blanka001 10.05.09, 18:20 Jaki jest najlepszy waszym zdaniem,musze dokonac zakupu tylko jaki kupic?? Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 Re: Termometr??? 10.05.09, 18:25 zwykly elektroniczny. Odradzam do ucha (mam dwa, blad pomiaru jest tak duzy, ze pomiary sa praktycznie bezwartosciowe), termometru- smoczka nie mialam i nie wiem, jak sie sprawdza, rteciowy poze sie strzaskac, zwykly elektroniczny jest w zasadzie tak dokladny, jak rteciowy, a bezpieczniejszy, no i uniwersalny. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Termometr? Rtęciowy 10.05.09, 18:56 Każdy elektroniczny jest bardziej zawodny a co ciekawe przy każdym pomiarze może w innym stopniu przekłamywać wysokośc temperatury. Rtęciowy jeżeli jest wadliwy za każdym razem przekłamuje o taką samą wartość. Lekarze i położne polecają rtęciowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Termometr? Rtęciowy 10.05.09, 20:12 Taa.. a potem co najmniej raz w tygodniu jest watek: Ratunku! Stlukl sie termometr! Nie wiem, gdzie sie rtec podziala! Dziecko przegryzlo (sic!) termometr i polknelo rtec! Etc, etc.. Elektroniczny jest po prostu bezpieczniejszy. Zreszta w niektorych krajach rteciowych termometrow juz nie ma w sprzedazy, wlasnie ze wzgledu na ryzyko wydostanai sie rteci do srodowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Termometr? Rtęciowy 10.05.09, 20:43 taaaaaaaaaaaak .. termometry rtęciowe są super.. najlepsza zabawka to malutki baterie, a przekąska to m&m-sy. i niech dziecko bawi się koło kuchenki- bo tam ciepło.. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Termometr? Rtęciowy 11.05.09, 10:24 Tak się składa, że rtęciowe zaczynają być wycofywane z użycia. Nawet nie wiem, czy gdzieś jeszcze można takie kupić. Elektroniczne są dokładne a w dodatku można kupić takie z elastyczną (wyginająca się) końcówką. Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: Termometr??? 10.05.09, 20:56 mam jakies cudo na podczerwien, do czoła i do ucha. Moge sobie 10 razy mierzyc temp i za kazdym razem pokaze inną. Rtęciowy jest najlepszy, ale niestety dla niemowlaka nie do zastosowania. Zostaje elektroniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ul_olcia Re: Termometr??? 10.05.09, 22:59 Zwykły elektroniczny termometr. Najlepiej z miękką końcówką. Jak córka leżała w CZD to sama byłam świadkiem jak jednej mamie rtęciowy po prostu rozsypał się w rękach nad dzieckiem.... masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
re.nka Re: Termometr??? 11.05.09, 10:44 Ja miałam , pasek na czoło, smoczek i zwykły elektryczny. Pasek na czoło to taka "zabawka", smoczka młoda nie chciała wziąć do buzi a zwykły - no cóż jak dziecko jest w nocy rozpalone ale śpi to nie miałam sumienia go budzić i rozbierać żeby zbadać temperaturę. Przy ostatnim gorączkowaniu kupiłam taki na czoło i do ucha. Jest ok i właśnie taki polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Termometr??? 11.05.09, 11:08 zwykły elektroniczny za ok. 8 euro - działa doskonale. Nie polecam takiego do ucha za ok. 50 euro, bo ucho jest za małe. Mąż mój kupił taki, bo mu ciotka - doświadczona matka taki doradziła. Czekam, kiedy sie przyda ten luksusowy termometr. Odpowiedz Link Zgłoś