eliza_b 25.02.09, 10:20 Macie jakiś bezpieczny sposób na wyczyszczenie uszków (mam na myśli wolskowinę) u niemolęcia, czy nic z tym nie robicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Re: czyszczenie uszu 25.02.09, 10:21 nic z tym nie robie malzowine myje normalnie w czasie kapieli do srodka nigdy nic dziecku nie pchalam Odpowiedz Link Zgłoś
azik77 Re: czyszczenie uszu 25.02.09, 10:27 Tez nic nie robię- nie wolno usuwać woskowiny z wnętrza uszka, bo można wiele złego narobić. Czyszczę tylko "dotępne" części uszka po kąpieli wysuszam płatkiem kosmetycznym, a jezeli jest jakis "brudek" to patyczkiem dla dzieci zwilżonym wodą lub oliwką. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: czyszczenie uszu 25.02.09, 10:40 owszem mam-patyczki do uszu zwykłe lub takie dla niemowląt których nawet niewprawna ręka nie wsadzi dziecku za głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
igna-sia Re: czyszczenie uszu 25.02.09, 14:57 Podobno są jakieś krople do uszu dla niemowląt, które rozpuszczają woskowinę, ale nie miałam takich nigdy. Czyszczę tylko dostępne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
lenama_2008 parafina 25.02.09, 15:20 nam lekarz (po zapaleniu uszu Mlodego) zalecil 1-2 w miesiacu wpuszczanie kropli parafiny do ucha. ostatnio czyszcze co jakis czas tylko to co widac patyczkiem (z watka) namoczonym w parafinie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza_b Re: parafina 25.02.09, 17:51 o właśnie, zastanawiałam sie własnie nad parafiną, dzięki serdeczne za podpowiedź. pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: czyszczenie uszu 25.02.09, 16:22 my mamy wodę morską do uszu w sprayu, ale chyba dwa razy jej użyłam. Laryngolog powiedział,że najlepiej przez trzy dni z rzędu wpuszczać do każdego uszka na noc po jednej kropli olejku parafinowego i on najlepiej rozpuszcza woskowinę Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: czyszczenie uszu 25.02.09, 19:19 DO czyszczenia uszu są krople- acerumen. Nie wolno natomiast pchać do kanału słuchowego żadnych patyczków. Czyścić można tylko małżowinę- to całkowicie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś