16.07.14, 20:07
Pijecie?
W pierwszej ciąży piłam bezkofeinową (potem gdzieś czytałam że jest bardziej szkodliwa niż zwykła), w drugiej piłam filiżankę kawy rozpuszczalnej z mlekiem i teraz też piję (ograniczam się do jednej z 1 łyżeczki, z mleczkiem) bo uwielbiam kawę, przed ciążą piłam 2 dziennie (taki sam skład jak teraz). Porównując zachowanie dzieci to faktycznie pierwsze dziecko jest wiele spokojniejsze od drugiego ale czy rzeczywiście to wpływ kawy a nie charakter?
A jak jest u Was (te co piły wcześniej - bo może ktoś nie lubi i nie pije kawy) -pijecie?
Obserwuj wątek
    • jusiakr Re: Kawa 16.07.14, 20:45
      W pierwszej piłam, gdy miałam ochotę (normalną, z ekspresu lub rozpuszczalną). Teraz mnie odrzuca, na razie.
    • fas-olcia Re: Kawa 16.07.14, 21:57
      Ja pilam 2 dziennie.. teraz bardzo mi brakuje...sad i sil rowniez.. ale nie pije. Zamienilam na kakao... w pierwszej ciazy nie ciągnęło do kawy bo nie pilam wczesniej... ale kakao tez bylo big_grin asa.. moje dziecko to diabelek mały! ! Broi.. nie slucha.. dziadek wola na nia "chlopaczysko" big_grin
    • kuba-2008 Re: Kawa 17.07.14, 06:38
      Od momentu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży nie piję.Obiecałam sobie,że przez 3 pierwsze miesiące muszę wytrzymać bez.Uwielbiam kawę.Codziennie wypijałam dwie kawy z ekspresu.
      • fiiiszka Re: Kawa 17.07.14, 22:33
        Jestem absolutnym kawoholikiem.
        Jednak badania dosyć klarownie wskazują na działanie kofeiny na układ nerwowy, zatem odpuszczę sobie. Nie mam też jakoś specjalnie trudno, bo mnie odrzuca.
        Zainaugurowałam sezon na kawę zbożową. Pyszna.

Pomyślcie jakiego kopa będziemy miały po tylu miesiącach bez kofeinysmile
        • poziomka-24 Re: Kawa 19.07.14, 22:25
          No i wzbudziłyście we mnie poczucie winy - od jutra koniec z kawą... jak ja too przeżyję?
          • lex224 Re: Kawa 25.07.14, 19:39
            Ja też uwielbiam kawę. Dotychczas 2 dziennie były obowiązkowe. Kupiłam sobie inkę i może ze 3 razy ją piłam, w smaku ok, ale przestałam czuć potrzebę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka