pacynka27 03.06.09, 15:47 Moja mała ( 7 mies) macha od kilku dni głową w lewo w prawo i tak kilka razy bardzo szybko. Widziałyście kiedyś coś takiego u niemowlaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikosy Re: macha głową :) 03.06.09, 16:07 Mój malutki ma 4 miechy i miał to samo, już mu przeszło. Ktoś mi powiedział że zaobserwował u swojego dziecka że w tym momencie robiło siku. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: macha głową :) 03.06.09, 18:37 Widziałąm,okazało się,że córka ma spięty kark i sama sobie próbuje rozluźnić.. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: macha głową :) 03.06.09, 19:08 banaszka82 napisała: > Widziałąm,okazało się,że córka ma spięty kark i sama sobie próbuje rozluźnić.. Czy to miało związek z jakimś zaburzonym napięciem mięśniowym? Moja wygląda na zadowolona jak tak macha głową. Jakby cieszyła się z nowej umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: macha głową :) 03.06.09, 19:37 Tak,moja ma zaburzenia ośrodkowej koordynacji nerwowej...też się cieszyła a my jak takie czubki razem z Nią..aż sie okazało,że ma to ZOKN. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: macha głową :) 03.06.09, 19:39 To teraz mnie nastraszyłaś napisz proszę jakie jeszcze mała miała objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: macha głową :) 03.06.09, 21:13 Nie lubiła leżeć na brzuszku,robiła samolocik,zaciskała piąstki,chowała kciuk w piąstkę..itp...ale niekoniecznie musicie mieć to akurat... Odpowiedz Link Zgłoś
edytazynda Re: macha głową :) 03.06.09, 21:13 Widzę u swojego 7-miesięczniaka gdy próbuję dać mu mleko gdy nie ma na nie ochoty lub zupę, której nie lubi Jakby świadomie machał w sensie "nie chcę tego, co mi dajesz" Może nie wszystkie zachowania świadczą o zaburzeniach, zaobserwuj w jakich sytuacjach tak się zachowuje, bo może to protest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: macha głową :) 04.06.09, 08:48 Ja na tyle znam swoje dziecko i jego dolegliwości,że wiem o co chodzi.Jak czegoś nie chce to inaczej rusza glówką i robi grymasy.Miejmy nadzieje,że u Was jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: macha głową :) 03.06.09, 22:26 widzialam nie jest to nic groznego - dzieciaki sie ciesza ze im tak smiesznie swiat lata przed oczami, pewnie niedlugo mu sie znudzi Odpowiedz Link Zgłoś
kinmalek Re: macha głową :) 03.06.09, 22:58 Machanie głową o ile nie obserwuje się innych niepokojących objawów jest jak najbardziej normalne,dziecko ma słabo rozwinięty błędnik,machając głową robi mu się przyjemnie i pomaga mu to w zaśnięciu,dlatego najczęściej można to zaobserwować przed spaniem kiedy dziecko leży w łóżeczku,z czasem z tego wyrasta. Odpowiedz Link Zgłoś