caraanna 20.01.09, 01:13 Jak w temacie, jaki najlepiej kupić fotelik do auta. Czy Recaro young sport jest ok? Przeznaczony jest na 9 - 36 kg. Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zmija9 Re: Jaki fotelik do auta na 9 kg. 20.01.09, 13:24 fotelik przede wszystkim powinien mieć atesty bezpieczeństwa.Nie wiem w jakim wieku jest twój maluch,foteliki 9-36 są dla dzieci pewnie siedzących.Moja mała ma 8.5kg i 5mies.wiec jeszcze nie może siedzieć dlatego ja używam niemowlecego 0-13 firmy coneco - są niedrogie ładne maja atesty - jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
slonek1982 recaro 20.01.09, 20:16 my właśnie dzisiaj zakupiliśmy recaro, fotelik jest fantastyczny, posiada wymagane atesty, ma doskonałe wyniki w sondażach , poza tym jest milutki w dotyku, bardzo dobrze wykonany, pierwsza jazda wypadła fajnie malutka siedziała w nim jak królewna, pomimo wysokiej ceny jest wart polecenia(kurier który go przyniósł dzisiaj powiedział do męża że sam by się z chęcią do takiego przesiadł Odpowiedz Link Zgłoś
glu-sia Re: Jaki fotelik do auta na 9 kg. 20.01.09, 22:08 Jestem za mniejszym przedziałem wagowym, czyli za 9-18 kg. Kupiłam Maxi Cosi Priori XP. Odpowiedz Link Zgłoś
nikamika Re: Jaki fotelik do auta na 9 kg. 20.01.09, 23:19 a mozez cos wieciej napisac jaki koszt... i cos wiecej o tym modelu bo ja sie zastanawiam nad tobi? chyba taki madel jest(?) ten co ja chce to ma pasy juz ustawione ''w powietrzu" tez jestem za mniejszym przedzialem, 9 a 36kg to mega rozpietosc a dziecko 9kg a 30 to mega roznica a maxi cosi chyba sa jednym z lepszych producentow i produkty nietylko maja atesty ale i testy praduktow A TO ROZNICA Odpowiedz Link Zgłoś
glu-sia do Nikamiki 21.01.09, 11:36 Byliśmy z dzidzią w Świecie Dziecka (Wawa) i przymierzaliśmy różne fotele. Obsługa tez była profesjonalna. Wspólnymi siłami wybraliśmy Maxi Cosi Priori XP, ponieważ był najszerszy - tzn. mimo tego, że córeczka będzie rosła, to i tak będzie miała dość luźno (mam traumę po pierwszym, ciasnym foteliku). Tobi jest też fajny (ma dodatkowo podgłówek), ale niestety jest wąski (a szkoda). Ale ... fajny był również fotelik Be Safe - godny polecenia - w podobnej cenie. Popularnością cieszy się też Romer King, ale jest bardzo obudowany, przez co dziecko niewiele widzi (a moja dzidzia jest z tych drobniejszych, ale ciekawskich). A więc widzisz, najlepiej jednak wybrać się z dzieckiem i przymierzyć wybrane fotele. Powodzenia. Jeśli mogę jeszcze pomóc, to pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
nikamika Re: dziekuje za odpowiedz 21.01.09, 21:57 dzikuje za odpowiedz moj synek do ''grubasow''raczej nkenalezy ale o szerokosci fotelika niepomyslalam musze jechac z nim i troche pomacac i posadzac dzidzie zeby sie upewnic co do konkretnego fotelika my jestesmy niestety z opola a tu troche marny wybor a ciagac malego do wrocka lub katowic troche szkoda w taka pogode jak teraz panuje ale dziekuje jeszcze raz za informacje co do fotelika Odpowiedz Link Zgłoś
caraanna Re: dziekuje za odpowiedz 22.01.09, 00:28 Ja również dziękuję za odpowiedzi. Mój problem polega na tym że Synek ma 6 miesięcy i jest bardzo długi. Nasz fotelik jest co prawda do 13 kg Delti czy coś takiego... ale Synek rośnie w oczach. Dziękuję, pojadę do ŚD Odpowiedz Link Zgłoś
marzenciaf Re: Jaki fotelik do auta na 9 kg. 22.01.09, 19:48 Recaro young sport od 9 do 36 kilo dokładnie taki posiadamy i używamy jestem bardzo zadowolona z tego fotelika ma atesty i jest bardzo dokładnie wykonany. Pomimo ceny napewno kupiła bym jeszcze raz taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś