lorcia34 04.11.08, 08:55 w którym miesiącu(tygodniu) dziecka zaczyna mieć sztywną główkę.Moje maleństwo-Julcia ma 7 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smerfetka8801 Re: od kiedy sztywna główka 04.11.08, 09:01 nie no sobie jeszcze poczekasz...moja ma 14 tyg i dosć ładnie trzyma główkę choc jeszcze czasem wymaga podtrzynmywania.około 4 miesiaca dzieci trzymają już glowę ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
lilka3012 Re: od kiedy sztywna główka 04.11.08, 09:27 moja corcia ma 3,5 miesiaca i bardzo ladnie trzyma glowke wogole jest sztywna juz Odpowiedz Link Zgłoś
aduska80 Re: od kiedy sztywna główka 05.11.08, 08:49 mój synek też trzymał sam główkę po 3 miesiącu.Teraz ma 4 mies.a ja i tak mu ją podtrzymujedla bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
vi-23 Re: od kiedy sztywna główka 05.11.08, 08:53 moj synek konczy dzis 3 miesiace i juz trzyma sztywno glowke ale ja mu ja podtrzymuje bo boje sie ze sie gibnie nagle, jeszcze mu nie ufam Odpowiedz Link Zgłoś
anusia-mamusia Re: od kiedy sztywna główka 05.11.08, 11:36 mój synek ma trzy miesiące i baaardzo wcześnie trzymał sztywno główke ,oczywiście cały czas moja ręka jest w pogotowiu przy jego głowce. Odpowiedz Link Zgłoś
anita_zu Re: od kiedy sztywna główka 05.11.08, 13:51 Moj synek chyba juz w pierwszym miesiacu swojego zycia "zesztywnial". Na prawde. Do dzisiaj pamietam jak bylismy na rodzinnej imprezie kiedy maly mial niespelna miesiac i kuzynka chciala go sobie ponosic. Jej matka pouczala ja zeby nie zapomiala ze takiemu malenstwu nalezy trzymac glowke. Mi sie glupio zrobilo, bo ja juz niekiedy tej glowki nie trzymalam tylko asekurowalam. Ale po pewnym czasie wszyscy goscie bedacy na imprezie sami "wyczuli " malego (ze on sztywniak taki) i juz nikt mu specjalnie glowki nie trzymal. Teraz maly bedzie mial 4 mc (za 5 dni) i juz od miesiaca jezdzi w spacerowce (na polsiedzaco) bo w zwyklym wozku byl ryk. No i ja sie tym bardzo martwilam , bo wszyscy pisza ze nie wolno, ze to nie dobrze, ale dzisiaj bylismy na szczepieniu i powiedzialam lekarzowi ze mam wyrzuty sumienia z tego powodu ze go w spacerowce woze , a lekarz na to ze nie ma problemu bo maly trzyma bardzo dobrze i sztywno glowke, na rekach podnosi sie juz tak ze prawie papki robi. Nie pisze sie po to by sie chwalic, ale by po raz kolejny pokazac ze dzieci bardzo rozne sa i nie nalezy sie sugerowac. Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: od kiedy sztywna główka 05.11.08, 14:32 To zależy od dziecka - moja Mała Dziewczynka już po urodzeniu dość sztywno trzymała główkę i całkiem sprawnie podnosiła się leżąc na brzuszku, także położne w szpitalu mówiły że jak dziecko 3- miesięczne (chyba trochę na wyrost, ale nie mam porównania bo to nasza pierwsza dzidzia) teraz ma prawie 4 miesiące i trzymam ją na ręku bez podtrzymywania główki, generalnie od 3 miesiąca przymierza się do siadania i już nie może się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
caraanna główka 05.11.08, 15:46 Mój Jasiek ma 3,5 miesiąca i nie trzyma jeszcze główki, jeszcze taki z niego gibający się żółwik. Z kolei leżąc na brzuchu trzyma nawet i 10 minut. Nie przejmuję się tym nie trzymaniem, zacznę jak skończy 4 - 5 miesiąc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś