Dodaj do ulubionych

Fotelik Maxi Cosi

29.04.09, 13:43
Witam.
Mama pytanie,a nie znalazłam na nie odpowiedzi w wyszukiwarce.Czym się różni fotelik Maxi Cosi Priori od Priori XP??I czy Waszym zdaniem lepiej kupić fotelik z isofixem i wozić na tylnej bocznej kanapie czy bez isofix i na tylnej środkowej??
Dziękuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wiolka1313 Re: Fotelik Maxi Cosi 29.04.09, 17:49
      Priori XP ma jakieś dodatkowe napinanie pasów. Tyle wyczytałam. No i
      jest droższy sad
    • osa551 Re: Fotelik Maxi Cosi 29.04.09, 21:07
      I czy Waszym zdaniem lepiej kupić fotelik
      > z isofixem i wozić na tylnej bocznej kanapie czy bez isofix i na tylnej środkow
      > ej??

Generalnie foteliki z isofixem są uważane za bezpieczniejsze. Ja miałam Priori
      bez isofixa a teraz ma Priori z isofixem i widzę różnicę w stabilności fotelika.
      Na środku kanapy i tak nie mogę wozić, bo mam dwa foteliki w samochodzie z tyłu.

Oczywiście jest też różnica w cenie.
      • aga07 Re: Fotelik Maxi Cosi 29.04.09, 21:34
        Dziękuje.
        Jeżeli chodzi o cene to w tym przypadku nie zwracam na to uwagi.
        Bierzemy pod uwage Romera i właśnie Maxi Cosi i chyba to drugie wybierzemy.Tylko właśnie nie wiemy czy na bok kanapy z isifixem czy na środek bez.Środek podobno najbezpieczniejszy jest.No sama już nie wiem...
        • osa551 Re: Fotelik Maxi Cosi 29.04.09, 22:19
          Oprócz wszystkiego pomyśl sobie, że jeśli fotelik będzie na środku to będziesz
          musiała się głębiej nachylić, żeby wsadzić dziecko do fotelika i zapiąć pasy.
          Mnie by się nie chciało. Nie wiem jak duży masz samochód, ale w moim to już
          byłby trochę problem.

Jeśli nie zależy ci na cenie - to jednak polecałabym fotelik z isofixem

sprawdź wyniki testów fotelików na:

www.fotelik.info

i kup po prostu najbezpieczniejszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka