Dodaj do ulubionych

Tom i Jerry

12.10.09, 17:05
Blance od jakiegoś czasu nudzi się już program CBEEBIES. Mini Mini nie mamy.
No wiec jej niedawno puściłam na Cartoon Network bajkę "Tom i Jerry". Ona po
jakimś czasie mówi do mnie: "mamo popatrz co oni robią" A tam kot naparza
myszkę młotem. Zatkało mnie. Myślałam, że to miła bajka o kotku i myszce. Nie
pomyślałam, że to jeszcze nie dla mojego dziecka. Czy Wasze oglądają już coś
takiego?
Moja koleżanka swojej córce, 4 mies. starszej, puszcza Scooby-Doo uncertain
Obserwuj wątek
    • bozenas4 Re: Tom i Jerry 12.10.09, 18:32
      Ja jak już puszczam tylko bajki na cbeebies.
    • niuta_s Re: Tom i Jerry 12.10.09, 19:25
      hitem u mojej Basi jest klasyka - Basia uwielbia Misia Uszatka, mamy całą serię
      z jakiejś gazety (kupiłam na allegro ok 10 płyt na każdej 5-6 bajek), reksio
      (niestety czasem tłucze się kotami lub kogutem),
      z nowych bajek świnka peppa, i fifi niezapominajka - bajki z tzw. morałem,
      przekazem. zero agresji, przyznam że i ja przysiadam i oglądam z nią
    • edytataraszkiewicz Re: Tom i Jerry 12.10.09, 21:19
      Mamy kilka kanalow bajkowych,ale my ogladamy tylko
      Cbeebies.Wszystkie bajeczki sa tam delikatne jak i edukacyjne.
      Rzeczywiscie Jerry czasami przesadzasmile i wiele bajek na Cartoon
      Network jest brutalnych.Dzieciak ma czas na zapoznanie sie z
      brutalnoscia tego swiata...
    • minka2403 Re: Tom i Jerry 12.10.09, 22:31
      Mój synek też ogląda na razie tylko "grzeczne" bajki - uwielbia Misia Uszatka
      (nawet mnie z uwielbieniem nazywa "Mama królikowa"), lubi Fifi niezapominajkę,
      Tomka i przyjaciół, Boba budowniczego, bardzo bardzo Domisie, ale największym
      idolem jest od wielu miesięcy Noddy. Ja kupuję też do posłuchania bajki grajki -
      O Tadku niejadku, Piotruś Pan, Czerwony kapturek, Kot w butach, itd... smile
    • matylda07 Re: Tom i Jerry 13.10.09, 08:26
      Jagódce bardzo spodobały się starsze już bajki Disneya. Hitem jest Pluto, lubi
      też Kaczora Donalda, Myszkę Miki i inne. Wszystkie pamiętam z dzieciństwa.

Niestety i w takich zdarzają się brutalne dosyć sceny, troszkę tej przemocy
      jest. Gdy córka pierwszy raz obejrzała Pluto, była zdziwiona, że tak można robić.
      Wytłumaczyłam że to tylko bajka i w rzeczywistości nie można nikogo bić po głowie.

Oczywiście uwielbia też cały repertuar Minimini. Ogląda rzadko, ale codziennie,
      nie pozwalam jej na więcej niż godzinę dziennie. No, czasem ulegamwink Ostatnio
      tak mnie wciągnęła kreskówka Adibu, że cała rodzina obejrzała razem do końcasmile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka