lechg1976 15.10.08, 10:56 Czy Wasze dzieci które skończyły 3 miesiące dużo gaworzą?? Jak to jest z tym gaworzeniem czy dziecko w tym wieku powinno dużo gaworzyć?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzentar Re: Gaworzenie - 3 m-ce maluszek 15.10.08, 11:41 Mój synek w dzien gaworzy nie duzo, natomiast wieczorem zaczyna gaworzyc non stop. Wydaje rozne dzwieki: agu, ału...i jak sie do niego mowi to probuje przekrzyczec...Zazwyczaj tak ma przed snem. Czasami budzi sie w nocy i tez gaworzy Czasami wydaje mi sie, ze chce wieczorem mezowi opowiedziec caly dzien, gaworzy i gaworzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: Gaworzenie - 3 m-ce maluszek 15.10.08, 12:08 moja Malutka jest gadułą, już od 2 miesięcy wydaje różne dźwięki, z tygodnia na tydzień bardziej skomplikowane i dłuższe ale myślę że to kwestia indywidualna, dziecko które wczesnie zaczyna gaworzyć i dużo gaworzy szybciej zacznie mówić niż to które robi to w mniejszym zakresie chłopcy np. z reguły zaczynają móić później niż dziewczynki moja córeczka zaczepia nas tymi dźwiękami, ale ja też dużo do niej mówię Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Gaworzenie - 3 m-ce maluszek 15.10.08, 13:15 W tym wieku to się nazywa "głużenie".Gaworzenie zacznie się ok 5 mca i jest to różnica kolosalna. Odpowiedz Link Zgłoś
ozuzanna.pl Re: Gaworzenie - 3 m-ce maluszek 20.10.08, 09:33 moja skonczyła 3 - m-ce i z tym gaworzeniem czy głużeniem to jest u nas różnie. Zależy od dnia - raz gaworzy mniej raz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka1313 Re: Gaworzenie - 3 m-ce maluszek 20.10.08, 10:06 Każda mama pewnie inaczej rozumie słowo "dużo". Moja mała za parę dni skończy 3 m-ce. Do rozpoczęcia gadki musi dostać tzw. fazy. Najczęściej dostaje ją rano i wieczorem. Ale wtedy jest naprawdę śmiesznie. Wydaje rozmaite dźwięki: aaaauuuu, guuuuu, rrrrr (takie głębiokie francuskie rrrrr), tttrrrr, gyyy. Odpowiedz Link Zgłoś