01.05.14, 13:22
Jakie macie? Takie same/inne niż w poprzedniej ciąży(jeśli byliście)?

U mnie senność -to był pierwszy objaw w każdej ciąży

Mdłości- w ciągu dnia, najgorzej w aucie,masakra. Dziś po kawie myślałam,ze na mdlosciadh się nie skończyuncertain w poprzedniej lekko mdlilo rano przez ok 2 tyg.

Odrzucenie od kawy- od 3 dni, w poprzedniej piłam słaba z mlekiem

Apetyt- teraz większy,w pierwszej schudlam na początku

Lekkie zawroty głowy- w obydwu

Piersi- brak większych objawów w pierwszej,teraz trudno stwierdzić,bo karmie piersią,więc mleko jest

Podbrzusze- czuję,jak coś się dzieje,rozciąga,bezboleśnie,czasem zakluje z boku, w pierwszej tak samo,w drugiej (poronionej ) lekkie skurcze jak na @, czasem bolesne

Macica- czuję,ze rozpulchniona, w pierwszej nie zauważyłam tego tak wcześnie, w obydwu brzuch szybko wypukly

Waga- na szczęście na razie nie ruszyłasmile ważę 2 kg mniej niż przed pierwszą ciąża, wtedy przytylam 12kg nie ograniczając się w jedzeniu-zdrowym zazwyczaj, mam nadzieję,ze teraz też tyle będziesmile

Rozkojarzenie -w obydwu
Obserwuj wątek
    • naftalka5 Re: objawy 01.05.14, 16:34
      Czestsze oddawanie moczu-bylo I minelo
      mdlosci- brak juz od dwoch dni
      wilczy apetyt byl na zmiane z lekkimi mdlosciami, ustapil
      bol piersi, nadal sie utrzymuje, zwlaszca przy dotyku.
      bol rozciaganie w dole brzucha, pojawia sie kilka razy dziennie, ale nie jest tak dokuczliwe jak w terminie okolo@
      No I w koncu teraz sluz sie pojawil, wczesniej byla susza wink
      • mamawojtka86 Re: objawy 01.05.14, 16:39
        A właśnie,zapomniałam, ten śluz właśnie na parę dni przed @ wzbudził moje podejrzeniasmile nadal jest,ale nie jakoś ogromnie dużo
        • naftalka5 Re: objawy 01.05.14, 16:48
          U mnie wlasnie sucho bylo, jak nigdy wink
          Ja nie dosc ze jestem rozkojarzona to wszystko mi z rak leci wink
          Poprzedniej ciazy prawie nie pamietam, mialam wlasna firme I musialam pracowac po 12h. Nie bylo czasu na myslenie I zastanawianie sie.
          szesciara z Ciebie, bo ja mam 10kg wiecej na start niz w poprzedniej wink
          • mamawojtka86 Re: objawy 01.05.14, 17:04
            A ja odwrotnie,miałam iść na L4 od 5 miesiąca i nudzilam się,nawet nauczyłam się szydelkowac smile
            A waga,no wiesz, ponad rok już karmie małego ssakasmile
    • a12argonaut Re: objawy 01.05.14, 20:17
      Wyraźnych, konkretnych objawów nie mam, niezwykły na razie jest dla mnie brak @, mocno przez mnie odczuwanej zazwyczaj. Owszem, lekkie ciągnięcie w dole brzucha, no i piersi - zaczynam wyrastać ze swoich staników, choroba... A tego będę pilnowała, wiem już z doświadczenia, jak istotne jest noszenie prawidłowego rozmiaru w takim okresie jak ciąża i karmienie - mam porównanie, po pierwszej ciąży nie mogłam patrzeć na biust (w ciąży doszłam do 85DD, i tak karmiłam, potem 80E, koszmarrrr był), w drugiej najpierw się popłakałam, jak nie zmieściłam się w 80F, a większych nie umiałam znaleźć, a potem się wściekłam, poczytałam trochę, uzupełniłam wiedzę, znalazłam sklep z brafittingiem i zaczęłam nosić 70GG i 70H smile Biust doszedł mi do 116cm w obwodzie... a teraz mam 103cm, staniki w rozmiarze 70G i biust w całkiem przyzwoitym stanie smile Tylko trochę przeraża mnie perspektywa ciągłej wymiany bielizny przez najbliższe dwa lata...
      Z objawów lekko niepokojących - napady lekkich duszności, ale może to być związane zarówno z alergią (pyłki, pyłki...), jak i reakcja nerwowa organizmu...
      • mamawojtka86 Re: objawy 01.05.14, 20:29
        O ranysmile
        Mi też się piersi powiększyły,ale o jeden rozmiar co przy standardowym 70B szału nie robiłosmile przy nawale były ogromne,potem zmalały i teraz B/C. Tak pewnie zostanie. Za to boję się co zobaczę za parę lat jak odstawia się obydwa ssakiuncertain
      • mamawojtka86 Re: objawy 01.05.14, 20:35
        A, i lekki ból jajników mi doszedł,mam nadzieję,ze to ok
        • netka_26 Re: objawy 03.05.14, 06:26
          Moje podejrzenia wzbudziła temperatura.....wiem 9 dni wyższych temp. to może u kogoś nic nadzwyczajnego ale u mnie zawsze po 2-3 dniach spadała, następnie śluz - biały, szklisty i było go na potęgę. Nie pojawiła się miesiączka w terminie, zamiast niej dwa dni po terminie pojawiło się brązowe plamienie i pierwsze lekkie nudności. Z dnia na dzień mdli mnie bardziej
          • netka_26 Re: objawy 03.05.14, 06:37
            Zapomniałam dodać......ból/ciągnięcie w podbrzuszu
            • joanna791 Re: objawy 28.05.14, 13:43
              Ja w tej chwili 5tc i 4 dni.Objawy: ból piersi i obrzmienie, oczywiście brak miesiączki i bóle podbrzusza jak na miesiaczkę ale juz jakos mniej.Wizytę mam w poniedzialek.Będzie 6tc i2 dni i tak myslę czy nie za wcześnie...
              • 9live Re: objawy 05.06.14, 22:34
                bolą mnie cycki ,.... ałaaaaaaaaaaa
                innych objawów brak - nie wiem ,czy się cieszyć , czy martwić .////
                i zapachy,...........wszystko śmierdzi - moi starzy synowie mają zakaz używania w domu dezodorantów crying
                to dopiero 6 tydzień i 2 dzień - ło matko - co to bedzie ? crying

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka