madziarka1978 04.05.09, 18:57 Muszę wracać do pracy więc startuję od przyszłego tyg. ze słoiczkami. Macie jakieś ulubione(gerber, hipp itp) ? Czy wszystko jest to samo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidek0 To Twoje dziecko zadecyduje 04.05.09, 19:00 Już od samego początku maluszki mają swoje preferencje, możesz też gotować i zmrażać gotowe porcje. Kup na początek po jednym słoiczku stosownie dow ieku i przetestuj. Odpowiedz Link Zgłoś
agamemnonn Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 04.05.09, 19:05 Dziecko samo wybierze co mu smakuje. Hubert jadł desery tylko Gerbera w zasadzie, a zupki bobovity. Kup kilka i zobacz co mu odpowiada. No chyba, że żarłoczek i zje wszysko Ja jednak poleciłabym gotowanie własnych zupek. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 04.05.09, 19:26 u mnie młodej idzie Gerber najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
mamaijulio Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 04.05.09, 20:41 u nas z obiadkow to gerber, z owocow bobovita lub bobofrut Ale czesto tez gotuje mu sama lub juz do gotowcow cos jeszcze doloze, np maselko lub jak sa same warzywa to doloze mieso i zageszcze czasem kaszka z bobovity dyniowa, brokulowa lub marchew z groszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 05.05.09, 08:58 mamaijulio napisała: ... i zageszcze czasem kaszka z bobovity dyniowa, brokulowa l > ub marchew z groszkiem jak sie zageszcza takimi kaszkami? zaczynam gotowac synkowi i jak narazie to dla mnie ciemna magia Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 04.05.09, 21:43 ogólnie gotuję sama i zamrażam.jak słoiczki to najczęściej Gerber a na drugim miejscu Bobovita. Na Hipp sie raz zawiodłam kiedy odkryłam,że w daniu od 7 mc dodana jest sól (moja wina,że dokładnie nie przeczytałam) Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 04.05.09, 21:50 Ja tam ulubionych nie mam, bo dla mnie to wszystko ohydne. Mój syn natomiast dania i zupy najbardziej lubi bobovity, a owoce i kaszki słoikowe hipp. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 05.05.09, 09:12 na początku mała jadła raczej tylko hippa teraz zazwyczaj gerbera i czasami z owocków bobovitę (ale zupek z tego nie chce) Odpowiedz Link Zgłoś
anmall Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 05.05.09, 09:42 Mój synek od początku uwielbia bobovitę, choć deserki je różnych firm. Hippa zupki czy obiadki są okropne w smaku i mój syn ich nie trawi. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 05.05.09, 09:54 Trudny wybór. Tylko Hipp w swoich słoiczkach ma produkty z upraw ekologicznych. Gerber i Bobovita wrzucają zwykłe warzywa i owoce (czyli równie dobrze można kupić marchew i jabłka w markecie). Stawiałam na Hippa ale wczoraj karmiąc dziecię deserkiem od 4 m-ca przeżyłam szok. Słoiczek o szumnej nazwie "Morele- Bio" miała w składzie: morele 46%, woda cukier, grysik ryżowy, skrobia ryżowa, witamina C. Tylko 46 % owocu. Do tego cukier. No litości!!! A jak na złość małej strasznie smakowało. Nie mogła się doczekać kolejnej łyżki. No nic jeszcze trochę i pojawią się eko owoce i warzywa u wujka męża, a wtedy precz ze słoikami. Odpowiedz Link Zgłoś
bamboletta Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 05.05.09, 14:38 sama założyłam taki sam wątek jakiś czas temu jak wprowadzałam synkowi jedzenie. Z perspektywy czasu widzę teraz, że u nas jednak wygrywa Bobovita, szczególnie obiadki z królikiem Ja za każdym razem patrzę na skład zawartości słoiczka, bo, niestety, często jest dodawana sól czy cukier- zupełnie niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 05.05.09, 16:22 Moje pierwsze dziecko pluło wszystkim oprócz Gerbera, drugie - wszystkim oprócz Hippa. Musisz spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Słoiczki - jakiej firmy??? 05.05.09, 19:42 U nas GERBER, GERBER I JESZCZE RAZ GERBER. Bobovita służy do plucha na odległość. Hipp podobnie. Za to deserki każde firmy są ok. Odpowiedz Link Zgłoś