aneta_j84 27.04.09, 15:30 mam dwutygodniowego bobasa który ma wzdęcia jak mu pomóc widze jak się spina jest na to jakiś sposób Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elzbieta_1983 Re: problem ze wzdęciami 27.04.09, 16:12 espumisan w kropelkach dla dzieci, u nas od 4 tygodnia poszła w ruch woda koperkowa (apteka, ok.13zł)- choć woda ta różnie działa z tego co czytam, u nas akurat "bączki" szły az miło Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: problem ze wzdęciami 27.04.09, 20:45 Masować brzuszek. Krótki opis i instrukcję zdjeciową znajdziesz tutaj: www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79411,2449645.html Polecam stosować około godziny po każdym karmieniu zamiast czekać na wzdęcia. Poza tym kładź malucha na brzuszku, gdy ni śpi i gdy masz na niego oko. Lepiej częściej na krótko niż raz dziennie na długo. ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
kredens2 Re: problem ze wzdęciami 27.04.09, 21:04 Espumisan, koper włoski, masaż,na brzuch przed każdym karmieniem i duuuuużo cierpliwości.....a u nas działała jeszcze suszarka Odpowiedz Link Zgłoś
magab28 Re: problem ze wzdęciami 27.04.09, 21:52 ostatnio odkryłam super wodę Gripe Water ale można stosować dopiero od 1 miesiąca, u nas super pomogła na brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
doodka019 Re: problem ze wzdęciami 28.04.09, 08:51 u mojej corci koper tylko pogarszal sprawe radze zapytac lekarza najpierw. my uzywamy esputicon pomaga. suszarka tez dziala mozesz tez delikatnie(!) docisnac nozki malcowi d brzuszka jak sie spina i je podkurczy pomozesz mu wypchnac gazy. u nas ataki kolki sa o 4 nad ranem Odpowiedz Link Zgłoś
margott.pl Re: problem ze wzdęciami 28.04.09, 08:48 a karmisz piersią? jeśli tak, może zmień dietę? wyeliminuj nabiał a przede wszystkim mleko, u mnie pomogło właśnie wyeliminowanie mleka Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: problem ze wzdęciami 28.04.09, 08:49 odstaw vitaK i sprawdz czy to nie reakcja na tą witaminę bo u nas tak było Odpowiedz Link Zgłoś
naamahia Re: problem ze wzdęciami 28.04.09, 09:09 Przed każdym karmieniem lub do każdego mleczka ( zależnie czy karmisz piersią czy butelką) kropelki bobotic polski odpowiednik sab simplex. Jeśli karmisz butelkowo może to być przyczyna tego, że nie pasuje dzidzi mleczko i trzeba by zmienić na jakieś odpowiedniejsze ale to po konsultacji z pediatrą. Jeśli piersią przyjrzyj się swojej diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
naamahia Re: problem ze wzdęciami 28.04.09, 09:09 Jeszcze ciepla pielucha na brzuszek, do tego masażyk. Odpowiedz Link Zgłoś