż specjalnej listwy (koszt
      ok. 40 zł) i wtedy możesz spać spokojnie; dziecko na pewno przez nią nie spadnie.
      • mysza_myszynska Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 07.10.08, 22:12
        o, to ciekawe z tą listwą. ciekawe, czy można też by ją jakoś zamontować do
        zwykłego łóżeczka konkurencji. bo ja mam zwykłe drewniane łóżeczko i wolałabym
        nie kupować nowego za prawie 300pln. więc jeśli ta listwa by pasowała to
        'zniszczyłabym' swoje łóżeczko i zamontowała samą listwę. no ale to trzeba pewno
        zobaczyć na żywca a nie decydować na forum wink pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka