Dodaj do ulubionych

samopoczucie

12.10.04, 10:36
Strasznie chce mi się spać. I mam całkowity brak cisnienia suspicious. o co u was.
czy planujecie zwolnienie lekarskie na okres ciąży?
Obserwuj wątek
    • koleandra Re: samopoczucie 15.10.04, 08:37
      Planowałam pójść do pracy ale nie wiem czy mi się to uda, raczej nie... Czuję
      się jak na razie źle - mdłości i osłabienie.
    • netka334 Re: samopoczucie 15.10.04, 09:10
      Cześć Wam, ja nie mogę narzekać na swoje samopoczucie bo tak jak przy pierwszej
      ciąży tylko chce mi się spać.Nie mam mdłości, wymiotów nic (i bardzo
      dobrze).Przy pierwszej ciąży tak w 5 miesiącu stałam sie wrażliwa na zapachy, a
      czy teraz też tak będzie to dopiero zobaczę.
      Przyznam się że chętnie skorzystałabym ze zwolnienia lekarskiego, nie jestem
      już taka ambitna jak przy pierwszej ciąży że chodziłam do pracy prawie do
      końca, bo na tydzień przed porodem dopiero wzięłam zwolnienie.Zrobił się ze
      mnie leniuszek teraz, najchętniej poszłabym spać, nie w głowie mi praca.
      Życzę nam wszystkim bardzo dobrego samopoczucia.
      • koleandra Re: samopoczucie 15.10.04, 09:48
        Widzisz Netko... ja w pierwszej ciąży niemal cały czas byłam na zwolnieniu a
        teraz chciałabym pracować. Jakoś tak nie uśmiecha mi się znowu siedzieć tyle w
        domu, łazić z kąta w kąt i wymyślać powody do płaczu.
    • iwona077 Re: samopoczucie 15.10.04, 09:54
      Cześć Wam! Ja w pierwszej ciązy czułam sie bardzo dobrze, a teraz jest troche
      gorzej. Odczuwam małe pobolewania jajników i podbrzusza, a także mam mdłości,
      które troche mi przeszkadzają, a szczególnie w pracy. Do pracy chciałabym
      chodzić, jak bede mogła, bo w pierwszej ciązy miałam cukrzyce i musiałam często
      leżec w szpitalu. Teraz staram sie stosować dietke, żeby mnie to ominęło, bo w
      domu trzylatek i mógłby niezrozumieć dlaczego mamy tak często nie ma. Na razie
      musze byc dobrej myśli.Pozdrawiam Was wszystkie.
    • maral97 Re: samopoczucie 15.10.04, 13:28
      Jak narazie samopoczucie mi dopisuje ale po 16 najchętniej ucinałbym sobie
      drzemkę. Jednak mój Syn dba o to żeby mama się nim zajmowała od świtu do
      zmroku. Także mogę sobie o tym tylko pomarzyć smile
      • lolo09 Re: samopoczucie 15.10.04, 14:35
        cześc mamuśki

u mnie tez samopoczucie ok, głównie daltego ze podobnie jak w pierwszej ciąży
        nie mam mdłości. Niestety mam ochote spać popołudniu, ale podobnie jak wam,
        synek znajduję mi mnóstwo roboty. Niestety mąż zjeżdż głównie na weekendy i
        tylko wtedy mogę sobie odpocząć. Może to i dobrze, bo się nie rozleniwię smile))))
        Buziaczki dla wszystkich
    • agablues Re: samopoczucie 15.10.04, 19:05
      A ja się źle czuję sad
      Przy pierwszej ciąży rano wymiotowałam i potem był spokój. Z Igą - miałam już
      tylko mdłości, za to do południa. Teraz mam czasami do drugiej popołudniu. Poza
      tym czuję się ociężała, najchętniej bym spała. Nic mi się nie chce, tylko bym
      marudziła sad
      Pocieszam się, że do II trym tylko 5 tygodni. Potem będzie łatwiej - mam nadzieję.
      Marudna Aga
    • evelina28 Re: samopoczucie 17.10.04, 05:52
      Cześć Dziewczyny. Ja mogę narzekać tylko na mdłości i wymioty (jak w ciąży z
      Kacperkiem, codziennie do 4 miesiąca}.Ogólnie czuję się świetnie , nawet te w/w
      dolegliwości znoszę lepiej teraz niż w pierwszej ciąży. Acha i jeszcze jedno :
      wcale nie chce mi się spać. Codziennie wstaję już przed 5 rano (choć oczywiście
      nie muszę) i wcale nie jestem zmęczona. Zerknijcie na godz. pisania tego posta
      i powiedzcie same co powinno się robić w deszczową niedzielę o tej porze??
      pozdrowienia.
    • evelina28 Re: koleandra 17.10.04, 06:02
      Cześć Koleandro. Mam nadzieję ,że przeszły Ci już te skurcze brzuszka i czujesz
      się lepiej ,czego gorąco Ci życzę. Odpisz proszę. Ewelina
    • azalea Re: samopoczucie 19.10.04, 17:22
      Wahania nastroju, wieczorna senność, bóle głowy - ale to wszystko miałam i bez
      ciąży, hihi smile))
    • aniajak Re: samopoczucie 22.10.04, 10:12
      Cześć, ja mam młdłosci cały dzionek aż do wieczora, ale nie są zbyt mocne.
      Troszeczkę jestem senna, a po powrocie z pracy nic mi się nie chce... ach i
      denerwują mnie niektóre zapachy smile
    • tarach Re: samopoczucie 22.10.04, 13:12
      Hej!!! tak mi jakoś dziwnie bo chyba wszystkie z was to już drugim dzieckiem a
      ja??? jeśli chodzi o samopoczucie to jak narazie jest ok.... oprócz tego, że
      baaardzo często chodzę do toalety i bolą mnie piersi...zobaczymy co bedzie
      dalej...buziaczki
    • maral97 Re: samopoczucie 28.10.04, 19:21
      U mnie już wszystko ok. nie czuję już zmęczenia jak kilka tyg. temu. Może
      dlatego że od jakiegoś czasu syn daje mi się porządnie wyspać przez noc smile
      Oby tak dalej!
      Życzę wszystkim tryskającej energii smile
      • romilka Re: samopoczucie 29.10.04, 19:25
        Jestem pierwszy raz w ciazy.mam bolesne skurcze podbrzusza,bolace piersi i
        jestem senna!!!Martwie sie...
    • agamroz Re: samopoczucie 31.10.04, 09:28
      Wszystko bylo swietnie az do wczoraj. Co prawda mialam nabrzmiale piersi i
      lekkie bole podbrzusza, ale minely kilka dni temu. Wczoraj - od 6 rano do 17
      wymioty. Niemalze z zegarkiem w reku moglam kontrolowac wiec co 45 minut
      lecialam do toalety. Wieczorem dopadla mnie temperatura 38C i dopiero po zbiciu
      goraczki Ibupromem moglam odetchnac i spokojnie przespac noc. Dzis jestem po
      sniadaniu (grahamka z maslem) i jest niezle. Jestem tylko oslabiona i mam
      zamiar spedzic dzisiejszy dzien w lozku smile
      Serdecznie pozdrawiam.
      P.S. 5 TYDZIEN
      • lolo09 do agamroz 31.10.04, 10:01
        zdrówka życzę

wygrzej się porządnie
        to teraz najważniejsdze

pozdrawiamsmile))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka