Dodaj do ulubionych

LUTY 2004 - część II

• aleksandraantek no kiedy te Święta??? 15.12.04, 18:04
      jak w temacie - kiedy te Święta??? - bo ja już bardzo zmęczona jestem!
      Ciągle o czymś zapominam (zapłacić rachunki, oddać ksiązki i pożyczone notatki,
      jak gdzieś idę to o różnych rzeczach zapominam)! Jestem zmęczona sad w
      poniedziałek pojechałam do Białego i znowu mnie zaskoczyli i musiałam zostać sad
      strasznie mnie to męczy - takie niespodzianki!

A Antek:
      od piątku do wtorku siedział u dziadków - ile mogłam to też tam siedziałam ale
      generalnie więcej mnie nie było niz byłam sad
      W sobotę pokazałam mu jak się wchodzi po schodach no i cierpliwie czekałam jak
      stopień po stopniu wczołguje się pod górę! Na każdym stopniu Antek przystawał a
      ja biłam mu brawo! Efekt był taki że w niedziele Antek łąził po podłodze
      doszedł do schodów zobaczył ja, usiadł i zaczął bić brawo smile ... hmmmm nie o to
      mi chodziło ... a w poniedziałek babcia spuściła go ma 5 sek z oczu, znalazła
      go na trzecim stopniu - taki jest zdolny smile
      I jeszcze jedną nową umiejętnością jest kucanie smile kuca po zabawki taki jest
      zdolny chłopczyk smile
      Co do wagi, wzrostu i obwodu główki to jest ciągle wieeeeelki! Wzrost i głowa
      na 97 a waga 90 smile
      Co do zębów to też ma wielkie łopaty reszta mała, przerwy ma tylko między
      górnymi jedynkami (ww łopatami)! Ja mam bardzo ściśnięte zęby więc on chyba ma
      to po mnie smile

Spóźnione ale bardzo serdeczne życzenia dla Moniki i Maluszków!!!
      Co do wycofywania niektórych leków to ja też mam szopki z tym bo Antek bierze
      lek antyrefluxowy Coordinax którego nie ma co jakiś czas w aptekach sad teraz
      wycofali go w lipcu i już resztki są w aptekach (a dokładnie tylko w jednej mi
      znanej ostatnio jeszcze mieli)!
      A ja nadal nie mam @ buuuuuu co ja mam zrobić??? Czekam i czekam i nic! Już
      zaczynam podejrzewać że testy oszukują i Antek będzie miał rodzeństwo (a ja
      padne z przemęczenia)!

Pozdrawiam i znikam bo czeka na mnie projekt a jutro 7,10 pociąg do B!!!

Całuski ola i Antek

PS kiedy ktoś się ze mną spotka???? Plizzzzzz

PS1 Ja też proszę o zdjęcia!!! I Antek na nie czeka z zainteresowaniem bo tam w
      końcu są trzy śliczne Lutówki a do tego utalentowane smile
      • mopek1 Re: no kiedy te Święta??? 15.12.04, 22:00
        No nie wcale mi się nie spieszy jeszcze chyba nie dorosłam do Świąt smile

Zęby - nie mam pojęcia dlaczego nie ma w pl orajelu - nie został
        wycofany "ustawowo", więc moje podejżenia są takie, że poprostu europejskie
        koncerny farmaceutyczne sobie nie życza konkurencji z USA. Co do specyfiku z
        Francji - rozmawiałam jeszcze na temat Orajelu z kolezanka anestezjologiem z
        niemiec i uznałysmy, ze co kraj to obyczaj stąd różne środki, tego nie znam,
        ale skoro nie szkodzi francuskim dzieciom i jest dostepnym bez recepty to bym
        się nie bała - byle działał! Z tego co pamietam Kasia k2bzyk jest z branży -
        Kasiu, jakies przemyślenia na temat anestetyków miejscowych? Bo mi wiedzy w tym
        temacie przyznam brakuje smile Jeszczze nie rozmawiałam z mama na temat
        potencjalnej mozliwości ściągnięcia Orajelu z jej tajnego źródła, ale jutro
        zadzwonie i zapytam!

Asiu-Wombaciu! Zobaczysz że będzie dobrze - w zyciu zawsze tak jest, że leci w
        koło, a że dzieci widzą - to tez dla nich cenna lekcja, że mozne się kłucić, a
        potem godzić i zyć miło dalej... chyba, tzn nie wiem co ci jeszcze napisać?
        Moja kumpela raz jak miała takiego doła napisała sobie nad łóżkiem "jutro
        będzie lepiej", no i rano po przebudzeniu w ryk, wstawac jej się nie chciało,
        więc tak NIE RÓB!!!

Małgosiu Malwes i Wszystkie inne zdołowane FB! To chyba pogoda, bo u mnie też
        jakoś tak nerwowo sad Zobaczycie juz niedługo Świeta i Wasze Okruszki pod
        choinką i nawet Moja-zdecydowanie-nie-okruszek-Basia smile
      • morsk2 śnieżynki, u lekarza 15.12.04, 22:17
        Iduś, śnieżynki są takie superowe, że dziś faktycznie miałam ochotę powycinać
        trochę i ponaklejać na witrynę, ale czasu mi zbrakłosad Ale może jeszcze zdążę
        do Świąt?

Poszłam dziś z Wiką do pediatry, żeby się nie martwić. No i oczywiście dopiero
        zaczęłam się denerwowaćsad
        Generalnie powiedziała, że nic złego nie widzi, ale dla świętego spokoju dała
        skierowanie do neurologa.
        No kocham tą kobietę! Kazała mi "pojechać na Jaśkową Dolinę". Ale ja ciemna
        jestem - po lekarzach nie latam, zwłaszcza gdańskich - i pojęcia nie mam gdzie
        to jest! Jaśkowa Dolina długa i szeroka. Czy ktoś ma jakiś namiar konkretny?
        Telefon?? Help!
        Poza tym Wika została zważona. Waży - uwaga, uwaga - jedyne 9.700-coś... Nie
        wiem dokładnie, bo nie zapamiętalam, a pani doktor nie raczyła wpisać do
        książeczki tego nieistotnego szczegółusad To oznacza, że od ostatniej wizyty
        3,5 mies. temu waga wzrosła jedynie o jakieś 300g?!?!? To normalne?? Widzę, że
        ostatnio córeńka się jakby wyciągnęła i fałdki trochę wygładziływink, ale żeby
        aż tak? Obwodem głowy, klatki czy ciemiączkiem pani doktor też sobie głowy nie
        zawracała...ech...
        Ale po raz pierwszy zapytała o karmieniesmile
        I pytała czy dziecko jest dużo noszone na rękach? Bo ponoć powinno, żeby się
        dobrze rozwijać??
        Wiem, że powinnam zmienić lekarkę, ale ta jest kierownikiem przychodni i boję
        się, że inna też może mieć takie olewcze podejściesad
        • frytkal Dziękuję 15.12.04, 23:11
          * za fajniutkie zdjęcia, Nitko. Dziewczęta urocze i rzeczywiście szkoda, że nie
          słychać muzykismile
          * za fajne stronki, Kasiaczku smile Rano będę testować z L.
          * Wam za to, że mam z kim pogadać, po prostu!

Zmęczyłam się dziś w pracy i trochę też wkurzyłam, ale sza! Idę odpoczywać. Pa!
    • kacperiadka Żyję! Ledwo żyję :) 15.12.04, 22:11
      Witajcie!
      Choć kilka słów, bo o nas całkiem zapomnicie sad Żyję, pracuję i jestem zmęczona
      i nie mam na nic czasu... Ubrałam ju ż maleńką choinkę w donicy,a co tam, niech
      Kacper się cieszy smile Kacper jest trochę przeziębiony, ale na razie nie wygląda
      to poważnie, już interweniuję sposobami domowymi. Potrafi ustać sam bez
      trzymania nawet kilkanaście sekund. Nauczył się pokazywać 'gdzie jest lampa' (
      to z zazdrości, że boski Oski tak ładnie potrafi smile) ) i czasami pokazuje,
      gdzie mama ma oczko. Teściowa robi wszystko, żbym była z dzieckiem jak najmniej
      i broń boże nie sam na sam. Szlag mnie trafia i już nie mogę tego ścierpieć,
      ale co mam zrobić? Mam niewątpliwie uczulenie na Teściową. A do tego sytuacja w
      kwiaciarni nam się komplikuje i musimy w krótkim czasie podjąć ważne decyzje o
      ew. współpracy i przenosinach w inne miejsce i za dużo tego wszystkiego sad A
      dziś jestem na nogach z małymi przerwami od 4 rano i robiłam w pracy 3 wieńce
      pogrzebowe takie wielkie i padamze zmęczenia.
      No to tyle.
      Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie, szczególnie ząbkujących, chorujących i
      mających problemy z pracą, w pracy i różne inne.
      Dobrej nocy,
      papa Kasia
    • atka99 ... 16.12.04, 07:47
      Gaba nie może wyjść z zapalenia spojówek...
      Zosi czwórkami idą czwórki....
      Zosia ma zapalenie krtani...
      Dolodent u nas działa błyskawicznie, ale niezbyt długo...
      Prezentów nie zdążyłam kupić i w obecnej sytuacji nie wiem, kiedy zdążę...
      Zamierzam próbować upiec dziś pierniczki (tryb warunkowo warunkowy, strona
      przypuszczająca...)
      Człowiek potrzebuje snu – to przesądy światło ćmiące...

A.

• tjoanna Re: ... 16.12.04, 11:19
        Atko... wirtualne przytulanki... Bardzo Tobie współczuję.
        Ja też prezentów jeszcze nie kupiłam - może uda się nam w przyszłym tygodniu? Mam nadzieję! wink
        A jakby co - miłego pieczenia pierniczków (te dwa słowa wywałują we mnie bardzo przyjemne skojarzenia).
        A w święta daj szanse mężowi na wyłączność w rodzicowaniu i się wyśpij!
        Joanna
        (która próbuje się zorientować, jak stworzyć forum. Może ktoś wie??)
      • atka99 Pie.. pierniczki & & #35; 8211; o nadużywaniu wielokropka... 16.12.04, 14:15

Ida, nie żebym chciała Cię zniechęcać, ale tak ku przestrodze…
        Pamiętacie jak Pokora w „poszukiwany, poszukiwana” gotuje makaron? To ja tak
        dzisiaj piekłam pierniczki.
        Po pierwsze okazało się, że to coś, w co zamieniło się ciasto zupełnie nie
        nadaje się do wałkowania bez dodatkowego wrobienia solidnej porcji mąki. Po
        drugie musiałam załapać jaka grubość jest optymalna, bo te ciut za cienkie
        momentalnie się palą. Po trzecie rośnie toto tak, że jedynie foremka gwiazdka
        daje w efekcie coś co nie jest równym kołem. Po czwarte czas i temperatura
        pieczenia.
        Już po 20 pierniczkach mniej więcej wiedziałam, jak ma być...
        Po 40 wpadłam w niejaką zadumę...
        Po 60 przerzuciłam się na serduszka wielkości dłoni, niekoniecznie na choinkę,
        ale może jako prezencik...
        Po 10 serduchach ostatecznie się poddałam i resztę ciasta (jakieś 1/4 ilości
        początkowej) wsadziłam do małej blaszki i do pieca... W najlepszym wypadku
        poleję to czekoladą i posypię orzechami, w najgorszym, ptaki przy śmietniku
        będą miały korzenne święta...

Wzięłam się za to ok. 9:00, a blaszka ostatniej szansy jeszcze się piecze...
        Słowem totalna porażka i strata złudzeń, co do magii „pieczenia pierniczków”.

Mam nadzieję, że choć Gaba będzie miała frajdę przy dekorowaniu. Ale obawiam
        się, że ta ilość przekroczy jednak możliwości mojej córki... I czyje dwie lewe
        rączki będą tworzyć bohomazy?

Dobrze, że chociaż Zośka dziś mniej cierpi smile)
        Właśnie zasnęła, więc lecę spać i ja...

A.

PS. Joasiu, obiecuję, że przy najbliższej niespanej okazji doczytam o tworzeniu
        forum i skontaktuję się z Tobą smile)

• mopek1 Re: Pie.. pierniczki & & & #35; 35; 8211; o nad 16.12.04, 15:06
          hi, hi, hi było mi trochę przykro, że odpowiednio wcześniej nie zrobiłam ciasta
          i nie mam teraz z czego upiec pierniczków - ale po opisie Atki widzę, że nie ma
          mowy, to zdecydowanie wyższa szkoła jazdy...smilesmilesmile
          Atka! A co z Zosi krtanią i pytanko wścibskie, podyktowane zawodowa
          ciekawością - czym zalecono ci traktować tę krtań?

Joasiu! pamiętam, że ktoś mnie wyminiał jako jednego z potencjalnych adminów
          nowego forum - ale nie wiem jak to załatwimy, bo z tego co wiem: 1. forum
          prywatne, ale podczepione pod edziecko polega na tym, że można ograniczyć prawo
          do pisania, ale czytać może każdy sad 2. forum prywatne w pełnym tego słowa
          znaczeniu -chyba niestety wiąże się z kosztami, cos tam trzeba wykupić od
          kogoś sad Dokładnie nie wiem, ale tyle mi się obiło o uszy!

A! I jeszcze o tym jak to szewc bez butów chodzi....
          Dziewczyny jak często i w jakim celu pokazujecie maluchy lekarzom? Bo wszyscy
          mi tłumaczyli, że własnej rodziny się nie leczy i że dla Baśki mam sobie
          znaleźć pediatrę, bo będe świrować, no więc znalazłam, ale byłysmy u niego
          ostatnio w lipcu.... i się nie wybieramy na razie smile

O obudziła się.....
    • tossca tosscowo... 16.12.04, 11:45
      Hej Fajne Kobietki! Czołem Superowe Lutowiątka!

Po długiej nieobecności pozdrawiają Was tossca i tosscowy Szymon. Mamy
      nadzieję, że jeszcze nas pamiętacie. Sporo czasu minęło, prawie nadrobiliśmy
      zaległości w czytaniu. Okropnie żałujemy, że nie możemy być z Wami na bieżąco,
      ale cóż – takie życie. Może w nowym roku będzie lepiej.

Fajnie, że nasze – Wasze Maleństwa już coraz więcej potrafią. Szymon chyba
      zatrzymał się w rozwoju sad(((. Nie mamy żadnych ciekawych osiągnięć. „Mama”
      wydobywa się z jego ust jedynie podczas płaczu, najczęściej wtedy gdy bardzo
      jestem czymś zajęta i nie mogę go w danej chwili wziąć. Wczoraj szeptał pod
      nosem coś, co przypominało w brzmieniu „tatuś”, ale popołudniu, kiedy w pobliżu
      był Główny Zainteresowany, nic takiego oczywiście nie wydobywało się z ust
      Szymona. Dziś rano było dwa razy „tata”, ale kiedy zaczęliśmy uważniej
      nasłuchiwać – zamilkł i więcej tego nie powtórzył. Złośliwa bestyjka, nie? Co
      to lampa, oko, nos nie pokazuje. Jak ma „gest”, to ewentualnie robi „kosi
      kosi”, rzadko „jaki jestem duży” połączone w jedną serię „tyle mam kłopotów”,
      jest jeszcze „papa”, które robi jedynie sąsiadce – czyżby za nią nie przepadał?
      Jak na razie nie zrobił tak na pożegnanie tatusiowi i bratu wychodzącym rano do
      pracy/przedszkola. Więc chyba niczym nie możemy Was pozytywnie zaskoczyć sad(((
      Sam nie chodzi. Raczkuje z prędkością światła, chodzi przy meblach, sam stoi.
      Kilka razy zrobił samodzielnie jeden krok, ale jakoś nie widać aby samodzielne
      chodzenie zbytnio go pociągało. Za to w wyrządzaniu rozmaitych szkód nikt go
      chyba nie przebije – zagroziłam, że niedługo przywiążę go do kaloryfera... O
      matko, gdzie podziała się moja miłość do tego brzdąca? Ostatnio wykluł się
      trzeci ząbek – w tym też jesteśmy mocno do tyłu... W natarciu jest kolejny
      zębol, ale znając życie potrwa to pewnie jeszcze z tydzień albo dwa.

Tyle u nas, co do spraw poruszanych przez ten czas, to (z tego co pamiętam):

Po 1) jestem „za” prywatnym forum. Przypuszczam, że spowodowałoby ono większą
      wylewność z mojej strony i pewnie innych dziewczyn również. Nie mam tu za dużo
      do gadania, bo w sumie rzadko się pojawiam. Co do jego zawartości, to myślę, że
      fajnie byłoby na przykład ciągnąć wątki „miesięczne”, które nie rozrastałyby
      się zbytnio i byłyby łatwe do otwierania. No i zgodnie z wcześniejszą sugestią
      (przepraszam, że nie pamiętam czyją), mogłyby być również „tematyczne” takie
      jak „przepisy” czy „zdrowie”. Dostosuję się do większości.

Po 2) dziękuję Marcie – Mopkowi, Gosi – Malwes i Monice – Morskowi za przesłane
      zdjęcia. Wysyłałam już Wam podziękowania przez GG, ale skoro pisałyście, że
      czasem wiadomości nie dochodzą, to nie chciałabym być postrzegana jako wiecznie
      nieobecna niewdzięcznica. Agato – Atko, Tobie również dziękuję za przezabawny
      filmik wink A skoro o przesyłkach mowa to, ładnie proszę o kilka fotek ze
      spotkania pomorskiego – wiem wiem, dawno się odbyło, ale chciałabym nacieszyć
      oczy. I jeszcze interesuje mnie spotkanie nitkowo-archowo-mopkowe, doszły
      mnie „słuchy” o jakimś światowej sławy koncercie na trzy pary rączek – chętnie
      obejrzę fotoreportaż z tego wydarzenia wink))))
      Moniko – Pietko, pisałaś kiedyś o płycie z piosenkami dla dzieci. Też bym
      takową chciała, wiem, że wysyłałaś niektórym FB. Czy ja też się załapię?

Po 3) już nic więcej nie napiszę, bo moje rozdarte Maleństwo zakończyło drzemkę
      i zaczyna znacząco pokrzykiwać w moim kierunku.

Trzymajcie się ciepło, nie chorujcie, smutki wyrzućcie precz. Ucałujcie słodkie
      Dzieciaczki!
      Marzena

P.S. Ktoś dotrwał do końca? Miało być krótko, a wyszło długo, a nawet nie
      napisałam o połowie tego, o czym miałam zamiar sad(((
      • kasiaczekroza prorocze sny tez tak macie? 16.12.04, 15:11
        Od dziś jestem 100% pewna,że istnieją prorocze sny.Dziś sniło mi sie po raz
        kolejny, ze mam cesarskie cięcie w warunkach,że tak delikatnie powiem do tego
        niewskazanych.Gdy rano wstałam wiedziałam że coś sie wydarzy.Okazało się, że
        uczeń który ma główną rolę w jutrzejszych jasełkach, które przygotowuje jest na
        ucieczce, a 3 kolejnych nie dotarło do szkoły.Potem dostałam telefon ze szkoły
        od córki bardzo zapłakanej, okazało sie ze przezyła pierwsze zyciowe
        upokorzenie i rozczarowanie dzięki pani swietlicznce.całe szczescie, ze
        wczesniej omówilismy rzeczowo sprawe sw mikołaja, bo siostra na religi
        powiedziała dzeciom, ze swiety mikołaj nie istnieje a prezenty podkładaja
        rodzice.
        a swoja droga ciekawe czemu zawsze jak ma sie cos stac sni mi sie cesarka?
        przepraszam za literowki i błedy ale pisze tylko jedna reka.

witam kochaną tosce i szymkasmile))
        • atka99 wszystko razem 16.12.04, 15:44
          1/ Mopku, wiem, że Ci się nie spodoba ta odpowiedź, ale to homeopatia. Nie
          usiłuję nikogo na siłę przekonywać, Gaba od urodzenia i teraz Zosia są pod
          opieką tej samej lekarki, która jest zwolenniczką homeopatii. Nie jest
          natomiast "nawiedzona", tzn są sytuacje, w których o homeopatii nawet nie
          wspomina. Mam do niej ogromne zaufanie, co ważne (jakbyś sama nie wiedziała smile)
          więc, jak każe dać antybiotyk to daję, a jak każe granulki to też... Póki co
          sie nie zawiodłam... Z domowych sposobów mam dawać mielone siemię lniane do
          picia samo, albo do mleka, ale to bardziej kojenie niż leczenie.
          2/ Dzieci pokazuję lekarzowi w miarę potrzeb smile) Tak do 2 lat najrzadziej co 3
          miesiące, potem najrzadziej co pół roku.
          3/ Kiedyś już o tym pisałam , forum moze być albo prywatne i wtedy jest tak jak
          pisałaś, albo ukryte i wtedy i czytać i pisać mogą tylko upoważnieni przez
          Admina. Szczegóły i jak założyć (dla Joasi):
          forum.gazeta.pl/forum/71,46483,1540814.html
          4/ Kasiaczku, ja też miewam prorocze sny i deja vu. Trochę się boję takich
          dziwnych spraw, ale szerzej napiszę o ty, już "w ukryciu". Cholerny świat, te
          szkolne upokorzenia tak długo się pamięta, tak by się chciało dzieciom ich
          oszczędzić i najbardziej wkurza, kiedy wynikają nie z konieczności, a zwykłej
          ludzkiej głupoty. A Mikołajem mnie przeraziłaś... Gaba miała dziś religię...
          Tak czy inaczej muszę Mikołajowe sprawy jakoś przygotować...

Pędzę do szkoły

A.
          • margoja to nie tak miało byc:( 16.12.04, 16:19
            witam Was,
            dowiedziałam sie dzis ze nie bede mogla miec umowy o prace przedluzonej na czas
            nieokreslony bo mój etat jest finansowany ze srodków wlasnych a nie z budzetu:
            (((a załozenie bulo takie ze jak dostane prace na stale to bierzemy kredyt na
            mieszkanie, a teraz co????????sad((((((((
            Zastanawiam sie czy można tak co roku przedluzać umowe?
            Jestem zalamana, po co w takim razie ja szlam do tej pracy?????no fakt ze
            pieniadze tez sie licza , ale najwazniejszy był ten kredyt!!!
            no nic, jest fajnnie
            • atka99 Re: to nie tak miało byc:( 17.12.04, 12:04
              Margoju,

No przykrość rzeczywiście duża sad(
              Może pogadaj w pracy. Wiem, że w niektórych firmach w takich sytuacjach jest
              możliwość zaciągnięcia pożyczki w pracy...Albo może wybierz się do biura
              jakiegoś doradztwa np. Expandera abo co. Teraz banki same pchają się z
              kredytami na każdą okazję, może specjaliści coś dla Ciebie znajdą, w końcu nie
              Ty jedyna jesteś zatrudniona na takich warunkach smile

Trzymaj się, co się odwlecze, to nie uciecze...

A.
          • luna_tika odnośnie forum dwa słowa 16.12.04, 16:46
            Dosłownie dwa, no może trzy smile))
            Jeśli już dochodzimy do konkretów i chcemy mieć prywatność, to ja głosuję za
            forum ukrytym (pisać i czytać mogą tylko wybrani użytkownicy),
            no i postanowiłam sie "poświęcić" (hihi) i zgłaszam się na pomocnika, bo
            przecież ja zasadniczo jestem przyklejona do kompa więc mogłabym adminowi coś
            pomóc od czasu do czasu, ale szefem być nie chcę smile))
            Dobra, to na razie wszystki, całuski i pozdrowionka.
            Aga & Co.
            • asialc1 Re: Życzenia i co u nas 16.12.04, 17:41
              Hej, hej

Zaległe, ale szczere życzonka dla Weroniki i Urszulki. Rośnijcie zdrowiutko i
              bądźcie zawsze pogodymi dziewuszkami wink
              Buziaki

Nie pisze codziennie, poniewaz jak wracam z pracy Natalka nie odstepuje mnie na
              krok.
              Szczerze mówiąc mam jeszcze zaległości w czytaniu i moze uda mi się je dzisiaj
              nadrobić.
              Natalka od dwóch dni prawie nie je. Próby nakarmienia kończą się płaczem i
              robieniem mostków. We wtorek odkryzła okładkę książeczki i połknęła. Próbowałam
              Jej wyjąć, ale tak zacisneła usta i zęby, że nic z tego. Po 23:00 zaczęła mocno
              wymiotować, tak, ze aż się wystraszyłam. Ona, ja, dywan i fotel został mocno
              zabrudzony. Leciało z Niej ciurkiem. Chciałam żeby później się czegos napiła,
              ale nic z tego. Po północy wymiotowała drugi raz, ale na szczęście mniej.
              Kartka też wyleciała i całe szczęście. Tym razem napiła się kilka łyków
              herbatki rumiankowej i po kilkunastu minutach usnęła. Spała z nami, bo chciałam
              mieć Ja blisko w razie gdyby gorzej poczuła się w nocy. Bałam się, że może się
              udusić podczas wymiotowania przez sen. Może nie je właśnie przez to??? Już sama
              nie wiem. Michał idzie jutro rano z Natalką do lekarki i zobaczymy co powie.
              A tak się staram pilnować żeby nic nie połknęła co nie nadaje się do
              jedzenia! sad Okładka książeczki co prawda była bardzo twarda, ale przez to
              ciagłe trzymanie w buzi rozmiękła sad(

Natalka uczy się codziennie czegoś nowego. Bardzo lubi ogladać zdjęcia, które
              wisza na ścianach i wydaje okrzyki zachwytu. Codziennie pokazuje paluszkiem
              gdzie mam z Nia iść. Ciągle muszę opowiadać Jej co i kto jest na zdjęciach.
              Nawet tje jakoś po swojemu zaczeła nazywać, ale nie jestem w stanie powtórzyc.
              Chodzi tez ciagle i zbiera śmieci z podłogi, nawet te najmniejsze. Chyba
              powinnam codziennie odkurzac, ale szczerze mówiąc wcale mi sie nie chce. Bierze
              jakis paproszek w paluszki i przynosi mi go oddać. Potrafi tak je zbierac przez
              dobre kilkanascie minut. Bierze po jednym, daje mi do reki z wielkim usmiechem
              i idzie po następny smile
              Nadal sama robi po trzy, cztery kroczki. Jakoś na więcej chyba nie ma ochotysmile
              Przybija pionę i coraz lepiej tańczy wink Zaczęła ruszać przy tym już raczkami i
              jak stoi rusza nóżkami. Czesto tańczy siedząc wink Fajnie się wtedy cała
              wygina smile) Szkoda, że nie możecie tego zobaczyć.

Nie wiem co się dzieje z cisnieniem, bo zasypiam. Natalka też usnęła. Mam
              nadzieje, ze jak się obudzi coś zje. A właśnie, zapomniałam napisac, że
              spróbowała dzisiaj ogórka kiszonego i bardzo Jej posmakował wink)

Kończę, bo nie chcę się za duzo rozpisywać. Może uda mi się nadrobić zaleglości
              w czytaniu i obejrzeniu zdjęć.

Ucałowania
              Asia
              • arch.monika Doły, czarne mysli, lekarz itp 16.12.04, 20:55
                Ledwo się wyrwałam od obowiązków żeby coś napisać..
                Przykro mi że macie tyle zmartwień ostatnimi czasy i trzymam za was kciuki żeby wszystko do świąt się wyprostowało.
                Niestety u mnie tez dół giganci, babcia od kilku tygodni w szpitalu, mialam nadzieję że to nic poważnego a zanosi się że całodobowa opieka będzie w przyszłości koniecznasad A i wyjście z kryzysu niepewne bo w wieku 86lat....same wiecie.
                Oprócz tego wczoraj teściowa trafiła do szpitala( nagle przestawala widzieć), dzisiaj i jutro ma badania tomografem, zobaczymy jakie będa wyniki, ale ona taka energiczna że jej złe samopoczucie było dla wszystkich zaskoczeniemsad wiec jak widzicie u nas nastroje minorowesad

Na dodatek opanowują mnie czarne mysli, boję się gdzieś dalej ruszyć z córcią, bo mam wrażenie stanie się coś złego, to chyba takie lęki grudniowe, które odbierają mi radość wszystkego, tyle że nigdy wcześniej ich nie miałam....Oczywiście prezentów zero dla nikogo, czuję się jakaś gruba i opuchnięta i.... no mogłabym tak długo ale nie będę zamęczać.

Asiu, kiedy czytałam o Twojej córci to mialam wrażenie opisujesz moją, z tymi okruszkami, przybijaniem piątki,ogladaniem obrazkówsmile my też jesteśmy jedynie srodkami transportu dla zainteresowanej światem Dominiki, musimy ja nosić i pokazywać co tylko pokaże paluszkiemsmile Tyle że ona coraz chętniej i dłużej chodzi, potrafi już przejść przez pół pokoju z noskiem w górze taka jest dumna z siebiesmile
                Byliśmy dzisiaj u lekarza, bo od jakiegoś czasu coś jej wyskoczyło na pleckach,(niestety zapomnieliśmy pokazać to naszej forumowej pani doktor Mopek), tak jak się domyslałam to uczulenie i prawdopodobnie na jogurty, bo jakoś odpuścilismy ścisłą dietę i dawałam Młodej do skosztowania co tylko sobie zażyczyła.Zostaje smarowanie maścią i kategoryczny zakaz podawania laktozy i glutenu, więc z mleczka dalej maminesmile Waży 8800, więc w normie, wzrostu nie odnotowanosmile

Opis sobotniego zpotkania faktycznie wyszedł nieco zawalaowanybig_grin, no cóz zawsze mialam skłonności do kwiecisto-barokowego pisania i chociaż na forum staram się streszczać jak tylko to możliwe to jak widać czasami mnie poniesie.

PS1. Jak juz piszemy o genach to jestem pewna że rodzice Basieńki z nutą nostalgi bęądą wspominać czasy kiedy ich córcia była (wg. nich) mniej dziewczęca, bo z niej jeszcze wyrośnie taka "szprycha" że chłopcy z okolicy ustawią się w długim ogonku pod domem z klinkierową ścianą..smile

PS2 Nitka to WCALE nie jest kordonek!!!! To prawdziwa SZCZUPŁA nitka zeby nie było wątpliwoścismile

• morsk2 Re: odnośnie forum dwa słowa i śnieżynki;-) 16.12.04, 19:19
              Czy ktoś może mi łopatologicznie wyłożyć co taki admin na forum ukrytym miałby
              robić? Bo tu to rozumiem, że pilnuje porządku, żeby sie nie obrażać i nie łamać
              regulaminu. Ale jak będziemy tylko my, FB, to co jest do roboty?
              Tak się pytam, bo może to przyjemna fucha i warto się zgłosić?wink

A co do śnieżynek - Ida, możesz uznać sen za proroczy, bo drzwi sklepu już
              udekorowanesmile Jak czas pozwoli, to jutro wezmę się za witrynęsmile))
            • svistak buuuu! 16.12.04, 21:06
              mam strzasznie pogryzione piersi, leje sie krew i w ogole wyje z bolu.od
              kilkunastu dni. walczylam. smarowalam. zmienilam pozycje. ale juz nie moge. buuuu!
              maz probuje uspic malego butla. strasznie wyje. ja tez. buuuu! nie wiem kto
              pierwszy peknie. pewnie ja... buuuu!
              s.
              • amatylda Re: buuuu! 16.12.04, 21:27
                Świstaczku kochany, trzymaj się. Przesyłam Ci same dobre myśli i uczucia.
                Żałuję że nic więcej nie mogę dla Ciebie zrobić.
                Ściskam serdecznie, nie dawaj się złym emocjom!
                Przytulam
                M.
                • morsk2 forum ukryte 16.12.04, 22:53
                  Ja to jednak lubię robić listywink
                  Do tej pory "ZA" wypowiedziały się:
                  tjoanna
                  malwes
                  mopek1
                  ida92
                  amatylda
                  kasaiczekroza
                  kajka.3
                  tossca
                  morsk2
                  atka99
                  luna_tika
                  beataj02
                  aleksandraantek
                  Wychodzi na to, że większość Matek-Założycielekwink się zgadza, czyli sprawa
                  przesądzona.
                  Teraz trzeba ustalić, kto będzie miał dostęp.
                  Po 1. nie ulega wątpliwości, że trzeba mieć dziecko urodzone w lutym br.wink
                  Po 2. trzeba być Fajną Babąsmile (ale jak to weryfikować?)
                  Po 3. czy przyjmować nowe mamy? Jeśli tak, to polecenie jakiejś FB byłoby
                  wskazane, co?
                  Po 4. - czy wszystkie teraz tu obecne załapują się "z automatu"? czy tylko te
                  najbardziej aktywne? z odpowiednim stażem? dobrze stojące w statystykach?wink))

A może ja się tu wymądrzam, a nie zostanę zaproszona na nowe forum, bo nikt
                  mnie nie lubi???...

Podrzućcie swoje propozycje. Joanna, Ty to rozpętałaśsmile to się wypowiedzsmile
                  • mamanikusia Re: forum ukryte 17.12.04, 07:28
                    Ja też jestem ZA ukrytym forum. Zazdroszczę tym FB, które mogą spotykać się i
                    pogadać bezpośrednio ze sobą, nie poprzez kompa. Szkoda, że mieszkam w
                    Grudziądzu i jestem sama na forum z tego miasta. Fajnie mają wszystkie kobitki
                    z W-wy.
                    Pozdrawiam
                    Magda i Nikuś
                    • aniutekm Re: forum ukryte - w odpowiedzi na post Morska 17.12.04, 07:49
                      W kwestii formalnej to ja tez jestem "ZA"

>> "Teraz trzeba ustalić, kto będzie miał dostęp.
                      Po 1. nie ulega wątpliwości, że trzeba mieć dziecko urodzone w lutym br.wink"

Moje pytanie: A czy mama dziecka urodzonego w marcu może miec dostep??;DD
                      No bo co ja na to poradzę, że mojemu Kubusiowi nie spieszyło się na świat??wink

>> "Po 4. - czy wszystkie teraz tu obecne załapują się "z automatu"? czy tylko
                      te
                      najbardziej aktywne? z odpowiednim stażem? dobrze stojące w statystykach?wink))"

Z moja obecną aktywnością może nie jest dobrze - ale od jakiegoś czasu jestem
                      na "etacie samotnej matki" - że tak brzydko nazwę. Ale mąz obiecuje, ze po
                      Nowym Roku będzie częściej w domusmile))) Więc obiecuje poprawęsmile

Pozdrawiam
                      Ania
                      • zyt Re: forum ukryte - w odpowiedzi na post Morska 17.12.04, 08:15
                        Witam.
                        Odnośnie forum ukrytego to pewnie jest super rzecz ale ja tak mało teraz
                        zaglądam że nie wiem czy z moja aktywnością wystarczy zeby się do Was
                        przyłączyć.

Poza tym dzięki za Magdę ,za to co zrobiłyście,ja sama jak to czytałam to
                        wyłam i wcale się nie dziwię że ona też.Rozkleiła się dopiero po waszych
                        postach,ale myśle że to jej pomogło.

Już tydzień nie karmię piersią i wszystko zaczyna się dobrze układać,przeszłam
                        na bebiko 2R bo przy 2 budziła się w nocy co 2 godziny.
                        Poza tym mała robi pa pa, pokazuje kotka i takie tam duperele jak to
                        u ,maluchów.
                        Nie mam pojęcia co z prezentami i zaczyna mnie ogarniać gorączka
                        przedswiąteczna.Mam trzylatka 8-mio i 10 latke no i Emilka co im kupic nie wiem.

Z Emilką ide na USG w poniedziałek i mam nadzieję że to bedzie już ostatanie bo
                        ciemię zarasta-i liczę na to że będzie ok.
                        To tyle bo mała wisi mi przy spódnicy pa
                        • luna_tika Ranną porą - forum 17.12.04, 08:53
                          Myślę, że dobrze by było gdyby jednak wszystkie zarejestrowane na Morskowej
                          liście mamy Lutówki (styczniowe, lutowe i marcowe, tak jak dotąd), miały prawo
                          wstępu na nowe forum bez weryfikacji i spełnienia wymagań (jakiekolwiek by nie
                          były) stawianych zupełnie obcym osobom. Przykro, kiedy dziewczyny, które
                          zaglądają do nas od czasu do czasu boją się, że zostaną wykluczone. Nie ma
                          równych i równiejszych, tylko forum przenosi się w nową formę, a my razem z nim.
                          Dobrze mówię? Mam nadzieję...

Jeśli chodzi o funkcję admina pomocniczego, to ja też nie wiem co taki miałby
                          robić, ale zgłaszam się na wszelki wypadek, gdyby okazało się, że
                          Matka-prowodyrka (tjoasia oczywiście smile) ) zdecyduje się założyć to ukryte forum
                          i będzie potrzebowała pomocy.

Jeśli chodzi o inne aspekty to jeszcze się nie zastanawiałam (np. na jakich
                          zasadach dopuszczać nowe osoby). Jestem za podziałem na kilka wątków, ale takich
                          najbardziej podstawowych, bo inaczej nie będziemy z nich korzystać. Ja osobiście
                          optuję za wątkiem w stylu "Polecam"/Odradzam, w którym dzieliłybyśmy się
                          informacjami tym co kupiłyśmy dobrego lub złego
                          • luna_tika Re: Ranną porą - forum cd i inne 17.12.04, 09:25
                            sorry, ale musiałam szybko wysłać, bo Mati groził likwidacją mojego postu
                            poprzez wyłączenie kompa smile

Mówiłam o wątkach tematycznych, a to dlatego, że ileśset wątków temu jedna z Was
                            pisała (Beata???, nie mogę sobie przypomnieć), że kupiła fajną wanienkę w Smyku,
                            ale nie jestem pewna czy to było Graco czy co innego. Szukania ponownego się nie
                            podejmuję, więc proszę o info jeszcze raz smile))

Dzięki za śnieżynki, nawet mnie udało się tępymi nożyczkami wyciąć kilka i
                            zamierzam się na jeszcze kilka smile)) Fajna sprawa

Svistaku, na pogryzione brodawki stosowałam maść Maltan, ona lekko znieczula i
                            naprawdę pomaga. Może Tobie też pomoże. W każdym razie trzymam kciuki, że
                            wkrótce będzie lepiej

Morsku czy Ciebie znowu dopadła jakaś chandra? Śnieżynki nie pomogły na poprawę
                            humoru? Jakie nie lubią????? Oj MOrsku, popraw się smile))

No dobra, ponieważ Mati dzielnie asystuje przy pisaniu tych postów, udało mu się
                            sprawić, że zapomniałam co jeszcze miałam napisać.
                            Więc pozdrawiam wszystkie chorowitki, lutowe "maleństwa" i w ogóle wszystkich,
                            bo mam dzisiaj, mimo różnych przeciwności, dobry humor smile))))
                            A.
                      • morsk2 Re: forum ukryte - w odpowiedzi na post Morska 17.12.04, 09:24
                        Aniutku, no co się wygłupiasz! Jesteś lutówką i kropka! Tak samo jak Malwes czy
                        Margojasmile Żadnych wątpliwości tu nikt mieć nie możesmile
                        Kwestia - kto idzie na forum ukryte. Po mojemusmile to nie ulega wątpliwoći, że
                        mamy pojawiające się żadko, ale "od zawsze"wink jak Zyta czy Svistak muszą tam
                        być kooooniecznie. Inne, wpadające od czasu do czasu, a znane i lubianesmile też
                        na pewno dostaną wici od życzliwychsmile i się przyłączą.
                        Lista jest płynna, więc mamy nowe, których za dobrze nie znamy osobiście/gg-
                        dowo/skypowo/jakośtamsmile chyba powinny wsadzić palec pod budkę, że chcą?
                        • tjoanna Re: forum ukryte - w odpowiedzi na post Morska 17.12.04, 10:04
                          Ja sobie to wyobrażam tak: wszystkie mamy z aktualnej listy. A jak kogoś nie ma, to niech się przypomni i pomyślimy wink
                          Dodatkowy admin potrzebny byłby właśnie po to, by pomóc w weryfikacji nowych mam. Jeśli chodzi o sposób weryfikacji, mam zamiar przeprowadzić pewne śledztwo w tej sprawie, ale o tym na razie sza! wink
                          Zdam relację, jak tylko skończę.
                          No i myślałam, żeby wszystko odbyło się w czasie świątecznym, teraz zresztą nie bardzo mam czas...
                          Mógłby być link do Zobaczcie, nie? Ktoś wie, jak to się robi, czy też poszukać?

Agnieszko, wanienka graco smile Sprawdza się świetnie! (Nie wiem, czy jest tylko jeden rodzaj, nasza ma w każdym razie strome boki i antypoślizgowe dno.)

Hmmm, to chyba wszystko?
                          Pozdrawiam porannie!
                          Joasia

• arch.monika Oczywiście też jestem ZA.. 17.12.04, 10:30
                            ukryrym forum, bo jak Monika zrobiła listę to zorietowałam się że zapominałam napisać cokolwiek w tym temaciesmile
                            Tylko rozważcie tematyczne wątki bo jak znam nasze "gadulstwo" to pewnie na samych polecam/odradzam się nie skończy tylko wywiąże się dyskusja i trzeba bedzie mieć oczy wkoło głowy żeby prześledzić wszystkie dodatkowe wątkismile
                            Jeśli chodzi o uczestnctwo to zgadzam się z Joasią..

Życzę miłego dnia i poprawy humoru
                            (u mnie dzis nastrój nieco lepszysmile
    • atka99 Szkoda... 17.12.04, 10:48

Że nie ma jeszcze forum ukrytego...
      Nie umiem się przełamać i opisać tu spraw mocno osobistych, powiem tylko, że
      właśnie po raz kolejny moi teściowie źle zinterpretowali moje dobre intencje i
      zostałam w jak zwykle kulturalny i nienaganny stylistycznie sposób zrównana z
      ziemią i poniżona tak, że od pół godziny ryczę i wszelkie ciepłe uczucia
      świąteczne dla nich parują bezpowrotnie.
      Ja wiem, że wybaczenie i pojednanie itp., ale w tydzień po takich tekstach nie
      będę w stanie łamać się z nimi opłatkiem, bo to byłaby hipokryzja nie
      pojednanie. Ale tym samym dam pretekst do kolejnego ataku na mnie...
      Nie wiem co zrobić...
      Tonąca we łzach i wątpliwościach

A.
      • amatylda CO DO FORUM 17.12.04, 11:10
        wszystko mi jedno - byle z WAMI!!!!!!!!!!!!!!!
        pozdrawiam
      • arch.monika Re: Szkoda... 17.12.04, 11:14
        Atko, głowa do góry, tak to jest że teściowie reguły są ludzmi "przyjaznymi inaczej" (choć zdarzają się rzadkie wyjątki) najlepiej wyłożyć kawę na ławę i jeszcze przed tym opłatkiem wyjaśnic sobie wszystko, a jeśli nie wyjdzie to złożyc sobie życzenia "żebyśmy się wszyscy wzajemnie zrozumieli" i nic więcej.
        Pozdrawiam
        • ida92 Problemy... i strumień 17.12.04, 12:16
          Atko olej to albo przynajmniej wmów sobie, że to olewasz. Herbata z melisy albo
          rumianku, szkoda twoich łez. Czasem też szkoda słów. Szkoda, ze to forum
          jeszcze nie działa bo wylałabyś z siebie wszystko i pewnie byłoby troszkę lżej.

Margoja zdaję się, że można mieć dwie umowy na czas określony a potem albo
          miesiąc przerwy i od nowa albo na stałe. Popytam jeszcze mamy i dokładnie
          napiszę.

Asiu od Mani, trzym się ciepło, co napisać jak się tak problemy piętrzą?? ŻE
          będzie lepiej!! Słowo ma wielką moc, będzie lepiej i już.
          Idę myć cholerną porcelanę 2 duże zestawy na 12 osób

A i ja tnę te śnieżynki kupię złotol i zrobię na złoto cześć, a jak ktoś chce
          też i nie wie jak składać (dla mnie to byłą czarna magia) to tu link
          w3.tvi.edu/~cgulick/howtosnow.htm
          i co ciekawe jak by nożyczkami nie machnąć to i tak cuda wychodzą.
          Atko raz jeszcze ty potworze jak mogłąś piec sama bez mnie ? smile)))
          Forum - wszyscy z list jak leci bez względyu nailość postów jeśli zechcą.
          A co słychać u Krokodylowej??
          • frytkal Re: Problemy... i strumień 17.12.04, 13:02
            Hej FBI (Fajne Baby Internetowe) smile

W kwestii forum to nie zapominajcie o mnie! Ja też chcę być z Wami. Czasem
            dzielę się z bliskimi Waszymi pomysłami i WSZYSCY są pod wrażeniem, że mam TAKIE
            FAJNE KOLEŻANKI smile

Atka, zamknij oczy, przełkij ślinę i lekko machnij ręką. Niektórych nie można
            wyprostować, niestety...

Z moich obserwacji wynika, że dziś Karolka od Hanti ma swoje pierwsze wielkie
            święto! Duża buźka i wiele radości Karolinko!

A mnie jest dziś dobrze. Jesteśmy po wszystkich badaniach i mam zdrową
            rodzinkęsmile (pomijam kwestię ewentualnych przeziębień).
            Wczoraj w pracy do moja Kierownica zrobiła "w konia" wszystkich wychowawców.
            Dzieciaki dostały paczki od św. Mikołaja "za darmo", ale za to my - starzy
            musieliśmy odstawić koncert kolęd! Młodzież miała frajdę. My zresztą teżsmile Ale
            opłacało się - byłam grzeczna i dostałam paczkę!

Pa!
            • tjoanna Wścieknę się! 17.12.04, 14:55
              Właśnie próbuję założyć to nasze ukryte forum, a tam z odnośnika "załóż forum prywatne" wskakuję prosto na "zaloguj się". Loguję się i wskakuję na "załóż forum prywatne", klikam i wskakuje na "zaloguj się" itd. O CO CHODZI??? Ale to wkurzające!
              Zaraz się Szymon obudzi i będzie po herbacie sad
              • margoja dzieki dziewczyny:) 17.12.04, 15:13
                • margoja Re: dzieki dziewczyny:) 17.12.04, 15:18
                  Rita, jestem za nazwa FBI to jakoś tak poważniej brzmi, no nie?
                  Dzieki za słowa otuchy i rady w sprawie mojej nieszczęsnej umowy, jak bedziecie
                  cos wiedziały o tych sprawach to piszcie plizzzz!!
                  A teraz do Morska: dlaczego nie było mnie na liscie do nowego forum???, dobra w
                  pózniejszym poście juz byłam na szczęsciesmile))))i na forum prywatnym czy jak tam
                  jak najbardziej bedę!! nie dam sie wywalićsmile)))))
                  Coś jeszcze miałam napisacm ale oczywiście skleroza....
    • ida92 do margoja 17.12.04, 15:38
      odbierz pocztę
      • margoja Re: do margoja 17.12.04, 15:56
        Dzieki jeszcze raz Ida!!!
        • monika_tosia Re: do tjoanna 17.12.04, 16:03
          Siedze czytam probuje - ...... i udało mi się zzalozyc forum prywatne. Czy mam
          je przyklepac enterem?????
          • tjoanna Re: do tjoanna 17.12.04, 16:27
            PRZYKLEPUJ!!
            • margoja Re: do tjoanna 17.12.04, 16:33
              znaczy ze juz SIE STAŁO????????!!!!!!!!!!WOOOOOOWWWWWWW, mamy nowe forum?
        • monika_tosia Re: do tjoanna 17.12.04, 16:09
          Hmm, tylko proponuje by bylo to forum zamkniete, a nie ukryte. Bo zgodnie z
          regulaminem:

Uwaga!
          Jeśli zdecydujesz się na forum Ukryte, nie będziesz mógł przekształcić go na
          Zamknięte ani Otwarte

oraz

Założyciel Forum Prywatnego może określić rodzaj założonego przez niego forum
          jako:
          a) otwarty - gdzie każdy zarejestrowany użytkownik portalu Gazeta.pl może
          umieszczać posty, a opublikowane posty są dostępne dla wszystkich użytkowników
          portalu Gazeta.pl; lub
          b) zamknięty - gdzie umieszczać posty mogą wyłącznie zaakceptowani przez
          założyciela zarejestrowani użytkownicy portalu Gazeta.pl, a opublikowane posty
          są dostępne dla wszystkich użytkowników portalu Gazeta.pl; lub
          c) ukryty - gdzie umieszczać posty i czytać zamieszczone na forum posty mogą
          wyłącznie zaakceptowani przez założyciela zarejestrowani użytkownicy portalu
          Gazeta.pl

CHYBA JEDNAK UKRYTE - TO SPECJALNIE DLA ATKI...
          • monika_tosia forum ukryte 17.12.04, 16:16
            Zabijecie mnie ale zrobilam to.
            Tez czasami musze cos napisac, a nie chce tego robic na forum ogolnodostepnym.
            Podaje link
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24983
            • monika_tosia forum ukryte - cd. 17.12.04, 16:22
              Tjoanno - nie chcialam Ci odbierac przyjemnoisci, ale jak juz sprobowalam to
              poszlo.

Prosze wszystkie FBI o zglaszanie sie do tego forum - czekam.

Tylko blagam - nie linczujcie
              • tjoanna Re: forum ukryte - cd. 17.12.04, 16:30
                SUPER! I dobrze że ukryte - takie miało być! smile Zaraz zajrzę smile
              • monika_tosia Re: forum ukryte - cd. 17.12.04, 16:30
                Wpisuje tjoanne, jako admina. Asiu - zaraz powinnas dostac mejla w tej sprawie.
                Kurcze, jak fajne, w koncu cos sie dzieje posrod Tosinego zabkowania.
                • margoja Re: forum ukryte - cd. 17.12.04, 16:35
                  nie skapnełam sie ze juz nowa setkasmile))i wpisuje sie wyzejsmile))chciałam tylko
                  powiedzieć ze JUZ SIE STAŁO i mamy nowe forum!!!!
                • monika_tosia Re: forum ukryte - cd. 17.12.04, 16:35
                  Forum bedzie aktywne za godzine.
                  Ulatwiloby mi sprawe, gdytbyscie FBI same sie zglosily na to forum - nie
                  musialabym wstukiwac wszystkich loginow.
                  Co prawda, czesc juz wstukalam (skopiowalam), ale jest to czasochlonne smile)))
                  • monika_tosia Link forum ukryte - cd. 17.12.04, 16:42
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24983
                    • pietka111 Re: Link forum ukryte - cd. 17.12.04, 17:00

witam
                      po czasowej nieobecności
                      ja też chcę na forum ukryte smilesmile

wytłumaczę się tam z nieobecności czasowej smile
                      już wysłałam zgłoszenie
                      • monika_tosia Re: Link forum ukryte - cd. 17.12.04, 17:47
                        Hurra, hurra, hurra!!!
                        Nowe forum działa i są tam juz trzy posty (w tym dwa ode mnie - hehe).
                        Zapraszam
                        • natder Re: Link forum ukryte - cd. 17.12.04, 18:05
                          Już się do Was wybieram smile
                          Mogę na wkupne dać przepis na pyyyyyszną sałatkę śledziową, no to jak -
                          wpuścicie mnie??? smile))
                        • dorbuk Re: Link forum ukryte - cd. 28.12.04, 13:03
                          Witajcie jestem tu nowa i nie bardzo wiem o co chodzi.Chciałabym bardzo w tym
                          uczestniczyć. To niesamowite obejrzeć zdjęcia dziecka(Tosia),które ur. się tego
                          dnia co moja córeczka. Chciałabym móc porównać rozwój mojego dziecka z innymi
                          mamami.Prosiłabym więc o kontakt i zasady uczestnictwa na forum.dorbuk@gazeta.pl
                          • olla1660 Re: Link forum ukryte - cd. 15.02.05, 16:09
                            Taaaaaaaaak, ja tez jestem tu nowa. Od kilku dni próbuję się połapać o co
                            chodzi. Nie wiem jak się poruszać po tym forum. Czy ktoś mi wyjaśni.
                            I niekoniecznie chodzi mi o forum ukryte, choć pewnie byłoby miło
                            uczestniczyć...
                            Pozdrawiam wszystkie lutowe mamy.
    • mopek1 Forum ukryte :) 17.12.04, 19:21
      właśnie zgłosiłam chęć udziału!!!! Monika - plizzzz wpuść mnie, bo ja juz bez
      was nie potrafię.... smile
      • luna_tika Re: Forum ukryte :) 17.12.04, 19:37
        No i stało się... My tu gadu gadu, a Monika bez zbędnych ceregieli stworzyła
        nowe forum i teraz będziemy się zastanawiać czy nas przyjmie czy też nie smile))
        Wysłałam już autoryzację, nadeszła chwila prawdy smile)))
        • aniaimax Re: Forum ukryte :) 17.12.04, 19:50
          ja też chcę na ukryte smile
        • aniaimax Re: Forum ukryte :) 17.12.04, 19:51
          Ja też chiałabym na ukryte smile. Wpuścicie mnie ?
          • monika_tosia Prośba 17.12.04, 20:24
            Proszę mnie nie korumpować słodyczami, bo ciągle mam pociążową nadwagę (+10kg).
            Przyjmuję Was wszystkie, ale adminem z prawami właściciela jest też tjoanna.
            Którą z Was zarejestrować, jako nadwornego admina nr2?????? Czekam na
            zgloszenia. Może jednak powinnam zapytać tak, jak pytała nasza wychowawczyni we
            wczesnej podstawówce w latach 70: "To która chce być gospodarzem?"
            M.
            • aleksandraantek Re: Prośba 17.12.04, 20:38
              Hmmmm
              Ja nie wpadłam na przekupstwo w postaci słodyczy sad ale mam nadzieje że nas
              przyjmiesz smile

Ja mogę być Gospodarzem pod warunkiem że będzie to taka fucha jak Anioła
              w "Alternatywy"!!!
              Czekam czy mnie przyjmiecie
              ola
              • monika_tosia Do wszystkich dziewczyn, 17.12.04, 20:45
                ... które juz wysłały zgłoszenie (m.in. frytkal):

Zalogujcie się (np. jak do poczty), a następnie wejdzcie w fora prywatne -
                dziecko - luty 2004. Nie musicie przysylac zgloszenia po raz drugi, bo juz Was
                wciagnelam na listę.
                I prośba - sprobujcie założyć nowy wątek na nowym forum - ciekawe jak to
                działa...
                • asialc1 Re: ukryte forum 17.12.04, 22:02
                  Ja tez chcę, ja też chcę!!!! smile
                  Zaraz zajrzę i zobaczę czy uda mi się wejść

Do zobaczenia i usłyszenia smile))
                  • malwes Re: ukryte forum 20.12.04, 10:35
                    Ja właśnie weszłam...super...ale nie powiem...trochę mi szkoda starego wink
                    • monika_tosia Mi też szkoda :( 21.12.04, 06:57

• mamaamati Re: Mi też szkoda :( 21.12.04, 17:23
                        Witam,wszystkie mamusie lutowych dzieciakówsmileChciałam tylko wypowiedzieć sie na
                        temat nowego forum,które założyłyście(bo z tego co czytałam to większośc
                        chciała,a monika_tosia zadziałałasmile.Według mnie to był dobry pomysł,ponieważ
                        główną przyczyną tego że na tym forum nie bardzo się udzielałam ,było to że ja
                        poprostu nie nadążałam za wamicrying.Kiedy będziecie zakładać nowe wątki to łatwiej
                        będzie wszystko ogarnąć i lepiej was poznać.Takie jest moje zdanie no ale nie
                        każdy musi sie z nim zgadzaćsmile.No i pozostaje jeszcze sprawa dostania się na to
                        forum,bo ja rozumiem że najlepiej czujecie się we własnym znanym gronie i po to
                        właśnie założone jest to forum,żebyście się nie krępowały pisac otwarcie o
                        swoich sprawach,problemach.No ale może jakoś dam rade.
                        Mam nadzieje,ze będę dobrze zrozumiana bo trochę nieskładnie napisałam,ale moja
                        zwiercona kluseczka mi przeszkadza,więc się śpieszę.
                        Pozdrawiam
                        Gosia i Mateusz(23.02.2004)

P.S wszystkiego najlepszego z okazi zbliżających się Swiat!
                        • monika_tosia Gosiu 22.12.04, 19:09
                          loguj się do nowego forum. Naczelny listownik kazał koniecznie przyjąć, co z
                          radością uczyniłam.
                          Monika
                    • dorcia80 Re: ukryte forum 22.12.04, 23:33
                      Nigdy sie na tym forum nie udzielalam, ale od poczatku podczytywalamsmileDlatego
                      tez szkoda mi troche, ze stwozylyscie forum ukryte, do ktorego juz nie bede
                      miala wstepu sad i nie bede mogla porownac rozwoju mojego maluch z rowiesnikamisad
                      Mam nadzieje,ze czasami cos na tym starym forum bedzie pisane,np. jak wasze
                      skarby radza sobie z postepami. Pozdrawiam
    • kasia_kp od Kasi _kp 24.12.04, 09:25
      Kochane Mamy Lutowe i Lutowe Dzieciaczki surprised).
      Życze Wam aby te święta to był dla Was Wszystkich niezapomniany czas , duzo
      duzo prezentów , spokoju , zdrówka i wogóle spokojnych i pachnących Świąt
      Bożego Narodzenia życza

Kasia ,Jas i Arek

P.s.
      Mam nadzieje ze ktoś przeczyta :o(.
      • agulka04 Re: od Kasi _kp 24.12.04, 10:31
        i żeby ta pierwsza choinka naszych dzieciaczków była naprawdę wspaniała !
        • nitkanitka Re: od Kasi _kp 08.02.05, 22:43
          Choinka smile?, a to już przecież roczek smile...
    • lucamatteo Re: LUTY 2004 - część II 25.01.23, 22:19
      Nazywam się Luca Matteo, to były jedne z najlepszych wakacji w moim życiu, ponieważ odzyskałem żonę w ciągu kilku godzin. Zanim do niego zadzwoniłem, przeczytałem kilka dobrych opinii o doktorze Udamie, ale nie wiedziałem, czy wszystkie te historie są prawdziwe, dopóki nie odzyskałem żony. Po tym, jak odzyskałem żonę, z pomocą dr Udama nauczyłem się dzielić moim świadectwem ze wszystkimi na tej stronie, że dr Udama jest naprawdę potężnym czarodziejem, który odbudowuje każdy zerwany związek lub małżeństwo zaklęciem miłosnym w ciągu kilku godzin. Skontaktuj się z dr Udamą na WhatsApp: (+27 65 897 8226) lub wyślij e-mail na adres (udamaada@gmail.com) i podziękuj mi później.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka