iwoniaw 21.06.10, 12:35 Z jakich podręczników będą korzystać Wasze dzieci od września? U nas (I klasa) ma być pakiet "Nowe już w szkole", "zajęcia komputerowe" też z Nowej Ery i New Sparks 1 do angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk3377 Re: Podręczniki w I klasie i zerówce 25.06.10, 07:07 moge Ci powiedziec z punktu widzenia nauczyciela,bo od wrzesnia bede miala 1kl.wybralam podreczniki WSiP-pakiet na caly rok juz z zaj.komputerowymi.celowo nie wzielam Nowej Ery czyli Nowe,juz w szkole-łatwiejsza wersja zanudzilaby moje dzieci,a trudniejsza jest ciezka do przejscia. Moj Szymon idzie do szkolenj zerowki i jakies ksiazki tez beda miec,ale nie wiem jakiego wydawnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Pytanie w kwestii "ciężkości" 25.06.10, 16:52 Na czym polega ta "ciężkość do przejścia" wersji "trudniejszej"? Na tym, że materiał robi się szybciej czy jeszcze na czymś? Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: Pytanie w kwestii "ciężkości" 26.06.10, 21:12 mam na mysli,to, jak obecnie sa przygotowywane dzieci w przedszkolach w porownaniu z poprzednimi latami..teraz zniknela nauka czytania i pisania w podstawowym zakresie, i wg mnie tak przygotowane dzieci moga miec trudnosci z tymi pakietami-tam tresci sa szybciej wprowadzane-litery np rozlozone sa na 6miesiecy,w latwiejszym na 9.liniatura inna i wiele innych jeszcze roznic.nie mowiac juz,jesli wklasie sa 6latki,ktore szybciej zaczynaja nauke.ciezko im bedzie,choc sa wyjatki,wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
monix123 Re: Pytanie w kwestii "ciężkości" 04.07.10, 21:09 Moja z IV.2004 idzie do I klasy. Bedzie miała "Nowe już w szkole". Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Podręczniki w I klasie i zerówce 07.07.10, 11:07 Mój syn idzie do zerówki: WSiP "Razem w przedszkolu" (pakiet) Odpowiedz Link Zgłoś
iin-ess Re: Podręczniki w I klasie i zerówce 12.05.11, 19:32 moja z marca 2004 teraz konczy 1 klase. korzytaja z podreczników Raz DWa Trzy teraz my. trzba przyznać, ze to łatwy program. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 Re: Podręczniki w I klasie i zerówce 19.05.11, 11:16 Ja jeszcze dokładnie nie wiem jakie książki będą, ponieważ zebranie w szkole mam 7-go czerwca. Na stronie internetowej szkoły jest wpisane tak: „Gra w kolory” jęz. polski – podręcznik cz. 1. i 2.; ćwiczenia cz. 1-4 matematyka - podręcznik z ćwiczeniami cz. 1 i 2 jęz.angielski - “English Adventure I” oddział siedmiolatków religia - “Kochamy, Cię, Panie Boże” Odpowiedz Link Zgłoś
morud Re: Podręczniki w I klasie i zerówce 19.09.11, 14:25 mariloa, coś mi się wydaje że nasze dzieci sa w jednej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 morud 19.09.11, 16:29 A czy Wy jesteście w Warszawie? Bo my jesteśmy właśnie w W-wie SP293 Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Podręczniki w I klasie i zerówce 25.05.11, 20:42 Mój starszy syn (21.09.2004) chodzi teraz do 1 klasy, korzystają z Gry w Kolory i 6 latki nie mają z nią najmniejszych problemów, wiec mysle ze dla 7 latków moze byc za łatwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamareczka Re: Podręczniki w I klasie i zerówce 06.06.11, 22:07 Mój obecnie już 7-latek za 2,5 tygodnia skończy I klasę, a korzystali z podręczników "Wesoła Szkoła i przyjaciele" + Zajecia komputerowe + j. angielski Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: Podręczniki w I klasie i zerówce 21.06.11, 09:17 Młoda ma "Odkrywamy siebie" do 1 klasy z informatyką + angielski i religia. w przedszkolu był ten sam wydawca z serią" Zanim będę uczniem". Odpowiedz Link Zgłoś
jade_adas2 Re: Podręczniki w I klasie i zerówce 22.06.11, 09:52 U nas jest "Odkrywam siebie i świat" Mac'a oraz Bugs Word do angielskiego. Pozdrawiam, Jade Odpowiedz Link Zgłoś
jade_adas2 Re: Podręczniki w I klasie i zerówce 22.06.11, 12:03 Poprawka - tak to jest jak człowiek pisze szybko. U nas "Odkrywam siebie. Ja i moja szkoła" MAC EDUKACJA oraz "Bugs World 1" Macmillan. Pozdrawiam, Jade Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: Podręczniki w I klasie i zerówce 22.06.11, 18:17 u nas Szymon chyba bedzie miec 'Razem w szkole' WSIP, akurat to samo co ja teraz przerabialam z moja 1kl bede na biezaco hahah Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 u nas 27.06.11, 17:31 "Odkrywam siebie. Ja i moja szkoła." - zintegrowane oraz "Treetops 1" - angielski Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: u nas 01.07.11, 11:09 U nas Wesoła szkoła i przyjaciele , Wiki idzie do pierwszej kalsy od wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: u nas 08.02.13, 18:25 U nas (choć to połowa drugiej klasy-ale dopiero Was znalazłam ) w przedszkolu:"Razem w Przedszkolu",a do szkoły:"Wesoła Szkoła I Przyjaciele"-pakiet z informatyką,ang.:"Bugs World" i ćwiczenia z elementami pisania. W tym roku młodsza poszła do pięciolatków i też ma:"Razem w Przedszkolu". Odpowiedz Link Zgłoś
dominikdominik5 Re: u nas 12.11.14, 11:46 Witam, dziecko ostatnio zmieniło szkołę, a więc mam do sprzedania podręczniki nowe Podręcznik "Odkrywam siebie. Ja i moja szkoła" pakiet kl. 3, bardzo tanio za jedyne 120 zł. kontakt e-maile mazuro.o@wp.pl autor: Jolanta Faliszewska wyd. MAC - Edukacja Odpowiedz Link Zgłoś