katarzyna.br 12.11.03, 17:19 Bardzo proszę o radę. U mojej 6 - tygodniowej córeczki pojawiły się wokół buzi małe, grudkowate czerwone krostki. Nie wiem co to jest - czy to alergia, stan zapalny czy jakieś podrażnienie. Co z tym zrobić? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aczerk Re: krostki wokół buzi 12.11.03, 18:41 Witaj! Mój mały ma 7 tygodni i od 3 tygodni systematycznie pojawiają się takie krostki, jedne schodzą, inne się pojawiają. Pani doktor mi powiedziała że to normalne i nie ma się co przejmować. To prawdopodobnie efekt stabilizowania się hormonów u mamy. Pozdrawiam Agnieszka, mama Oskarka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasz9 Re: krostki wokół buzi 13.11.03, 16:38 Witam. Też mam 6 - tygodnową córeczkę z mnóstwem krostek na twarzy. Jedne się pojawiają inne znikają. Czasem jest ich więcej, a czasem mniej. Lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić. Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
witka06 Re: krostki wokół buzi 13.11.03, 17:32 moj synek tez niestety wysypany tymi krostkami! pediatra powiedziala,ze to nic niepokojacego. szczerze mowiac strasznie mnie te krosty wkurzaja!! pozdrawiam wiola Odpowiedz Link Zgłoś
edka76 Re: krostki wokół buzi 13.11.03, 21:17 Z tego co wyczytałam w encyklopedii Larousse'a jest to trądzik niemowęcy. Pojawia się się u dzieci po 4 tygodniu życia. Może utrzymywać się wiele tygodni. Nie trzeba żadnej leczenia poza codzienną toaletą. Prawie zacytowałam książkę. Moja Martusia też to miała. Teraz jest już dużą 8 miesięczną panną )) i dawno o tym zapomniałyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
aga8888 Re: krostki wokół buzi 13.11.03, 23:23 Moja corcia ma pol roczku i od kilku dni tez ma takie krostki wokol buzi! Nie wiem, co to jest! Myje buzke wielokrotnie w ciagu dnia i po kazdym posilku! Odpowiedz Link Zgłoś