aneczka_x0 25.05.09, 11:36 Mam takie pytanie chciałabym powoli wprowadzić żółtko i zastanawiam sie czy zacząć pierwsze od połowy i czy to żółtko sie gotuje czy surowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: wprowadzanie żółtka 25.05.09, 11:38 >czy to żółtko sie gotuje czy surowe? Gratulacje, wygrałaś konkurs na najgłupsze pytanie miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
preciosa123 Re: wprowadzanie żółtka 25.05.09, 11:53 zacznij od polowy oczywiscie ugotowanego zoltka Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_x0 Re: wprowadzanie żółtka 25.05.09, 12:26 a na twardo czy miekko??semi dolce jesli nie chcesz cos napisac to nie pisz...pytanie jak kazde, ty moze masz doswiadczenie ale ja nie mam to moje pierwsze dziecko jestem samotna i nie mam kogo sie spytac wiec pisze tutaj bo sa tacy co pomogą a pozatym kiedys dawało sie surowe żółtko Odpowiedz Link Zgłoś
piopal Re: wprowadzanie żółtka 25.05.09, 12:33 oj dziewczyny, dziewczyny-spokojnie Aneczko a żółtko tylko na twardo,możesz ugotowac jajko osobno albo dodać do gotującej sie zupki(jeżeli sama gotujesz)surowe(tylko dodaj łyżkę zupy zeby sie nie zwazyło)i mieszaj w trakcie gotowania(zupka bedzie gęściejsza). Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_x0 Re: wprowadzanie żółtka 25.05.09, 12:36 bardzo dziekuje za odpowiedzpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: wprowadzanie żółtka 25.05.09, 12:54 Dziewczyno myśl trochę. Sama jadasz surowe żółtko? Odpowiedz Link Zgłoś
morelee Re: wprowadzanie żółtka 25.05.09, 13:00 A Ty nie? Ja jadam kogel-mogel, kremy, tatar, i kilka jeszcze innych postaci żółtka na surowo. Z drugiej strony faktycznie nie wiem co z tych potraw dać niemowlęciu... Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: wprowadzanie żółtka 25.05.09, 13:07 > Z drugiej strony faktycznie nie wiem co z tych potraw dać niemowlęciu... Moje tatarem by pewnie nie pogardziło Ale ja nie jadam surowego jajka w żadnej postaci. Poza tym dla dorosłego salmonella oznacza ciężką sraczkę. Dla niemowlęcia może to być smierć. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: wprowadzanie żółtka 25.05.09, 12:42 semi jesteś przesłodka powiedz mi lepiej jak zrobić aby mieć taką fotkę dzidzi jak Ty masz Boryska.Tylko mnie nie wyzwij od najgłupszych Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: wprowadzanie żółtka 25.05.09, 13:11 ten cholerny suwaczek...mam już stworzony ale jak go tu przenieśc...? Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: wprowadzanie żółtka 25.05.09, 13:16 Na stronie na której zrobiłaś suwaczek masz różne kody do przeklejenia. Tu na gazecie otwierasz sobie stronę ze swoimi ustawieniami (po lewej stronie, u góry masz napisany swój nick, ustawienia i wyloguj się. Wchodzisz w te ustawienia). Tam masz miejsce na sygnaturkę - wklejasz któryś z tych kodów (nie wiem który, bo to co strona to inaczej) i robisz zapisz. Nowa sygnaturka nie pojawia sie od razu, tylko po jakims czasie. Żeby wypróbować czy działa masz forum testowe tu forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1 Odpowiedz Link Zgłoś