Dodaj do ulubionych

nocne wstawanie

27.02.09, 16:21
Mój synek ma 3 tygodnie.W nocy budzi się średnio co godzinę, półtorej.Jestem przez to bardzo zmęczona w dzień sad Ciekawa jestem kiedy Wasze pociechy wydłużyły czas spania w nocy
Obserwuj wątek
    • tu_mama Re: nocne wstawanie 27.02.09, 17:14
      jak jeszcze karmiła piersią to pod koniec 2 m-ca mała spała ok.20 i
      budziła się na karmienie o 4 rano. teraz kończy 4 m-c i nadal tak ma.
      • misiupka1 Re: nocne wstawanie 27.02.09, 17:41
        No tak, ale nie jest to regula - moj maly ma 3 miesiace i najpierw
        spi jakies 3, 3.5 godziny a pozniej budzi sie co dwie, a w ogole to
        zasypia dosc pozno bo okolo 22.00. A jak przejrzysz inne posty to
        sie przekonasz ze kazde dziecko inaczej - niektore dlugo budza sie
        co godzine a inne od 2 miesiaca (jak w poprzednim poscie) juz
        przesypiaja wiekszosc nocy. Kwestia fuksa smile A mowia ze jesli sie
        nie wysypia mama w nocy to ma spac w dzien jak dziecko spi. U mnie
        sie nie sprawdzilo, bo jak juz sie obudze rano to nie moge zasnac az
        do popoludnia a po poludniu maly nie zawsze spal a poza tym prace
        domowe itp czekaly - nie lubie balaganu. Ale jesli masz
        wyrozumialego meza albo ktos ci moze pomoc to powinnas sobie ucinac
        drzemki w ciagu dnia.
        • ewa_mama_krzysia Re: nocne wstawanie 27.02.09, 17:54
          dodam że jeszcze trochę ale juz wkrótce organizm się przyzwyczai i nie będziesz juz tak bardzo odczuwała zmęcznia.
          mój synek ma juz pół roku skończone i co 3 godz budzi sie w nocy, 3 razy obudził się razsmile
          • keseb Re: nocne wstawanie 27.02.09, 18:22
            mój maluszek zasypia o 8 a o 12-1 je, pózniej o 3-4, 6-7 .Poczatkowo też jadł
            częściej, a tak w ogóle to różnie bywa czasami ma skoki rozwojowe i je co 2
            godziny ,w nocy też. Już sie przyzwyczilam,a jak chcę choc troche pospac ,to
            ściągam pokarm na dwa karmienia , wlewam do buteleczki, uruchamiam podgrzewacz i
            męża, ktory jest przy małym i go karmi, dzięki czemu ja mogę przespac3-4 godziny
            bez przerwy.
            • marrea11 keseb -pytanko 27.02.09, 18:55
              a ile ma Twoj maluszek? Ja tez mysle o sciaganiu pokarmu, tak zeby
              sobie czasem ulzyc, ale wszedzie ostrzegaja, ze wowczas niemowle
              traci potrzebe ssania piersi, jak to jest? Czy u Ciebie sie sprawdza
              i nie ma problemu? Jesli sciagasz pokarm do butelki, to te butelke
              wstawiasz do lodowki, ile stopni wtedy jest w lodowce? pozdrowka.
              • embeel marrea 27.02.09, 19:12
                ściągniety pokarm można przechowywać w temp. pokojowej do 8-12h. no, bo jesli
                wstawisz do lodówki, to potem będziesz musiała podgrzać, a maluch w tym czasie
                rozedrze sie na dobre... jestem przeciwna teorii, ze podawanie z lodówki nie
                szkodzi maluchom. mleko powinno mieć temp. ciała, wtedy lepiej się trawi,
                ostatecznie pokojową.

glowna.bonamater.waw.pl/karmienie/warto--
                Zdobyliśmy Południe
                • keseb Re: marrea 01.03.09, 17:20
                  a kto to podaje dziecku zimne mleko? pokarm można trzymać w temp. pokojowej2-3
                  godz, pózniej sie zepsuje, w lodówce 2 dni a w zamrażarce 4-5 miesięcy nawet
              • keseb Re: keseb -pytanko 28.02.09, 20:09
                mój mały ma 3 miechy, pokarm ściągam do buteleczki i wstawiam ja do lodówki
                ,nawet nie wiem ile tam jest stopni , na drzwiczki, w zamkniętej buteleczce i
                stoi tam do 8 godz.Przed podgrzaniem i podaniem wstrząsam, żeby się wymieszało
                .Mały wypija bez problemu i nie mam żadnych problemów z powrotem na
                pierś.Stosuję to jednak rzadko , najczęściej w niedziele, jak chcę iść do
                kościoła i boję się, że mały zgłodnieje.Nie muszę chyba pisać o sterylizacji i
                higienie.Życzę powodzenia , i spokojnego snu mamusiom
        • dg2604 Re: nocne wstawanie 27.02.09, 19:40
          Moja ma 10 miesiecy i wstaje srednio 20 razy!! tak,tak 20 razy! pierwsze 3
          miesiace spala po 3h na dobe.powod straszne kolki,potem doszedl refluks i
          ciezkie zabkowanie...teraz kolejny zab (trzeci) sie pojawil...ja juz przywyklam
          do takiego rytmu.czlowiek to taka bestia co wszystko zniesie...jest mi ciezko,bo
          w dzien spi mala raz,lub dwa(po pol h)smile))
          chyba nie pocieszylam.
          pozdrawiam
          • blanka321 Re: nocne wstawanie 27.02.09, 21:20

Mój synek ma osiem miesięcy i pierwsza drzemka jest dłuższa ok 3h, później co 1,5h. Można przywyknąć, chociaż na początku było ciężko jak dochodziło jeszcze odbijanie po posiłku. Zazdroszczę mamom których dzieci śpią całe noce ja od urodzenia synka nie przespałam jeszcze dłużej niż 4h ale i to dobre.
            • karola84w Re: nocne wstawanie 28.02.09, 16:28
              Mój synek ma 3,5 m-ca. na początku budziła się w nocy co 1,5h. Teraz tak co 3.
              Zdarza mu się czasami przespać po ostatnim karmieniu nawet 5 h.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka