rybka-6 16.10.08, 19:31 Drogie Mamuśki co waszym zdaniem mozna było by dać lekarzowi w ramach podziękowania za wykonaną operację. Jutro muszę coś przekazać,nie wiem co robić,operacja była ważna i udała się pomyślnie Dziękuje za szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: Forma podziękowania dla lekarza-pilne. 16.10.08, 19:33 Dziękuję doktorze to za mało? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka-6 Re: Forma podziękowania dla lekarza-pilne. 16.10.08, 19:34 Lekarz powiedział,że jeżeli będzie pan zadowolony z operacji to pogadamy, no i na pewno nie będzie to rozmowa o urodzie Odpowiedz Link Zgłoś
otrzewna Re: Forma podziękowania dla lekarza-pilne. 16.10.08, 19:37 ale zartujesz sobie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Forma podziękowania dla lekarza-pilne. 16.10.08, 19:38 Moim zdaniem nie ma co nakręcać spirali prezentowania i takich tam. Łaski nie zrobił, to jego obowiązki. Spartolic tez nie mógł bo ceni sobie chyba prawo wykonywania zawodu. Zrobisz jak bedziesz uważac. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka-6 Re: Forma podziękowania dla lekarza-pilne. 16.10.08, 19:42 To jest prawda,tak powiedział,ale myślimy,że bukiet kwiatów to wystarczy) Odpowiedz Link Zgłoś
otrzewna Re: Forma podziękowania dla lekarza-pilne. 16.10.08, 20:02 napisz jak bylo, czy Was wysmial z tymi kwiatkami i rozgladal sie za czyms jeszcze, hehe czy kulturalnie podziekowal tak na marginesie to mąz przyparadowal z bombonierka do poloznej - nieoplaconej oczywiscie bo nam sie noz w kieszeni otwiera na takie ekscesy, babka na medal i nalezalo jej sie podziekowanie, byla b zaskoczona i chyba nawe sie wzruszyla... Odpowiedz Link Zgłoś
pychu Re: Forma podziękowania dla lekarza-pilne. 16.10.08, 20:16 Podobno na egzaminie na prawo jazdy, najłatwiejszym manewrem jest "koperta". Może jemu też chodziło o taki manewr? Nie dajcie się zwariować. Kwiaty i może coś słodkiego w zupełności wystarczy))) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Uważaj na kamery 16.10.08, 20:39 przy tym wreczaniu, żeby cie nie zamkneli razem z lekarzem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angelsik Re: Uważaj na kamery 17.10.08, 00:09 moj znajomy kiedyz dal w podziekowaniu kwiaty i drogiego koniaka, nie wiem jaka byla reakcja..wedlug mnie to jego obowiązek, on bierze za to pieniązki..moj mąż pracuje w słuzbie zdrowia, gdzie naprawde nie chca przyjmowac zadnych podziekowan- nie wiem czy sie boja czy inny powod..szpital malutki...jak kiedys chciala dac takie podziekowanie to sie mnie zapyatl czy jak ide kupowac chleb lub po inne zakupy to czy tez po zakupie wreczam kwaity..Według niego ich praca..oni juz swoje dostaną, nie trzeba uczyc...chociaz rozumiem doskonale z drugiej strony ze to zdrowie, i zawsze chce sie jakos odwdzieczc.. namotalam, nagadalam, a pointy nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Uważaj na kamery 17.10.08, 11:55 Wręczanie personelowi medycznemu upominków w ramach podziękowania PO operacji jest całkowicie zgodne z prawem. Ja sama daję napiwki w restauracjach za miłą obsługę, "koncówki" doręczycielom pizzy za wspinanie się na moje 3p, drobne prezenty paniom z biura rachunkowego za całoroczne użeranie się z moimi zaległymi fakturami itd- więc czemu nie miałabym podarować czegoś lekarzowi np. za uratowanie życia mojemu dziecku czy pielęgniarkom za życzliwość? Obowiązek - obowiązkiem, ale czasem po prostu chce się wyrazić wdzięczność i do tego pacjent też ma prawo. Co dać? Kwiaty, czekoladki, kosz okolicznościowy, pióro- możliwości jest sporo, pytanie tylko ile chcemy przeznaczyć i jak duża jest to wdzięczność. Często wystarczy zwykłe "dziękuję". Odpowiedz Link Zgłoś
mamabasia Re: Uważaj na kamery 17.10.08, 12:27 Taaa... pióro. Słynny dr G miał ich kilkadziesiąt bo liudzie z piórami latali. Nikomu nie przychodzi do głowy że zaśmiecają komus gabinet czy dom o wpedzaniu w alkoholizm nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
aleosochozi Re: Forma podziękowania dla lekarza-pilne. 17.10.08, 14:02 Zgadzam się z memphis90 że to nic zdrożnego - z jednej strony lekarze oczywiście sa za swoja prace wynagradzani, ale z drugie strony taka człowieka czasami wdzięcznośc ogarnie za podratowanie zdrowia bliskiej osoby że po prostu nie sposób zakończyć krótkim "dziękuję". Ja rodziłam w prywatnej klinice, czyli za kasę, a i tak jak było po wszystkim to pojechałam do swojego położnika z bombonierą. Może dlatego że miałam sporo komplikacji. A może dlatego że go polubiłam. Chociaz mój mąz tez pracuje w służbie zdrowia i czasami przynosi do domu bomboniery i alkohole i ja uważam że to jest bez sensu bo nam to potem zalega w domu i rozdajemy jak ktoś chce wziąść. I tu odpowiadając na pytanie autorki - bomboniera, ale nie taka gotowa, tylko np. ze sklepu z holenderskimi czekoladkami - bo sama wybierasz sobie jakie czekoladki mają być w środku a pudło jest eleganckie, z materiału, wyściełane w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka-6 Re: Forma podziękowania dla lekarza-pilne. 17.10.08, 23:31 Lekarz śpieszył się na operacje,zostawił wypis,nawet kwiatka nie dostał...ale pocztą może przyjść mała przypominajka Odpowiedz Link Zgłoś