Dodaj do ulubionych

Enfamil HA i AR

24.10.08, 11:23
Witam
bardzo prosze o pomoc
czy moge podawac dziecku zarowno enfamil AR i HA boje sie ze sam AR doprowadzi
do zaparc itp

dziekuje
Obserwuj wątek
    • ewika0502 Re: Enfamil HA i AR 24.10.08, 14:09
      napisz coś więcej, dlaczego chcesz podawać dziecku i HA i AR? Czy sam enfamil HA
      nie wystarczy? jeśli dziecko jest zagrożone alergią, to raczej nie powinnaś
      podawać AR. A skoro podajesz AR, to znzczy,że dziecko ulewa, a to z kole moze
      być wynikiem alergii. Czyli troszkę się zapętlisz
      • cherrylee79 Re: Enfamil HA i AR 24.10.08, 17:18
        Hej , ponieważ moj synek ulewał zaczeliśmy od Enfamilu AR. Po pierwszej butli
        dostał dużej wysypki na całym ciele. Zmieniliśmy mleko na Nan Ha i problem z
        wysypką się skończył. Jednak to mleko jest rzadkie i Młody nie dość że ulewał to
        jeszcze się krztusił podczas ssania. Kupiłam w aptece zagęszczacz Nutrition i
        jest o wiele lepiej.
        Musisz się zastanowić jakie są potrzeby Twojego Dziecka. Jeśli Ty lub ojciec
        dziecka jesteście alergikami to lepiej spróbować mleko Ha. Jeśli nie jest
        dziedzicznie obciążony skłonnością do alergii a ulewa to spróbój AR.
        Pediatra mi powiedzial zeby nie skakać z mleka na mleko bo to nie jest dobre dla
        malucha. Oczywiście jeśli widzisz niewłaściwą reakcję to musisz zmienić. U nas
        Enfamil po jednej dawce poszedł do śmietnika.
        • k_asia2 Re: Enfamil HA i AR 24.10.08, 18:54
          pediatra na poczatek kazala dac HA ( bo wyglada na alergika choc my z mezem nimi
          nie jestesmy) no ale mlody strasznie ulewal dlatego kazala zmienic na AR ale
          mowila ze moze jednak HA bedzie lepsze w sumie sama nie wiedziala co robic (
          swietnie nie)
          na razie podalam to AR pierwszy dzien zobaczymy co sie bedzie dzialo
          czytalam ze czesto pojawiaja sie problemy z brzuszkiem
          • ewika0502 Re: Enfamil HA i AR 24.10.08, 22:31
            jeśli będzie nadal ulewał po Ar, to koniecznie wybierzcie się do alergologa. U
            nas był ten sam problem, ale wszyscy mi powtarzali,że to normalne,że dziecko
            ulewa, aż okazało się,ze ma skazę białkową. Teraz jesteśmy na bebilonie pepti i
            jest ok, a też mały pił na początku enfamil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka