faustynka5 12.10.04, 10:36 Strasznie chce mi się spać. I mam całkowity brak cisnienia . o co u was. czy planujecie zwolnienie lekarskie na okres ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koleandra Re: samopoczucie 15.10.04, 08:37 Planowałam pójść do pracy ale nie wiem czy mi się to uda, raczej nie... Czuję się jak na razie źle - mdłości i osłabienie. Odpowiedz Link Zgłoś
netka334 Re: samopoczucie 15.10.04, 09:10 Cześć Wam, ja nie mogę narzekać na swoje samopoczucie bo tak jak przy pierwszej ciąży tylko chce mi się spać.Nie mam mdłości, wymiotów nic (i bardzo dobrze).Przy pierwszej ciąży tak w 5 miesiącu stałam sie wrażliwa na zapachy, a czy teraz też tak będzie to dopiero zobaczę. Przyznam się że chętnie skorzystałabym ze zwolnienia lekarskiego, nie jestem już taka ambitna jak przy pierwszej ciąży że chodziłam do pracy prawie do końca, bo na tydzień przed porodem dopiero wzięłam zwolnienie.Zrobił się ze mnie leniuszek teraz, najchętniej poszłabym spać, nie w głowie mi praca. Życzę nam wszystkim bardzo dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: samopoczucie 15.10.04, 09:48 Widzisz Netko... ja w pierwszej ciąży niemal cały czas byłam na zwolnieniu a teraz chciałabym pracować. Jakoś tak nie uśmiecha mi się znowu siedzieć tyle w domu, łazić z kąta w kąt i wymyślać powody do płaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona077 Re: samopoczucie 15.10.04, 09:54 Cześć Wam! Ja w pierwszej ciązy czułam sie bardzo dobrze, a teraz jest troche gorzej. Odczuwam małe pobolewania jajników i podbrzusza, a także mam mdłości, które troche mi przeszkadzają, a szczególnie w pracy. Do pracy chciałabym chodzić, jak bede mogła, bo w pierwszej ciązy miałam cukrzyce i musiałam często leżec w szpitalu. Teraz staram sie stosować dietke, żeby mnie to ominęło, bo w domu trzylatek i mógłby niezrozumieć dlaczego mamy tak często nie ma. Na razie musze byc dobrej myśli.Pozdrawiam Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
maral97 Re: samopoczucie 15.10.04, 13:28 Jak narazie samopoczucie mi dopisuje ale po 16 najchętniej ucinałbym sobie drzemkę. Jednak mój Syn dba o to żeby mama się nim zajmowała od świtu do zmroku. Także mogę sobie o tym tylko pomarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: samopoczucie 15.10.04, 14:35 cześc mamuśki u mnie tez samopoczucie ok, głównie daltego ze podobnie jak w pierwszej ciąży nie mam mdłości. Niestety mam ochote spać popołudniu, ale podobnie jak wam, synek znajduję mi mnóstwo roboty. Niestety mąż zjeżdż głównie na weekendy i tylko wtedy mogę sobie odpocząć. Może to i dobrze, bo się nie rozleniwię )))) Buziaczki dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: samopoczucie 15.10.04, 19:05 A ja się źle czuję Przy pierwszej ciąży rano wymiotowałam i potem był spokój. Z Igą - miałam już tylko mdłości, za to do południa. Teraz mam czasami do drugiej popołudniu. Poza tym czuję się ociężała, najchętniej bym spała. Nic mi się nie chce, tylko bym marudziła Pocieszam się, że do II trym tylko 5 tygodni. Potem będzie łatwiej - mam nadzieję. Marudna Aga Odpowiedz Link Zgłoś
evelina28 Re: samopoczucie 17.10.04, 05:52 Cześć Dziewczyny. Ja mogę narzekać tylko na mdłości i wymioty (jak w ciąży z Kacperkiem, codziennie do 4 miesiąca}.Ogólnie czuję się świetnie , nawet te w/w dolegliwości znoszę lepiej teraz niż w pierwszej ciąży. Acha i jeszcze jedno : wcale nie chce mi się spać. Codziennie wstaję już przed 5 rano (choć oczywiście nie muszę) i wcale nie jestem zmęczona. Zerknijcie na godz. pisania tego posta i powiedzcie same co powinno się robić w deszczową niedzielę o tej porze?? pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
evelina28 Re: koleandra 17.10.04, 06:02 Cześć Koleandro. Mam nadzieję ,że przeszły Ci już te skurcze brzuszka i czujesz się lepiej ,czego gorąco Ci życzę. Odpisz proszę. Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
azalea Re: samopoczucie 19.10.04, 17:22 Wahania nastroju, wieczorna senność, bóle głowy - ale to wszystko miałam i bez ciąży, hihi )) Odpowiedz Link Zgłoś
aniajak Re: samopoczucie 22.10.04, 10:12 Cześć, ja mam młdłosci cały dzionek aż do wieczora, ale nie są zbyt mocne. Troszeczkę jestem senna, a po powrocie z pracy nic mi się nie chce... ach i denerwują mnie niektóre zapachy Odpowiedz Link Zgłoś
tarach Re: samopoczucie 22.10.04, 13:12 Hej!!! tak mi jakoś dziwnie bo chyba wszystkie z was to już drugim dzieckiem a ja??? jeśli chodzi o samopoczucie to jak narazie jest ok.... oprócz tego, że baaardzo często chodzę do toalety i bolą mnie piersi...zobaczymy co bedzie dalej...buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
maral97 Re: samopoczucie 28.10.04, 19:21 U mnie już wszystko ok. nie czuję już zmęczenia jak kilka tyg. temu. Może dlatego że od jakiegoś czasu syn daje mi się porządnie wyspać przez noc Oby tak dalej! Życzę wszystkim tryskającej energii Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: samopoczucie 29.10.04, 19:25 Jestem pierwszy raz w ciazy.mam bolesne skurcze podbrzusza,bolace piersi i jestem senna!!!Martwie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
agamroz Re: samopoczucie 31.10.04, 09:28 Wszystko bylo swietnie az do wczoraj. Co prawda mialam nabrzmiale piersi i lekkie bole podbrzusza, ale minely kilka dni temu. Wczoraj - od 6 rano do 17 wymioty. Niemalze z zegarkiem w reku moglam kontrolowac wiec co 45 minut lecialam do toalety. Wieczorem dopadla mnie temperatura 38C i dopiero po zbiciu goraczki Ibupromem moglam odetchnac i spokojnie przespac noc. Dzis jestem po sniadaniu (grahamka z maslem) i jest niezle. Jestem tylko oslabiona i mam zamiar spedzic dzisiejszy dzien w lozku Serdecznie pozdrawiam. P.S. 5 TYDZIEN Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 do agamroz 31.10.04, 10:01 zdrówka życzę wygrzej się porządnie to teraz najważniejsdze pozdrawiam)))) Odpowiedz Link Zgłoś