agnes1982 16.06.09, 11:28 co myślicie o matach? i jakie polecacie. Kiedy jest najlepszy czas na zakup? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1nova2 Re: maty edukacyjne 16.06.09, 11:35 My kupilismy jak maly mial 2 miesiace skonczone Super sprawa, dziecka przez godz nie bylo teraz juz mniej chetnie sie bawi, a to dlatego ze nie wystarcza mu juz chwytanie zabawek, wszystko chce do buzi pakowac My mamy tiny love Odpowiedz Link Zgłoś
pitulina Re: maty edukacyjne 16.06.09, 11:36 My mamy tiny love. Fajna. Mozesz roznosci dokupowac i doczepiac, ale jak zapewne do kazdej innej.Pierze sie w razie zabrudzen, sklada sie i malo miejsca zajmuje. Nawet na podroz zabieralam. Kup w miare wczesniej. U nas sluzyla poki nie zaczela siedziec. Juz ja nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawakornelia wiem jakiej nie polecam 16.06.09, 11:43 Fisherprice -brzydka -zajmuje kupe miejsca -farfocli sie -ciezko ja czyscic -mijego syna kompletnie nie interesowala. Za to polecam: kocyk lub barana i zwykly drewniany palak, na ktorym mozna przywiazywac sobie dowolne zabawki Odpowiedz Link Zgłoś
aagnieszkka Re: maty edukacyjne 16.06.09, 11:37 Kubuś na prawie 5 miesięcy i dopiero teraz zaczął "korzystać" z maty. Wcześniej sobie na niej leżał, bawił się jakąś zabawką wiszącą nad głową, ale od kiedy znalazł sposób na przemieszczanie się - przekręca się na boczek, odgina do tyłu, przerzuca nogi do przodu i już jest w innym miejscu - zakochał się w macie, sam może zdecydowac którą zabawką będzie się bawił ) az miło patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: maty edukacyjne 16.06.09, 11:41 nie mielem zadnej..a maly sie siwtnie rozwinal..przynajmniej fizycznie jak na moj gust to dosc zbyteczny wydatek...dziec zaczyna sie interesowac matami kolo 2 miesiaca..lub 3..a potem kolo 4 , 5 zaczyn araczkowa i mate lezy w kacie. lepszy jest kocyk i jakies kolorowe rzeczy nad dzieckiem...papierki, kulki cokolwiek. efekt taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: maty edukacyjne 16.06.09, 11:49 Mamy Tiny Love słoneczny ogród - prezent urodzinowy. Koza na niej urzęduje praktycznie od urodzenia. za tydzień skończy 7 mcy i dopiero teraz zaczyna się trochę nudzić, bo powoli wypełza za jej obręb, ale do tej pory eksploatowała ją naprawdę intensywnie (długo nie cierpiała leżeć na brzuchu). Mata była też brana na różne wyjazdy, a poszczególne zabawki do tej pory np. na przejażdżki. Polecam, ale weź pod uwagę, że to sprawa indywidualna i są maluchy, które w ogóle się matą nie interesują. -- Nietoperz Odpowiedz Link Zgłoś
jajki-ewicz Re: maty edukacyjne 16.06.09, 19:23 Ja maty nie polecam. Moje dzieckonigdy się na niej nie bawiło, a 100 zł poszło w błoto. Może następne dzieicaki będa bardzie łaskawe. Kupiliśmy matę z canpola Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: maty edukacyjne 16.06.09, 16:10 u nas to najlepszy zakup ostatnich tygodni. Kupilismy jak skonczyl 3-mce i od razu uwielbial na niej lezec. Gaworzy do zwierzątek, kopie je nozkami i próbuje złapać rączkką, podziwia jak ja ruszam pałączkiem i jest taki rozkoszny. Jednorazowo bawi go ok. 40 minut potem musi byc cos innego. No i na macie njlepiej lezec na brzuszku bo jest taaaaaaka kolorowa...... polecam Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: maty edukacyjne 16.06.09, 17:01 ja miałam (w sumie mam, ale już nie używamy bo mała za duża hi hi) baby mix, żadna firmowa etc. kupiłam używaną, moje dziecko też jej nie zniszczyło, więc posłuży może jeszcze komuś Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: maty edukacyjne 16.06.09, 23:46 Juz ktos tu polecal tiny love. Mam taka dla syna, jak dla mnie rewelacyjna, syn ja uwielbia, ma 6 miesiec i od 3 chetnie z niej korzysta Odpowiedz Link Zgłoś
habibeti Re: maty edukacyjne 17.06.09, 10:21 ja tez mam mate Tiny Love i moj maluch bardzo ja lubi. narazie ma niecale 2 miesiace wiec siedze obok i mu pokazuje wiszace zabwki. jest to fajna okazja do odkrywanie ze ma raczki. kilka razy przypadkiem walnal w zwisajace zwierzatko i zorientowal sie ze to samo nie grzechocze tylko ze to jego zasluga. Polecam mate jak najszybciej, lepiej kupic wcesniej najwyzej chwile poczeka niz za pozno, jak pewne etapy rozwoju dziecko bedzie mialo juz za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia9 Re: maty edukacyjne 17.06.09, 10:26 Genialny pomysł Mamy i cały czas jest używana. Mam "Las tropikarny" Fisher Price, bawi sie i dziecko i kot. Jest tak zaprojektowana że na każdym etapie rozwoju odkrywa coś nowego. Robaczka pod szeleszczącym liściem ja nie zauważyłam dopiero dziecko. Myśle że dobrze jest zainwestować w mate dobrej firmy, bo jest dobrze zaprojektowana, bardziej kolorowa i praktyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: maty edukacyjne 17.06.09, 11:27 mata ma być duuuuuuża i miękka. polecam zwykłe duże maty za ok 70zl. lub w wersji wypas tiny love (dużo gadżetów). u nas mata była używana od 2-5 m-ca Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: maty edukacyjne 17.06.09, 11:35 ja zamiast maty kupiłam młodej duże puzzle piankowe i tam dawałam różne zabawki. teraz dostaję foty z jej żłoba i widzę, że często na różnych matach tam poleguje, bawi się i wygląda na naprawdę zadowoloną. jakbym kupiła do domu to pewnie by się bawiła. pamiętaj, żeby kupować te o jak największej powierzchni, żeby dziecko mogło się przewrócić w 1 i w 2-gą stronę... Odpowiedz Link Zgłoś