Dodaj do ulubionych

Graco Voyager - prosze o opinie..

17.12.03, 01:45
Witajcie, chcialam Was prosic o opinie o w.w. wozku - zarowno w wersji z
pompowanymi kolami (Air) jak i tej ze zwyklymi, gumowymi (jest lzejszy)
Szukam spacerowki, ktora bylaby w srodku dosc obszerna, zeby dziecko moglo
spokojnie lezec/siedziec w grubym kombinezonie (w obecnej ramionka sa
scisniete okropnie, choc siedzisko jest ok). Zalezy mi tez na dobrej
amortyzacji. Slysze rozne rzeczy - ze swietny albo ze kiepski i ze sie szybko
niszczy, a zwlaszcza na nierownym terenie (mamy go wszedzie, na kazdym
chodniku..sad(()ze kolka nawalaja itd...Czy to prawda???
Bardzo prosze, napiszcie!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Graco Voyager - prosze o opinie.. 17.12.03, 19:02
      Hej! Ja mam ten sam problem, też szukam spacerówki. Pisałam parę razy na forum
      z prosba o pomoc, niestety nikt nie odpisał. Co do Grako..hmm.. mogłam kupić
      nowy wózek Graco Voyager Air za 320 zł, na gwarancji, i zrezygnowałam. Wejdz
      na forum ezakupy i wpisz w wyszukiwarce Grako, albo spacerówka. Było już
      bardzo dużo wątków na ten temat. Generalnie jest krytykowany za: ciasne
      siedzisko (malec własnie jest zgnieciony), trzeszczenie i rozklekotanie,
      kiepskie prowadzenie... poczytaj sobie. Zastanowiła mnie tez spora ilość
      ogłoszeń o sprzedaży tych wózków, prawie nowych za małe pieniądze.
      Bardzo chwalone są spacerówki Baby Dreams. I to własnie teraz, na zimę. Mają
      spore koła, amortyzację, wygodne siedziska i duże śpiworki. Ja chyba kupie
      własnie taki, troszke bogatszą wersję.
      Pozdrawiam!
      • kajkimama Coronello! 18.12.03, 16:25
        Dzieki, kochana Dorotkosmile))
        Jakze sie ciesze, ze napisalas! To naprawde zmusi mnie od zastanowienia 0-
        wlasnie mam juz 'odlozony' Graco V. (ale nie air) za 355zl...Juz miakam zamiar
        kupowac - w sama pore czytam Twoj post. Czy mozesz napisac coc wiecej o Baby
        Dreams? Ile kosztuje taki wozek? Pozdrawiam Ciebie i Twoje Dzieciatko cieplutko
        i Wesolych Swiatsmile))
        • coronella Re: Coronello! 18.12.03, 23:34
          Witaj smile Wejdz sobie na stronę www.babydreams.com.pl/ Tam są opisane i
          przedstawione wszystkie modele. Jest też cennik. Pewnie w kazdym mieście ceny
          sa różne, ale nie powinny duzo odbiegac od tych podanych. Czy kupujesz na
          Allegro?? Tu tez dostałam ostrzeżenie i zupełnie zniechęciłam się do kupowania
          tam nowych rzeczy po dziwnie okazyjnych cenach. Bo niby dlaczego ktos ma robic
          taki prezent, skoro w sklepie kosztują 2 razy tyle?? Podobno to odrzuty i
          szybko się psują. Piszę podobno, bo sama nie sprawdziłam. Ja juz zdecydowałam
          się na Baby Dreams. Zrobiłam małą sondę. Potrzebna mi spacerówka, a nie chcę
          wyrzucac pieniędzy, ja jestem na bezpłatnym urlopie wychowawczym, żyjemy z
          jednej, wcale nie wysokiej pensji. Więc nie stac mnie na super wózek za 1800
          zł, ani na taki, który popsuje się po paru miesiącach.
          Gdybym dowiedziała sie czegos wiecej, dam Ci znać.

Pozdrawiam równiez gorąco i życzę przecudownych Świąt!!
    • socka2 Re: Graco Voyager - prosze o opinie.. 19.12.03, 11:43
      Mam Graco Voyager i nie narzekam - coronella wiec cos na ten tematsmile
      Uwazam sie moja coreczka ma calkiem duzo miejsca, moze zarowno spac jak i
      siedziec w wozeczku, kolka sa skretne (niby troszeczke skrzypia na nierownym
      terenie ale wczoraj musialam sie wsluchiwacsmile, a to ze sa pompowane sprzyja
      jezdzie po wertepach, bo amortyzuje jazde. Poza tym wszystko OK
      pozdrawiam
      Ania i Paula
      PS. Wozek widac na jednym ze zdjec, zapraszamy smile
    • kajkimama Re: Graco Voyager - prosze o opinie.. 19.12.03, 23:06
      A wiec bywa roznie z tym voyagerem...juz naprawde nie wiem, co robic.
      Racja, Coronello - to z allegro pochodza te okazje..
      Najgorsze jest to, ze te slynne Emmaljunga itp. sa poza moim zasiegiem w tej
      chwili. a ja zupelnie nie wiem, co zrobic, jaka spacerowke wybrac. Wlasnie
      uslyszlam, ze Baydreams ma sporo reklamacji (powiedzial szef sklepu, ktory je
      sprzedajesad(().......
      Pozdrowionka
    • kajkimama Re: Graco Voyager - prosze o opinie.. 19.12.03, 23:11
      Zapomnialam napisac, ze z tego wniosek, ze jesli Voyager to tylko z pompowanymi
      kolami, czy tak?
      Ale mam wazne pytanie - czy 7m dzieciako moze juz jezdzi w takim wozku - bez
      podnozka???
    • youst Ja polecam 20.12.03, 10:21
      Kupiliśmy Graco Voyagera 6 Air na Allegro za 377 zł chyba. Przed decyzją
      wybraliśmy się do sklepu z wózkami, obejrzeliśmy bardzo dokładnie wózek z
      każdej strony. Kosztował 575 zł w sklepie. Zdecydowaliśmy się zaryzykować na
      zakup przez Allegro, poczytaliśmy dokładnie komentarze babki-sprzedawczyni, no
      i kupiliśmy.
      Wózek przyszedł 2 dni po wpłynięciu pieniędzy na jej konto, paczka była
      fabrycznie zapakowana, w środku instrukcja składania i gwarancja. Wózek
      złożyłam zupełnie sama, bo mąż akurat był "wyjechany". Było to dziecinnie
      proste.
      I co najważniejsze - wózek jest dokładnie, co do joty identyczny jak ten w
      sklepie o 200 zł droższy! Czytałam na Forum wypowiedzi kogoś, kto kupił ten
      wózek na Allegro, ale chyba od innej osoby niż my i pamiętam zarzut, że ten z
      Allegro nie miał napisu Graco na podnóżku, co miało świadczyć o jego
      nieautentyczności. Okazało się, że ten ze sklepu (z dziesiątkami firmowych
      wózków) też tego napisu w tym akurat miejscu nie miał, więc wszystko było OK.
      Wózek sprawuje się świetnie, jesteśmy bardzo zadowoleni z tego zakupu, niania
      wreszcie odetchnęła, że nie musi się już użerać z poprzednią kolumbryną (pewnym
      wózkiem polskiej firmy...). Jest lekki, bardzo dobrze się prowadzi, jeśli komuś
      przeszkadza skrętność kółek, można ją zablokować, ale moim zdaniem to jest
      akurat bardzo fajne. Mieści się spokojnie do bagażnika niewielkiej Toyoty
      Yaris, składa się jednym ruchem i jednym rozkłada z powrotem. Ma pokrywę, taki
      ochraniacz duży na nóżki, a więc synkowi jest ciepło na spacerkach. Być może, w
      kombinezonie mój prawie 8 miesięczny i 11-kilowy Michaś zajmuje prawie cały
      wózek, no ale coś za coś - więcej miejsca to i większa kolumbryna... Nie
      zauważyłam, żeby było mu niewygodnie. On uwielbia ten wózek, podoba mu się, że
      wreszczie może porządnie oglądać cały śiwat dookoła. Wózek ma trzy poziomy
      rozkładania oparcia, do całkowitego leżenia włącznie, dużą budę, duży koszyk na
      zakupy, fajnie wyprofilowną rączkę, tackę dla rodzica, duże pompowane koła (po
      2 z przodu, po 1 z tyłu), wygodnie wyściełanie siedziska z bocznymi ochronkami,
      fajną kolorystykę (granat z czarnym), taką "męską" smile)), nie widać tak szybko
      zabrudzeń, chociaż nie ma problemu, by ściągnąć prawie wszystko i wyprać.
      Wózek mamy prawie dwa miesiące, używany jest codziennie, spisuje się naprawdę
      świetnie, mogę go szczerze polecić.

Pozdrawiam serdecznie,
      Justyna mama Michasia (30.04.03.)
      youst@hot.pl
      • zuzia_i_werka Re: Ja polecam 20.12.03, 11:19
        Hej! Niestety ja nic nie pomogę w kwestii graco bo nie mam takiegosmile ale moja
        koleżanka używa Baby Dreams i jest bardzo zadowolona.Jeśli chodzi o ewentualne
        reklamacje tych wózków to są załatwiane w pełni profesjonalny sposób i bez
        komentarzy.Ich dużą zaletąjest stosunkowo niska cena na tle innych firm.A
        reklamacje tak naprawdę mogą zdarzyć się wszystkimsmile Natomiast chciałam Ci
        polecić stronę www.wozkidzieciece.pl gdzie są świetne spacerówki Emaljungi po
        665zł. To więcej ale znowu nie tak bardzo a jakość sama wieszsmile Pozdr!
      • mamadwojga Ja też polecam 22.12.03, 14:59
        Hej, Youst. Ja właśnie też kupiłam na Allegro taki wózek i na razie jestem
        bardzo zadowolona. Dokupiłam przy zamówieniu od razu folię przeciwdeszczową.
        Mogę na temat tego wózka powiedzieć dokładnie to co Ty. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka