Dodaj do ulubionych

Rocznik 2000

15.05.04, 15:12
Witajcie
Jestem mamą Bartusia 6 lat i Ewelinki 4 latka.
Moja córeczka urodziła się 4.03.2000 r. chodzi od września do przedszkola i jest samodzielną dziewczynką. Ostatnio zaczeła zapuszczać włosy.
Pozdrawiamy, Agnieszka i Ewelinka
Obserwuj wątek
    • jagusia7 Re: Rocznik 2000 16.05.04, 09:17
      Był już wprawdzie wątek o dzieciach z 2000 roku, ale może rzeczywiście warto go
      odnowić, bo pewnei nie wszystkie mamy, które się tam kiedyś wpisały, bywają
      aktualnie na forum.
      Więc dopisuję swojego synka Robercika, który 20 maja skończy cztery latka. Na
      razie jest dzielnym żłobkowym starszakiem, a debiut przedszkolny czeka nas we
      wrześniu. Też jest dość samodzielnym chłopcem, uwielbia samochody i klocki, i
      płatki z mlekiemsmile
      Pozdrawiamy!
      • agniecha474 Re: Rocznik 2000 17.05.04, 11:45
        czesc mój syn bartosz jestz 8.01.2000r chodzi do przedszkola odkąd skonczył 3
        lata i jest strasznym rozrabiakom mam nadzieje że jak sie urodzi mu siostra to
        n bedzie ok agnieszka z łódzi pozdrawiam wszystkie mamy
        • aprze Re: Rocznik 2000 18.05.04, 09:23
          Witajcie
          w XI urodzi się nam dzidzia i Ewelinka jest strasznie zadowolona. Już mi tłumaczy, że będzie nosić ją na rękach, ubierać, wozić wózkiem. Ciekawa jestem czy będzie nadal zadowolona jak przyjdę z tym malęństwem do domu i będzie płakać, robić kupki itp.

Pozdrawiam, Agnieszka
          • jagusia7 Re: Rocznik 2000 19.05.04, 21:14
            Nie wiem, jak dzieciaczki w tym wieku reagują na rodzeństwo, ale nasz Robert co
            jakiś czas pyta "A może urodzilibyśmy sobie dzidziusia? Ja bym sie z nim bawił
            i zakładał mu pieluszki"smile)
            Na razie nalega łagodnie, ale widać, że pomysł z rodzeństwem coraz bardziej mu
            się podoba...
            Ja byłam w wieku podobnym do Twojej córeczki, kiedy urodził się mój brat, i
            podobno strasznie się cieszyłam i pomagałam mamie, więc to chyba dobry moment?
            Pozdrawiam serdecznie
            • aprze Re: Rocznik 2000 19.05.04, 21:56
              Jagusia7 masz ładnego synka, mój Bartuś też jest blądynem.
              Ewelinka koniecznie chce mieć siostrę i już wybrałyśmy dla niej imie Dagmara. Jak proponuję imię dla chłopca to Ewelinka od razu mówi, to będzie dziewczynka
              Muszę ją jakoś przekonać, że może urodzić się braciszek
              Pozdrawiam, Agnieszka
    • martad73 Re: Rocznik 2000 21.05.04, 11:04
      Witajcie
      Jestem mamą Mateuszka, dzielnego prawie 4-latka, który od września jest
      dzielnym przedszkolakiem, a od ponad roku ważnym starszym bratem Ewelinki
      16.04.2003. Mateuszek jest bardzo energicznym i wesołym chlopczykiem,
      zakochanym w swojej siostrzyczce.
      Pozdrawiam
      Marta
    • olszanka Re: Rocznik 2000 21.05.04, 11:53
      Wiatm
      To i ja dopiszę swojego faceta smile
      Adaśko jest z 4 października 2000. Od wrzesnia jest dumnym przedszkolakiem wink
      Wszystkie mamusie zapraszam na forum, gdzie można podyskutować o problemach
      przedszkolnych i nie tylko wink
      www.fajnemamy.makramar.com/index.php
      Pozdrawiam serdecznie smile
      mama Adasia
    • eeva1 Re: Rocznik 2000 21.05.04, 16:26
      i ja się dopisuję. Jestem mamą rezolutnej Oli (12.01.2000). Mieszkamy we
      Wrocławiu. POzdrawiam
      • aprze Re: Rocznik 2000 23.05.04, 14:08
        Witajcie
        Moja kochana Ewelinka prawie nauczyła się wiązać sznurowadła. Jestem z niej dumna
        Pozdrawiam, Agnieszka
    • margot.x Re: Rocznik 2000 25.05.04, 21:47
      witamy
      mama Małgosia i córcia Kasia która skończy 4 latka 10 lipca i zaliczyła już
      prawie pierwszy rok w przedszkolu.
    • martad73 Wszystkiego najlepszego drogie Mamy 26.05.04, 11:58
      Dużo dużo radości drogie mamy z okazji naszego święta.
      Pozdrawiam
      Marta mama Mateusza 09.06.2000 i Ewelinki 16.04.2003
    • aprze Re: Rocznik 2000 31.05.04, 09:43
      Witajcie
      czy wasze dzieci dostały już prezent na dzień dziecka? My w tym roku poszliśmy z dziećmi w sobotę i same wybrały sobie zabawkę. Zawsze ja im coś kupowałam w tajemnicy a w tym roku było inaczej.
      pozdrawiam
      agnieszka
    • thrier Re: Rocznik 2000 04.06.04, 16:03
      No właśnie.Jeśli już był wątek 2000-niaków to mnie jeszze na necie nie było.
      Jestem mamą 4 letniej Basi (ur.29.06.2000) i 8 mies.Marty. Basia chodzi do
      przedszkola już drugi rok. Poszła gdy miała 2lata i 2 m-ce. Teraz jest już
      bardzo samodzielna i bardzo pomaga przy siostrzyczce. Pozdrawiam cieplutko
      wszystkich rodziców z rocznika milenijnego.Ania
      • aprze Re: Rocznik 2000 06.06.04, 13:54
        Moja Ewelinka będzie miała siostrę w listopadzie , ciekawa jestem czy taki maluszek jej się spodoba. Jak na razie cieszy się
        pozdrawiam, agnieszka
    • aprze Re: Rocznik 2000 08.06.04, 18:45
      Maja córcia dziś miała bilans 4 latka 102,5 cm. 17 kg. Została cała przebadana. Jej brat od dzisiaj ma ospe wieczną i pewnie Ewelinka będzie miała
      pozdrawiam ,agnieszka
    • biedronka2003 Re: Rocznik 2000 11.06.04, 22:23
      To i ja sie dolaczam smile Moj syn urodzil sie 10.03.2000!
      Pozdrawiam smile
    • boryska Re: Rocznik 2000 13.06.04, 16:31
      Dołączam się i ja. Mam synka Borysa 21.09.2000 i córeczkę Julkę 03.03.2004.
      Borys jest bardzo żywym smile chłopcem, ma 105 cm i 17 kg, na razie jest bardzo
      zazdrosny o siostrę, ale zaczyna się przyzwyczjać i nawet chce sie troche nią
      opiekować smile
    • matylka Re: Rocznik 2000 13.06.04, 20:10
      I ja się dopiszę. Mój Mikołaj urodził się 16 marca 2000 roku. Teraz zalicza
      pierwszy rok przedszkola. Ma dokładnie o rok młodsza siostrę Matyldę (12 marca
      2004). Wszystkim rodzicom polecam taką różnicę wieku.
      Mikołaj był rehabilitowany metodą Vojty. Teraz chyba wyrównał "zaległości" choć
      jest dzieckim trochę lękliwym (nie lubi nowości). Do przedszkola z trudem ale
      się dostosował, głównie dzięki starszemu o rok synkowi mojej koleżanki, który
      jak starszy brat zajął się Mikołajem. Mam prośbę do mam dzieci rehabilitowanych
      (i nie tylko) - napiszcie jak rozwijają się wasze dzieci, co np.: rysują, czy
      są sprawne fizycznie, jak rozwijają się emocjonalnie i czy nie maja problemów
      logopedycznych.
      • aprze Re: Rocznik 2000 18.06.04, 16:51
        Cześć
        Ja mam synka 6-cio latka i tak samo jak Mikołaj jest dzieckiem trochę lękliwym i nie lubi nowości. Lubi rysować i pani z przedszkola twierdzi, że jego rysunki są ładne, jest dokładny, układa puzzle i klocki lego. Nie lubi brać udziału w zajęciach gdzie musi przed dziećmi odpowiadać na pytania.
        pozdrawiam, agnieszka
    • hubercia Rocznik 2000- Hubert 18.06.04, 10:20
      Mój synek Hubert 14.05 skończył cztery latka. Mały urwis. Czasem zachowujesię
      jak maly dzidziuś, czasem zaskakuje inteligencja... Ale ostatnio strasznie
      histeryzuje z kazdego powodu - czy to normalne u 4 latka? A wogóle nie chwaląc
      się jest śliczny i słodki. I lubi się przytulać...
      • aprze Re: Rocznik 2000- Hubert 18.06.04, 16:54
        Moja Ewelinka zaczyna płakać a dopiero potem mówi co chce, może to taki wiek?
        pozdrawiam, agnieszka
    • aaniaaa Re: Rocznik 2000 24.06.04, 09:10
      Witam. Moja córcia Ola skończy 4 lata 21.07.br. Teraz właśnie kończy pierwszy
      rok w przedszkolu. Taki 4- latek to już konkretny dzieciaczek. Za 2, może 3
      tygodnie Ola będzie mieć rodzeństwo. Na razie to surprisesmile. Pozdrawiamy, Ania
      Ola i mały ktosik
      • aprze Re: Rocznik 2000 01.07.04, 14:27
        aaniaaa gratuluję dzidziusia, Ewelinka będzie miała siostrę październik-listopad.
        Dzią po raz pierwszy po chorobie, ospa Ewelinka wyszła na spacer
        pozdrawiam, agnieszka
    • aprze Re: Rocznik 2000 06.09.04, 20:16
      Wiatm
      Czy wy uczycie dzieci pisać swoje imie?
      Agnieszka
      • jagusia7 Re: Rocznik 2000 10.09.04, 22:03
        Robert na razie wykazuje mierne zainteresowanie literkamismile Dostał program do
        nauki czytania i pisania, może to go zachęci? W każdym razie, chwila, kiedy
        napisze swoje imię, jeszcze daleko przed nami! Za to liczy coraz lepiej.
        A w ogóle od 1 września jest przedszkolakiem i uwielbia swoje przedszkole, co
        mnie bardzo cieszysmile))
    • zebra12 Re: Rocznik 2000 11.09.04, 10:13
      I ja się dopisuje: Jadzia 17 marca 2000!!! Drugi rok przedszkola, zaradna,
      czyta, choc ma problem za składaniem liter w dłuższych wyrazach. Ma
      siostrzyczkę, marzec 1997!
      • villl Re: Rocznik 2000 10.02.05, 10:14
        Filip 22.10.2000 2 grupa w przedszkzolu,mieszkamy w Krakowie poznam mamę z
        dzieciakiem w podpbnym wieku celem wyaminy doświadczeń i spotkańwink)
        Jestesmy z Krakowa.
        • besta3 Re: Rocznik 2000 15.02.05, 16:38
          Czesc , ja też mam synka Filipka (12.12.2000) ,ktory chodzi do przedszkola jest
          strasznym uparciuchem i urwisem. Nauką narazie nie jest zainteresowany , woli
          komputer. Ja mieszkam i pracuję w Gdańsku. Jestem nauczycielką.
          Pozdrawiam Ania.

• arwena_11 Re: Rocznik 2000 18.02.05, 10:08
            To i my się dopisujemy: Daniel - 16-11-2000 r. - przedszkolak z prawie
            dwuletnim stażem. Daniel to mały urwis. Liczy spokojnie do 20 ( z problemami do
            100 )Literki zna wszystkie ale nie czytamy jeszcze. Woli bawić się, ale za to
            ma już prawie 3 lata nauki angielskiego za sobą. Ma też siostrzyczkę Gabrysie -
            05-07-2002, która towarzyszy mu w przedszkolu od września ubiegłego roku.
            Pozdrawiam Marta - mama dwóch rozrabiaków
            • clakier Re: Rocznik 2000 23.02.05, 10:29
              Ja sie również dopisuję z moją córcią Wiktorią (4 września 2000r.)
              Wiktoria chodzi do przedszkola - rozrabiaka z niej straszny, ale panie z przedszkola chyba przyzwyczajone do takich urwisów... W tej chwili Wiktoria ma akurat ospę... a ja zapalenie oskrzeli, więc siedzimy sobie wspólnie w domu i ja chyba oszaleję wink
              Mieszkamy w Legionowie.Pozdrawiam wszystkie mamy szalonych czterolatków.
              Ania
              • aprze Re: Rocznik 2000 25.02.05, 15:28
                Witajcie
                jak miło, ze się ktoś odezwał.
                Życzę zdrówka i cierpliwości, ospa kiedyś minie. Ewelinka miała mało krostek
                ale duże. Najgorsze były trzy pierwsze noce.
                Niunia nie uczy się czytać ale pisać literek. Umie napisać Ewena , mama, tata.
                Może chce się uczyć dlatego, że ma starszego brata i nie chce być gorsza.
                Ostatnio przychodzi spać do naszego łóżka i nie wiem co zrobić aby spała u
                siebie?
                • a1ngela Re: Rocznik 2000 02.03.05, 11:51
                  Czesc dziewczyny!
                  Moja Sandra jest z 23 X 2000
                  Jest bardzo grzeczna, "kobieca(?)"(prawdziwa z niej krolewna), i chce miec
                  braciszka, ale nie mozemy sie cos domodlic...Bedzie miala 24go wycinany
                  migdalek. Nie chodzi tymczasowo do przedszkola bo czesto chorowala. I nudzi sie
                  sama w domku...( mama pracuje w domku i nie moze sie czesto ze mna bawic!)
                  Pozdrawiam
                  Angelka
                  • ewa-r Re: Rocznik 2000 02.03.05, 21:59
                    dopisuje Asię - ur. 21.07.2000 r.

widzę ,że ma tu rówieśniczkę urodzoną w tym samym dniu smile)))
                    • aprze Re: Rocznik 2000 04.03.05, 16:38
                      Cześć
                      Ewelinka miała dzisiaj babskie przyjęcie, zaprosiła z przedszkola cztery
                      dziewczynki. Ale miały zabawe. Wszystkie zabawki wysypane. Niunia lubi
                      dyrygować innymi, wydaje rozkazy.
                  • 4tuna Re: Rocznik 2000 18.03.05, 13:44
                    Witam, Mój synek Wiktor urodził się 09.07.2000 , jest inteligentnym i
                    rezolutnym brzdącem. niestety nie chodzi juz do przedszkola z powodu czestego
                    chorowania, teraz jest juz lepiej. Przeżył juz też wycinanie trzeciego
                    migdałka. Oboje z mężem pracujemy zawodowo , ale mimo tego staramy sie rozwijać
                    naszego malca, umie już sie podpisywać , czytac krótkie wyrazy, staram się go
                    uczyć na zasadzie zabawy angielskiego, a co nas zaskakuje zna bezbłędnie chyba
                    wszystie marki samochodów osobowych i ciezarowych, aha no i oczywiście będzie
                    policjantem , ale od razu komentantemsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka