Dodaj do ulubionych

Pocenie się główki

17.11.03, 13:05
Mojemu 7-miesiecznemu synkowi poci się główka , gdy zasypia. Pojawiają się
normalnie kropelki potu. Najdziwniejsze jest to, że gdy się czymś zmęczy, to
nie ma takich objawów. czy ktoś się z tym spotkał i co mi poradzicie?
Maugerka, mama Jasia (ur.15.04.2003)
Obserwuj wątek
    • male_gonzo Re: Pocenie się główki 17.11.03, 13:40
      Mojemu 2 miesięcznemu synkowi też poci się główka, ale on jest zawinięty w
      kocyk, więc to z nadmiernego ciepła. Czy Twój mały też jest zawinięty w kocyk?
      • maugerka Re: Pocenie się główki 17.11.03, 13:54
        Nie zawijam go w kocyk. Zasypia leżąc koło mnie tylko w bawełnianym pajacyku,
        bez przykrycia. Dopiero jak zaśnie,przenoszę go do łóżeczka i tam go przykrywam.
    • andzia001 Re: Pocenie się główki 18.11.03, 13:03
      Hej Maguerko,
      moje również 7-mio miesięczne "maleństwo" też się bardzo poci. Gdy zasypia, gdy
      pije mleczko, nawet kiedy śpi.
      Podobnie jak Twój synek nasz malec po energicznej zabawie nie jest spocony
      tylko zgrzany (całe ciałko cieplejsze). Martwiliśmy się tym bardzo i nawet
      interweniowaliśmy u pediatry. Zalecił podawanie przez dwa tygodnie podwojonej
      dawki wit. D3. (dodam, że nasz brzdączek szybko rośnie) Nie było żadnej poprawy
      więc zeszliśmy do dawki dwóch kropel witaminy dziennie a lekarz stwierdził, że
      widocznie taka jego uroda i że większość dzieci tak ma.

pozdrawiam cieplutko
      Anka
    • kulinka3 Re: Pocenie się główki 18.11.03, 13:38
      Pocenie się główki może być objawem zaburzeń gospodarki wapniowo-
      fosforanowej.Należałoby sprawdzić poziom wapnia we krwi i moczu i na tej
      podstawie ustalić konieczność podawania witaminy D3.Lekarze często zapisują
      dodatkowe krople witaminy D3, nie kontrolując poziomu wapnia, a dzieci pocą się
      jeszcze bardziej, bo mają wapnia aż za nadto.
      Pozdrawiam
    • est3 Re: Pocenie się główki 18.11.03, 19:48
      Mojej poci się gdy ssie. Ale to podobno tak ciężka praca, że to normalne. Est.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka