Dodaj do ulubionych

nie chce nic jeść

17.11.08, 13:11
Mój synek ma 4.5 miesiąca, od 1.5 m. karmiony sztucznie. Praktycznie wszystkie
karmienia były przemycane podczas snu. Niechęć do jedzenia pojawiła się prawie
3 m. temu. Teraz kiedy zaczynam wprowadzać zupki i owoce jest jeszcze gorzej.
Jak nakarmię go sposobem i trochę na siłę lub kiedy zacznie płakać to
wymiotuje. Rozwija się bardzo dobrze na wadze przybywa ale niewiele. Lekarze
zyczą wytrwałości bo fizycznie nic mu nie dolega. proszę doradzcie coś.
Obserwuj wątek
    • krztyna Re: nie chce nic jeść 17.11.08, 15:10
      Słuchaj lekarzy i bądźcie pod stałą ich kontrolą. Nie zmuszaj, bo
      skutek będzie odwrotny i stały a niechęć do jedzenia sama pewnie
      kiedyś minie.
      -----------
      Platek, Skorpek i Hans Helmut
    • magdziuk777 Re: nie chce nic jeść 22.11.08, 15:51
      Dziewczyny ratunku!Moja mała 2.5 miesieczna córeczka od kilku dni strajkuje.Nie
      chce jeść.W piersiach mam malo pokarmu wiec pomyślałam ze dokarmię ją mlekiem
      modyfikowanym.Na nic to się zdało.Po prostu jak tylko poczuje mleko to jest od
      razu plucie.Jestem bezradna bo i pierś niechętnie ssie.Byłam u lekarza,zlecił
      badania czekam na wyniki.Może któraś z was miała podobny problem?Doradzcie mi
      coś bo czuję się bezsilna
      • dg2604 Re: nie chce nic jeść 23.11.08, 09:12
        Ja mialam podobnie...moja corka od poczatku dawala do wiwatu,nie chciala
        piersi,pomimo,ze sutki i reszta byla ok...taki maly leniuszek
        pierwszo-majowy.dokladnie,urodzila sie 1.05.tego roku...jak chodzilam z nia w
        szpitalu na dokarmianie,to slyszalam:o Boze,ta przyszla! nawet polozne nie mogly
        sobie z nia dac rady,ani doradcy laktacyjni...po powrocie do domu nic sie nie
        zmienilo,cyca nie chciala i tyle...odciagalam mleko przez miesiac,co dwie
        godziny-godzina odciagania,druga godzina przewijanie,karmienie,mycie butli i od
        nowa to samo.niestety tylko miesiac wytrwalam,dodatkowo moja niunia pierwsze 3
        miesc.spala tylko po 3h na dobe!pisalam tutaj tez watek o tym,bo dalej sa
        straszne problemy ze spaniem...ale nie przedluzajac,problem z jedzeniem trwa do
        dzis (obecnie konczy 7 miesc.)najpierw myslelismy ze zabki(wszystkie objawy
        zabkowania od drugiego miesiaca),przeszlismy przez kolki,ma skaze bialkowa i
        ostatnio wykryta nietolerancje laktozy.prawdopodobnie refluks...wymiotuje,nie
        przybiera na wadze...byl moment(okolo4 mies)jak zaczelismy wprowadzac
        kleiki,kaszki i inne dodatkowe posilki,ze nie tchnela nic,ani lyzeczka ani z
        butli...generalnie jest dzieckiem wesolym i strasznie zywym.lekarze
        twierdza:taki jej urok...ja juz przywyklam,ze niektore dzieci w jej wieku
        zjadaja 180 kaszki jednorazowo-a moja corcia zja gora 130 mleka.dobowo zjada
        okolo 500-600ml,wiec bez rewelacji...zbadaj dziecko,jezeli nie
        wymiotuje,przybiera na wadze,a lekarze kaza sie nie martwic,to daj na luz...ja
        tez siedzialam i plakalam,bo dziecko 3-miesieczne nie jadlo po 10h! ALE NIC NIE
        ZROBISZ...musisz byc cierpliwa...moze Twoje malenstwo to kolejny przypadek
        niejadka? 3maj sie.powodzenia.
        • mamaguciusia Re: nie chce nic jeść 23.11.08, 20:33
          u mnie bylo to samo,moj synek stracil apetyt jak mial 4 mce,poryłam
          forum alergie i zrobilam szczegolowe badania kalu,okazalo sie ze ma
          candida..po tygodniowym leczeniu juz mu apetyt wrocil.Lepiej zrobic
          badania kalu w kierunku grzybow jesli tylko dziecko ma alergie na
          bialko mleka krowiego i brak apetytu oraz jesli malo przybiera na
          wadze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka