aventpolska 25.05.09, 18:13 Jakie akcesoria do karmienia planujecie zakupić? Czym kierujecie się wybierając producenta?[sonda [/sonda] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazou1980 Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 18:57 z akcesoriów do karmienia planuję zakup kubka niekapka firmy canpol babies. kupiliśmy już jeden i młodej popasował, teraz idzie do żłobka i dostanie taki sam. niczym specjalnym się nie kierowałam, wpadł mi w oko, to nabyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Akcesoria do karmienia 26.05.09, 22:31 tak jest, telewizornia francuska ostrzegała przed butelkami aventu (bo BPA po podgrzaniu), połozna i asystentki żłobkowe. W sklepach butelki aventu stoja, schodzi za to NUK. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 19:32 Chyba nie masz dziecka jak tak pytasz.. To nie Ty wybierasz, a dziecko.. Twoim zadaniem jest kupowac nastepy jak dziec odmowi pierwszego.. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 21:08 no pewnie nie ma, przedstawiciel firmy sonduje rynek Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 21:42 oooo.. kurka, nie piję więcej to mogę napisac czym ja się kieruję : - ładną butelką (najlepiej z kubusiem albo innym disneyem) - kształtem butelki (coby się w moim bezmyślnie zakupionym podgrzewaczu zmieścił- tt odpada) - smoczkiem lateksowym z dziurką do kaszki (musi być z tych bardziej płaskich bo innych mój syn nie chce zassać) - trzymadłem dla dziecia - bajerami ogólnie... matka jestem Odpowiedz Link Zgłoś
aventpolska Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 21:39 tak się składa, że mam 7 miesięcznego synka. niestety nie mogę jeszcze liczyć na to, że będzie doradzał mi w kupnie sterylizatora czy podgrzewacza do butelek... Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 21:44 ahhahaha 7 m-cy i sterylizujesz butle? Jakaś nie tutejsza czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 21:48 leneczkaz napisała: > Jakaś nie tutejsza czy jak? A moze to kryptoreklama czy jak Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 21:44 A po ki diabła sterylizator dla 7 mies? Mam dwójkę dzieci i obyłam sie bez sterylizatorów. Uważam to za zbędny kosztowny wydatek. Nawet jeśli avent "sąduje" ekhmm....niby Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 21:51 Bo my w ustach smoczki sterylizujemy Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 21:55 leneczkaz napisała: > Bo my w ustach smoczki sterylizujemy Taa,ale najpierw buzię dezynfekujemy Domestosem. Każda z nas woli inny środek zapewne Znacznie taniej to wychodzi. -- Maksio i kury Olaf i "Robocamp" Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 21:55 To ja nie będę "żyła" i napiszę jakie akcesoria kupiłam przed porodem. Otóż- butelkę tzn dwie,bo urodziłam bliźniaki,I szczotkę do mycia owych butelek.To były nasze wszystkie akcesoria.Pół roku później zakupiłam kubki niekapki i to by było na tyle. Dodam jeszcze że WSZYSTKIE akcesoria były/są firmy Avent.Nie bardzo do mnie przemawia ta nagonka na Aventa,ja tam sobie chwalę,tym bardziej że starszego syna wychowałam na butli owej firmy,kiedy jeszcze nikt nie słyszał nawet o niby skażeniu.I wyobraźcie sobie że syn żyje i ma się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 21:58 No,mój drugo dzieć też butelkowy i na Avencie i żyje. Ale nie chodzi tu o nagonkę,a bardziej o ukrytą/cichą reklamę Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 22:06 Moje pierwsze butle były Aventu i szczerze były okropne. Mały po ssaniu był mokry dosłownie tak się zmachał pijąc. Dziurki większe nie pomagały. Butelka brzydka.... Potem dr. Brown's. Mały pluł i pluł aż wyrzuciliśmy. Lovi- tu ok. Chicco NAJLEPSZE ! Takie te szersze z balonikami. Używamy do tej pory i są rewelacyjne. Potem takie za 6.99 ze sklepu za rogiem- super do kaszki.. Nubby i Nuk po chicco 2-gie miejsce, za pomysłowość, funkcjonalność, innowacyjność i kolorystykę. Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 21:57 pierwsze 2 butelki w zestwie kupiłam za namowa sprzedawcy, ze niby takie wspaniałe. Dla mnie i małego okazały sie niewygodne, nastepna kupiłam przez przypadek, zaciekawiona opisem. Okazała sie super wiec kilka nastepnych z tej samej firmy. Smoczek-uspokajacz kupiony pierwszy z brzegu, okazał sie najlepszy, teraz kupiłam super firmowy i dziecko nim pluje. Podgrzewacz, za namowa tego samego sprzedawcy tez kupiłam, i zamierzam sie pozbyc Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 22:03 Aaaa. I smoczki.. Musza mieć zaczepas coby jakoś na tasiemkę do gaci uwiącać. Bez tego dzieć uprawia dyscyplinę sportową- rzut smokiem w dal. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Akcesoria do karmienia 25.05.09, 22:11 Na samym początku, mając nadzieję na bezproblemowe (niemal)karmienie piersią, zakupiłam: - wkładki laktacyjne jednorazowe bella - wkładki wielorazowe avent - kapturki silikonowe do karmienia avent Moja kariera matki karmiącej zakończyła się szybko, więc do karmienia poszły: - butelki i smoczki tylko avent - podgrzewacz avent, ale b. mało używany - sterylizator avent - kubek niekapek avent błogosławiony przeze mnie. Pijąc z niego wystarczy nieco mocniej pociągnąć. Córka nie akceptowała w ogóle tych, które trzeba było ścisnąć dziąsłami (zębami), aby płyn poleciał. Myślałam, że na flaszce do końca życia zostaniemy. Szczotek do mycia flaszek nie miałam, smoczki avent nie odpowiadają ani mnie, ani dzieciowi ze względu na kształt. Lecimy na typowych nuk'ach i canpol'ach. Łyżeczki, miseczki z TT, ale Młoda bawi się nimi obecnie w wannie i w piaskownicy. To chyba tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Akcesoria do karmienia 26.05.09, 09:42 Butelki i smoczki miałam Tommee Tippee. Niestety dla Avent muszę przyznać, że firma rewelacyjna. Avent poprostu nie ma nic oprócz ceny. Pierwszy talerzyk i łyżeczki też Tommee Tippee. Bardzo polecam. Laktator Medela - chyba najlepsza firma na rynku, cena oczywiście normalna. Płaciłam za używany 20zł. Kubek niekapek niestety się u nas nie sprawdził żadnej firmy, nawet TT. Córka poprostu nie umiała z tego pić. W ruch poszły kubki ze słomką. Używamy najzwyklejszych Baby ono. Miseczki teraz już bez nazwy, jakieś no name. Podgrzewacz NUK, zdecydowała cena - 80zł. Jak dla mnie był wystarczający i ni epotrzebny mi za 150zł. Sterylizatora oczywiście nie miałam. Wkładki laktacyjne Medela. Hmm więcej nie pamiętam. W domu nie mam żadnej rzeczy firmy Avent. Dlaczego? Przereklamowane i ta cena! Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: Akcesoria do karmienia 26.05.09, 10:09 Butelki i smoczki do nich Aventowskie, nie narzekam wręcz przeciwnie podgrzewacz jakiś taki nie wiem jaki- z termostatem i to było ważne Miseczka i sztućce canpola, bo były akurat w miarę przyzwoitej cenie sterylizatora nie miałam i nie zamierzam kupować. Laktator miałam aventu ręczny ale pożyczony więc w ogóle nie wybierałam No i to tyle, przymierzam się do kubka z rurką i podczyutałam ze avent nie cieknie, bo mam canpola i nieźle cieknie a tu wyżej monikaa13 napisała, że ma baby ono i nie narzeka więc może ten będzie tańszy bo ceny w avencie no niskie nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Akcesoria do karmienia 26.05.09, 10:26 ja mam NUK First choice - bez BPA i szersze niż NUK klasyczne. Smoczki silikonowe po po piersi mała tylko takie toleruje, kauczukowe są za miękkie. Szczotka do mycia butelek z okolicznego sklepu. Podgrzewacz marki wlasnej Carrefour. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Akcesoria do karmienia 26.05.09, 10:34 Mamy najzwyklejszy kubek ze słomką Baby ono za 12zł z niebieską zakretką. Nie cieknie Więc polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: Akcesoria do karmienia 26.05.09, 11:20 cena przyzwoita i najważniejsze że nie cieknie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Akcesoria do karmienia 26.05.09, 10:43 Butelki, smoczki, podgrzewacz (kupiłabym, gdybym nie miała), kubek niekapek - wszystko firmy Avent. Sprawdził sie przy dwójce dzieci, więc trzecie też będzie zadowolone Avent dlatego, że jest dobrej jakości, proste w obsłudze, wszystko do siebie pasuje (gwinty, zaślepki, uchwyty itp.) i wszędzie można dostać poszczególne elementy. Przy drugim dziecku miałam jeszcze ręczny odciągacz pokarmu, ale się nie przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Akcesoria do karmienia 26.05.09, 11:18 moje póki co cycowe, ale mam zakupione butelki, smoczki, miseczki, kubki niekapki, sztucce i inne maty do karmienia tomme tippie, smoczki uspokajajace z nuka, z aventu mam nakladki silikonowe ale okazaly sie za male i poranilam nimi brodawki Odpowiedz Link Zgłoś
piopal Re: Akcesoria do karmienia 26.05.09, 12:39 Po urodzeniu kupiłam butelki,smoczki na butelki,smoczki-uspokajacze, pojemniczki na mleko w proszku z TT a potem kubek-kapek,miseczki, łyżeczki,śliniak-też TT.Miałam jedną butelkę Aventu(bo dostałam) dokupiłam ustnik miekki i przerobiłam na "niekapek",który bardzo krótko używaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysiek.12 Re: Akcesoria do karmienia 27.05.09, 02:29 u nas Avent w przewadze, tylko smoczek uspokajacz z Nuka. zakupy zrobila mi moja siostra jeszcze jak bylam w ciazy. stwierdzila ze skoro u niej 10 lat temu sprawdzil sie Avent to i ja bede zadowolona.mamy na wyposazeniu: laktator(juz nieuzywany ale byl moment ze uratowal nasze karmienie piersia), podgzewacz(idealny teraz do obiadkow), butelki male i duze, uchwyty, kubeczki do zamrazania pokarmu(wczesniej sluzyly do zamrazania odciagnietego mleka a teraz do przechowywania obiadkow).w Avencie fajne jest to ze wszystkie czesci pasuja do wszystkiego i mozna sobie mixy robic. tylko szkoda ze ta kolorystyka taka rzadna, wrecz apteczna pod wzgledem kolorystyki najbardziej podoba mi sie Nuk ale niewiem jak sprawdza sie w uzyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: Akcesoria do karmienia 27.05.09, 02:33 Najpierw piers, a potem talerz i lyzka... Nie patrzylam na producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Akcesoria do karmienia 27.05.09, 06:46 moje cycowe - używałam laktatora aventu - tylko w okresie nawału i w razie przepełnienia piersi (maly nie umiał dobrze chwycić pełnej piersi) - mam podgrzewacz aventu - przydaje się do słoiczków (i do rozmrażania mrożonek własnej produkcji) - kubek niekapek się nie sprawdził i to zadnej firmy, pije z normalnego kubka - wkładki laktacyjne bella - talerzyki, miseczki, kubeczki z ikei, takie plastikowe, albo je z normalnych - sztućce tomme tepee - używa widelca, łyżeczki takie nasze do kawy (te mniejsze) - butelki miałam dwie (aventu) "na wszelki wypadek" ale wypadków było chyba ze 3 i to na początku przygody z karmieniem piersią i zanim trafiłam na forum KP teraz z perspektywy czasu wiem, że laktator kupiłabym medeli (choć na ten aventu nie narzekałam, ale ściągałam okazyjnie), podgrzewacz jest ok, butli bym nie kupiła Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Akcesoria do karmienia 27.05.09, 09:42 A mi sie przypomnialo co Avent ma dobre... LAKTATOR! Avent ISIS IQ !!! Cudowny, szybki, niebolesny, cichy... Przy następnym smrodku też taki kupię. Odpowiedz Link Zgłoś