sylwcia27 03.03.09, 19:13 Czy spotkałyście się z czerwonymi krostkami na zewnątrz a w środku biały punkcik u niemowlaka?Jeżeli tak to proszę o odpowiedź co to jest alergia czy wysypka po karmieniu piersią(od hormonów )? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d syfki:) 03.03.09, 20:07 wiezs tak na pirwszy rzut..to po prostu pierwszy tradzik mlodzienczy. ale napisz ile ma ten niemowlak. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona20g Re: syfki:) 03.03.09, 21:21 mój synek tez miał taką wysypke jeden lekarz stwierdził skazę białkowa a nastepny trącik niemowlęcy trwało to ok 2tygodni i znikneło . Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata-mamydlamam.pl Re: wysypka na twarzy 03.03.09, 21:38 Moja Marysia w pierwszych trzech tygodniach życia miała wysypkę podobną do tej, którą opisujesz, z tą różnicą, że umiejscowiona była na całym ciałku. Fenomenem dla mnie okazało się to, że z godziny na godzinę zmieniała ona swe nasilenie i miejsce występowania.Jeden lekarz twierdził, że to alergia pokarmowa, inny,że to "liszaj noworodkowy"...Wysypka zniknęła, ale po kilku miesiącach pojawiła się skaza białkowa Odpowiedz Link Zgłoś