atena12345 26.02.09, 10:15 Drogie mamy odpowiedzcie. Czy werandowanie 5-cio tygodniowego malca ma sens? Czy można od razu iśc na krótki spacer przy dobrej pogodzie? Jakie sa wasze doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korrra Re: werandowanie 26.02.09, 10:21 Moim zdaniem jeśli w domu masz tempartaturę 20 stopni (nie więcej) to zrób raz werandowanie, a później na krótki spacerek, ale pod warunkiem ze temperatrura będzie dodatnia. Mówię o temperaturze w domu, bo niektórrzy przy niemowlaku mają po 25 stopni w domu, a wedy na pewno dziciątko jest przegrzane, i wyjście na spacer od razu w zimę to szok terminczy w cudzysłowiu oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 Re: werandowanie 26.02.09, 10:21 Moja 5-tyg córka, urodzona w listopadzie była już zawodowym spacerowiczem. Wychodziłam z nią od 4 doby (-5 i padał śnieg). Najpierw na 10 min, po tygodniu były to już godzinne spacery. Jak był wiatr, to gondolę zakrywałam pokrowcem z wywietrznikami po bokach...Oczywiście nie wichura, bo w mróz i straszny wiatr to samemu nawet zimno.. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: werandowanie 26.02.09, 10:24 Nigdy nie werandowałam. Rodziłam pod koniec października. Pierwszy spacer zaliczyliśmy jak młody miał tydzień, bo wcześniej ja nie byłam w stanie. Chodziliśmy jakies 45 minut, było chłodno, żyjemy do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: werandowanie 26.02.09, 11:54 Ja zaczynalam od werandowania w 2 tyg zycia (ponad tydzień leżałyśmy w szpitalu) ale tylko dlatego, że np na 5 czy 10 minut nie opłacało mi się wycodzić - nawet bym nie zdążyła z dziedzinca osiedla wyjść "spacerki" na balkonie były coraz dłuższe, ale w wieku 5 tyg, to spokojnie spędzałyśmy na dworze juz ponad godzinę... dlaczeho tak długo czekasz z wyjściem na dwor? teraz tez czasami zamiast na spacer daje mała na balkon (przy brzydkiej pogodzie, lub jak zwyczajnie mi się nie chce) - w efekcie czy deszcz, czy śnieg i wiatr, mała codziennie jest na dworze ok 2-2,5 godz. (ma 4,5 mies) Odpowiedz Link Zgłoś
skierka27 Re: werandowanie 26.02.09, 12:00 Ja polecam spacer.Moja niunia w wieku 5 tyg,to juz potrafila 2 godziny na spacerze jedzic.Oczywiscie jesli pogoda byla ok Odpowiedz Link Zgłoś
mama-123 Re: werandowanie 26.02.09, 12:35 Spacery sa dobre i dla mamy i dla dziecka. Nie ma potrzeby werandowania. Dziecko tez czlowiek i to silniejszy niz sie niektorym wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: werandowanie 26.02.09, 15:51 przepraszam czy skoro pytasz o werandowanie 5 tyg dziecka oznacza to ,ze do tej pory siedziałaś z nim w domu???bo na mój gust to już 4 tyg temu powinnaś była z dzieckiem wychodzić choćby na krótko Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: werandowanie 26.02.09, 16:32 dzięki za odpowiedzi. Na spacer nie wychodziliśmy wcześniej tylko dlatego, że moje drugie dziecko było chore. Teraz się wybieramy, ale jakoś nie chce mi sie wciskać dziecka w kombinezon tylko po to by postał przy oknie, stad moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: werandowanie 26.02.09, 16:35 Werandujesz dziecko do tej pory? Ja z moją urodzoną w listopadzie wyszłam juz po dwóch tygodniach. od tamtej pory nie byłyśmy na spacerze może tylko dwa razy, chodzimy codziennie, nawet jak pada. Odpowiedz Link Zgłoś