kawusia111 27.10.08, 14:30 co polecacie na bolesne ząbkowanie?? Mojej 3.5 miesięcznej córce zaczynają wychodzić ząbki. Strasznie marudzi płacze itp. generalnie nie daje się wytrzymać. Co zrobić aby jej pomóc, złagodzić ból??? Proszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an-der Re: bolesne ząbkowanie 27.10.08, 15:56 Skuteczny jest żel "Dentinox" ( o ile pozwoli Ci posmarować sobie dziąseł ka... Sama jestem ciekawa co inne Mamy polecają. Dołączam się więc do pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
tiny.com Re: bolesne ząbkowanie 28.10.08, 06:46 Ja rowniez podbijam watek. U nas ida zeby jeden za drugim - ledwo wyjdzie jeden, a juz znow zaczyna sie wyrzynac kolejny. N apoczatku bylo niemal bezobjawowo, a teraz (mala ma 9m i 8 zebow) mamy liczne pobudki w nocy z placzem. Jak zab juz widac to i dni sa bardzo bardzo trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
piekara06 Re: bolesne ząbkowanie 28.10.08, 07:24 Moja córcia ma 6 miesiecy i niestety jeszcze jej się nie przebil ząbek, choć napuchnięte ma dziasełka w 4-ech miejscach od trzech mies. Marudzi, ślini się, pcha wszystko do buzi. Ja smaruje jej dziasełka tez tym żelem. Ale najbardziel lubi pogryźć obrana marchewke schłodzoną w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio7 Re: bolesne ząbkowanie 28.10.08, 10:09 bardzo skuteczny jest lek w czopkach (nie pamiętam nazwy )jednak tylko na receptę ,u mojego syna zadziałał dopiero ten lek łącznie z żelem ,ząbkowanie przechodził tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś